maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקציצות חציל וגבינת צ'דר

החציל הוא ירק נפלא שמשתלב במגוון מאכלים, החל מתבשילי בשר ועד סלטים או לצד גבינות. הקציצות במתכון הבא נותנות טוויסט נהדר לירק הרב תכליתי הזה עם גבינת צ'דר דומיננטית, שמשתלבת באופן מושלם עם ה"בשר" העדין של החציל.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות חציל וגבינת צ'דר
רכיבים לקציצות חציל וצ'דר:
גבינת צ'דר צהובה - 1 כוס (מגורדת, ניתן להחליף בגבינה קשה אחרת כמו קשקבל)
חצילים - 2 (בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות)
פירורי לחם - 1 כוס
בצל - 2 כפות (קצוץ דק)
שן שום - 1 (קצוצה)
פטרוזיליה - 2 כפות (יבשה)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית (טחון)
שמן - 1 כוס (לטיגון)
אופן הכנת הקציצות חציל וצ'דר:
  1. הניחו את קוביות החציל בסיר עמיד למיקרוגל, הכניסו למיקרוגל ובשלו למשך 3 דקות בדרגת חום בינונית-גבוהה. הוציאו את הסיר, ערבבו את החצילים והחזירו למיקרוגל ל-2 דקות נוספות. בדקו אם החצילים רכים, ואם לא הכניסו למיקרוגל ל-2 דקות נוספות.
  2. נקזו את הנוזלים מהחצילים והכינו מהם מחית.
  3. בקערה בינונית, ערבבו היטב גבינה, ביצים, פטרוזיליה, בצל, שום, אבקת מרק עוף, פלפל ואת מחית החצילים.
  4. חממו את כוס השמן במחבת עמוקה על חום בינוני–גבוה.
  5. צרו קציצות מהתערובת והכניסו לתוך השמן החם (אם הקציצות רכות מדי, הכניסו אותן למקרר ל-30 דקות עד שהן יתמצקו מעט). טגנו את הקציצות עד קבלת גוון חום–זהוב, כ-5 דקות מכל צד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר