header

עוגת גבינה באסקית קלאסית

יש הרבה גרסאות לעוגות גבינה, אבל את זאת אסור לכם בשום פנים ואופן לפספס! הכירו את המתכון לעוגת גבינה באסקית קלאסית עם מרקם קרמי ועשיר במיוחד, שתיקח אתכם למסע קולינרי מהנה במטבח הבאסקי-ספרדי ותחזיר אתכם עם חוויה גסטרונומית משובחת שתרצו לשתף עם חברים... 
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: בינוני
עוגת גבינה באסקית קלאסית מקור תמונה: tasty.co
רכיבים למתכון לעוגת גבינה באסקית קלאסית:
גבינת שמנת - 910 גרם (רכה)
סוכר - ⅔1 כוסות (כ-335 גרם)
ביצה - 7 (5 שלמות + 2 חלמוני ביצה)
שמנת מתוקה להקצפה - 2 כוסות (כ-480 מ"ל)
תמצית וניל - 2 כפיות
מלח גס - 1 כפית
קמח לבן - ¼ כוס (כ-30 גרם)
אופן הכנת המתכון לעוגת גבינה באסקית קלאסית:
  1. חממו מראש את התנור ל-200 מעלות.
  2. בקערה גדולה מזכוכית שימו את גבינת השמנת והסוכר וערבבו היטב באמצעות מיקסר ידני במשך כ-5 דקות, עד להתמוססות מוחלטת של הסוכר.
  3. הוסיפו את הביצים - אחת בכל פעם - וערבבו היטב באמצעות המיקסר הידני בין כל הוספה של ביצה. לאחר מכן, הוסיפו את חלמוני הביצה והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם חלק. במידת הצורך השתמשו בלקקן כדי "לגרד" את כל התערובת שעל הדפנות אל תוך הבלילה.
  4. צקו בזהירות את השמנת המתוקה להקצפה אל תוך הבלילה וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן, הוסיפו את תמצית הווניל והמלח וערבבו עד להשתלבות מלאה.
  5. הוסיפו לבלילה את הקמח דרך מסננת דקה וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
  6. כדי להעניק לעוגה את המראה הקלאסי והמקומט, עליכם לקמט 2 ניירות אפייה לצורת כדור, לפתוח אותם בחזרה ולהניח את אחד מהם בתוך תבנית אפייה עגולה (קוטר 23 ס"מ, גובה 7.5 ס"מ) ואת השני להניח מעליו בכיוון הנגדי (כמעין צורת פלוס) כדי לכסות את כלל החלק הפנימי של התבנית. לבסוף, צקו את הבלילה אל תוך התבנית.
  7. הכניסו את העוגה לתנור ואפו אותה במשך כ-50-60 דקות עד שהמעטפת מקבלת צבע זהוב-חום ומרכז העוגה מצליח "להתנועע" באמצעות מגע קל.
  8. אפשרו לעוגה להתקרר במשך כשעתיים בטמפרטורת החדר. לאחר מכן הוציאו אותה בעדינות מהתבנית והסירו את נייר האפייה שעוטף אותה. פרסו אותה והגישו לצד קפה או תה - התענגו בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: