header

מתכון לפנקייק

את הפנקייק (או ה"חביתית" בעברית צחה) מכינים במחבת מבלילת קמח, ביצים וסוכר המטוגנת בשמן או חמאה. אפשר להכין אותו במכשיר ביתי מיוחד לפנקייקים, תבניות פנקייק עם חורים (פחות מומלץ), במחבת רגילה עגולה שטוחה, או עם שקעים מיוחדים. בד"כ מגישים את הפנקייק בארוחת הבוקר או הערב, ואפשר בקלות להפוך את הבלילה למלוחה, ניטרלית או מתוקה.

מתכון לפנקייק: פנקייק עם אוכמניות

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פנקיק אוורירי וטעים

קמח: להפיכת המתכון לבריא יותר החליפו את הקמח בקמח מלא או כוסמין.

לקבלת מרקם תפוח ואוורירי: תנו לבלילה לנוח כחצי שעה או אפילו כשעה במקרר לפני הטיגון, אבל לא חובה כמובן.

המחבת: כדאי ורצוי להשתמש במחבת טפלון או כל מחבת בעלת ציפוי שלא נדבק. לשמן אותה עם חמאה, שמן או ספריי שמן, ולהקפיד לשמן גם לפני סיבובים נוספים של טיגון. השתדלו לא להעמיס יותר מדי פנקייקים יחד במחבת והשאירו להם רווח בין אחד לשני כדי שלא ידבקו.

יוצקים למחבת: אפשר לצקת בעזרת מצקת מרק, ואפשר גם בעזרת כף גלידה.

להבת הגז: מומלץ לחמם מראש את המחבת ולטגן על להבה בינונית, אם הבלילה משחימה מהר מדי, להחליש את להבת הגז. להבה גבוהה מדי תשרוף מבחוץ את הפנקייק ותשאיר אותו "חי" ונוזלי מבפנים.

מתי הופכים: כאשר נוצרות בועות אוויר כמו חורים קטנטנים, בודקים שהחלק התחתון הזהיב והופכים, מומלץ בעזרת תרווד (כמו של החביתות) שיסייע בהפיכה קלה וחלקה.

שדרוג הטעם: אפשר להוסיף לבלילה שוקולד צ'יפס, בננה מעוכה, מיץ תפוזים, כפית תמצית וניל, סוכר וניל, אוכמניות, קוקוס.

הצעת הגשה: הגישו עם סירופ מייפל או שוקולד, דבש, סילאן, בננות פרוסות, קצפת וגלידה, פירות טריים חתוכים או מרוקמלים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפנקייק
רכיבים לפנקייק:
קמח תופח - 2 כוסות (או 2 כוסות קמח רגיל + כפית אבקת אפייה)
ביצים - 2 (טרופות )
חלב - כוס
חמאה מומסת - 20 גרם (או 2 כפות שמן/ שמן זית)
סוכר - כפית גדושה (לא חובה)
מלח - קורט
שמן - לטיגון (או חמאה מומסת )
אופן הכנת הפנקייק:
  1. בקערה טורפים היטב את הביצים.
  2. מוסיפים חלב וחמאה מומסת ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים: מלח, סוכר, קמח ומערבבים עד קבלת בלילה נוזלית ואחידה. preperation
  4. מחממים מחבת על להבה בינונית, משמנים עם מעט חמאה או שמן.
  5. יוצקים בעזרת מצקת את התערובת למחבת. מכינים אחד גדול או כמה קטנים ושומרים על רווחים ביניהם. preperation
  6. מטגנים כ-2 דקות, עד שנוצרות בועות והצד התחתון מזהיב.
  7. הופכים בעזרת תרווד לצד השני, ומטגנים עוד כ-דקה, עד שגם הצד השני מזהיב. preperation
  8. מוציאים מהמחבת ועורמים אחד מעל השני כדי לשמור על החום. ממשיכים כך, עם שאר הבלילה. preperation
  9. מגישים עם סירופ מייפל וחמאה. preperation
טיפ השף:
להכנת כמות כפולה שתישמר חמה הכינו את הפנקייקים בשתי מחבות נפרדות במקביל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.