header

מתכון למלבי רוזטה ברוטב פטל

רוזטה הוא משקה מבוסס רכז שקדים, את הגרסה הקלאסית מפיקים משקדים מרים או שילוב מתוקים ומרים יחד, ואת המשקה המסחרי מפיקים משקדים מתוקים ותוספי טעם. ניתן למצוא אותו ברשתות השיווק, בשווקים, בחנויות ליבוא משקאות, ואפשר גם להכין אותו בעצמם כך, על פי המתכון שבקישור הבא: רוזטה

את המתכון שלפניכם למלבי משודרג ברוזטה וטעים, קיבלנו מליאת אמסילי. ליאת היא בת 48, חובבת מטבח מושבעת ומלאת הומור, ומנהלת קבוצת השאוורמה הכי גדולה בפייסבוק שווארמה מפה לאוזןמוזמנים לעקוב אחריה גם באינסטגרם > liatamsili

משקה רוזטה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מלבי רוזטה:

פטל: מומלץ להשתמש בפטל טרי. אם החלטתם להשתמש בקפוא אל תשכחו להפשיר אותו לפני השימוש. ניתן להחליף את הפטל בפירות אחרים כמו תותים, אוכמניות וכדומה.

כלי הגשה: אפשר להגיש בכלי הגשה אישיים, בכוסות או להכין בתבנית גדולה ולחתוך לריבועים.

קירור: חשוב לתת למלבי רוזטה להתקרר ולהתייצב לפני הוספת הרוטב לפחות שעתיים, ועדיף גם במשך כל הלילה. 

רוטב הפטל: את הרוטב מומלץ לצקת קרוב למועד ההגשה, אחרת הוא יחלחל פנימה.

פיסטוקים: ניתן להמיר את הפיסטוקים בשקדים, אגוזים קצוצים, קוקוס...

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למלבי רוזטה ברוטב פטל מקור תמונה: ליאת אמסילי
רכיבים למלבי:
חלב - 800 מיליליטר חלב (⅓3 כוסות)
שמנת מתוקה - 250 מיליליטר (מיכל שלם)
רוזטה - 200 מיליליטר
תמצית שקדים - ½ כפית (½2 מיליליטר)
קורנפלור - 70 גרם (7 כפות)
רכיבים לרוטב פטל:
פטל - 300 גרם
סוכר - 150 גרם (½ כוס)
מים - 80 מיליליטר (⅓ כוס)
שקדים - חופן (לפיזור מעל)
פיסטוק - חופן (לפיזור מעל)
אופן הכנת המלבי:
  1. בקערה קטנה מערבבים כוס חלב אחת ואת הקורנפלור, עד קבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.
  2. שמים בסיר: רוזטה, שמנת מתוקה, תמצית שקדים ואת יתרת החלב, ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבת הגז, מוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור, ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת, עד להסמכה.
  4. מסירים מהאש, מעבירים לכלי הגשה או כוסות, מצננים מעט, מכסים ומכניסים למקרר לקירור והתייצבות.
אופן הכנת רוטב פטל:
  1. שמים בסיר קטן או בקלחת: פטל, מים וסוכר, ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים כ-3 דקות, מסירים מהאש, מצננים וטוחנים. preperation מקור תמונה: ליאת אמסילי
  3. מוציאים מהמקרר, מזלפים את רוטב הפטל על גבי המלבי ומעטרים בפיסטוקים. preperation מקור תמונה: ליאת אמסילי
טיפ השף:
את הקורנפלור מומלץ לערבב בתערובת קרה, ולא בסיר בזמן רתיחה, כדי להימנע מגושים מיותרים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: