maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבטטה עם חמאת שום בסגנון "אנה"

את המנה הטעימה והמרשימה הזו תוכלו להכין בכל עת וללא מאמץ - רק 10 דקות עבודה והתבנית מוכנסת לתנור. לאחר האפייה, אתם לא תוכלו להתאפק ותתחילו לנשנש את פרוסות הבטטה הכתומות והטעימות הללו עד הפירור האחרון.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבטטה עם חמאת שום בסגנון "אנה" מקור תמונה: aspicyperspective
רכיבים לבטטה בחמאת שום:
בטטות - ½1 קג' (קלופות ופרוסות דק לעובי של כ-½ ס"מ)
שמנת מתוקה - ¼1 כוסות
חמאה - ½ כוס
שיני שום - 6 (קצוצות)
טימין - 2 כפות (מיובשים וקצוצים גס)
קורנפלור - 1 כפית
גבינת פרמזן - ⅓ כוס (מגורדת)
מלח - ¼1 כפיות
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת הבטטה בחמאת שום:
  1. חממו את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. בכלי קטן ערבבו שמנת מתוקה עם קורנפלור עד שהוא נמס בשמנת.
  3. כעת הכניסו אל קערה בינונית עמידה למיקרוגל את השמנת המתוקה והקורנפלור, אליהם צרפו את החמאה, עלי הטימין הקצוצים, השום, המלח והפלפל השחור.
  4. הכניסו את הקערה למיקרוגל וחממו את השמנת עם כל הרכיבים האחרים שבקערה בפולסים, הוציאו מדי פעם את הקערה וערבבו עד שהחמאה תימס.
  5. צקו מעט מהרוטב שנוצר בקערה אל תוך תבנית בגודל 20X30 ס"מ וסדרו את פרוסות הבטטה על התבנית בצורת מניפה.
  6. כעת צקו את שאר הרוטב שבקערה ואפו בתנור במשך כ-30 דקות. לאחר תום פרק הזמן, הוציאו את התבנית ופזרו מעל הבטטות גבינת פרמזן, הכניסו לתנור שנית ואפו עוד כ-10 דקות עד להזהבת הגבינה שלמעלה.
  7. הגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר