maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפשטידת אגוזים, עדשים ותפוחים מזוגגים

מי שמנסה להימנע מאכילת בשר ייהנה מאוד מהמנה המדהימה הזו, שמשלבת את כל מה שטוב בטבע במנה שאולי נראית כמו עוגה, אך היא מכילה אך ורק בריאות וטעם נהדר.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידת אגוזים, עדשים ותפוחים מזוגגים
רכיבים לפשטידה:
עדשים - 1 כוס (ירוקות לא מבושלות)
אגוזי מלך - 1 כוס (קצוצים וקלויים)
זרעי פשתן - 3 כפות
מים - ½ כוס
שיני שום - 3 (כתושות)
בצל - ½1 כוסות (מתוק, חתוך לקוביות)
סלרי - 1 כוס (חתוך לקוביות)
גזר - 1 כוס (מגורד)
תפוח עץ - ⅓ כוס (אדום, קלוף ומגורד)
צימוקים - ⅓ כוס
פירורי לחם - ¾ כוס
טימין - 2 כפיות (או ¾ כפית טימין מיובש)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
צ'ילי - לפי הטעם
רכיבים לזיגוג:
קטשופ - ¼ כוס
מחית תפוחים - 2 כפות
חומץ בלסמי - 2 כפות
אופן הכנת הפשטידה:
  1. חממו תנור ל-160° מעלות.
  2. שטפו וייבשו את העדשים והניחו אותן בסיר יחד עם 3 כוסות מים.
  3. הביאו את תכולת הסיר לרתיחה ותבלו עם מלח.
  4. הפחיתו את עוצמת האש לבינונית-נמוכה ובשלו את העדשים למשך 40-45 דקות.
  5. ערבבו מדי פעם והוסיפו מעט מים אם צריך. המטרה היא לבשל את העדשים מעט יתר על המידה. כשהעדשים מוכנות, מעכו אותן קלות עם כף.
  6. קלו את אגוזי המלך בתנור ב-160 מעלות למשך 8-10 דקות.
  7. הניחו את אגוזי המלך בצד והגבירו את חום התנור ל-170 מעלות.
  8. ערבבו את הפשתן הטחון עם המים בקערה קטנה והניחו בצד.
  9. חממו כפית של שמן זית במחבת על חום בינוני וטגנו את השום והבצל למשך כ-5 דקות.
  10. תבלו עם מלח והוסיפו את הסלרי, הגזר, התפוח והצימוקים. טגנו למשך 5 דקות נוספות והסירו מהאש.
  11. ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה.
  12. שמנו תבנית אינגליש קייק והניחו נייר אפייה. הצמידו את הנייר בעדינות לתבנית והניחו עליו את התערובת שיצרתם.
אופן הכנת הזיגוג:
  1. ערבבו יחדיו את כל המרכיבים לזיגוג ושפכו על תוכן התבנית מחצית מהכמות. השתמשו במחצית השנייה לטבילה בזמן האוכל.
  2. אפו בחום של 170° מעלות למשך 40-50 דקות ללא כיסוי. הקצוות אמורים להשחים מעט.
  3. תנו למנה להתקרר למשך 10 דקות לפני שתחתכו ותגישו אותה. preperation
מקור: קרן מיטלמן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר