maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוף צלוי עם תפוז

את המנה הזו לא לוקח זמן רב להכין והיא משלבת את טעמם הנהדר של פירות ההדר המתובלים עם העוף בתנור. זוהי הזדמנות מושלמת לתת מקום לטעימה ראשונה לפירות של החורף במנות שאתם מכינים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לעוף צלוי עם תפוז
רכיבים לעוף הצלוי:
ירך עוף - 1.2 קג'
מיץ תפוזים - 80 מ"ל (סחוט טרי)
דבש - 80 מ"ל
שמן זית - 2 כפיות
שיני שום - 2 (כתושות)
כוסברה - 2 כפיות (קצוצה)
כמון - 1 כפית
כורכום - 1 כפית
תפוז - 1 (חתוך דק)
בצל ירוק - 1 (קצוץ, לקישוט)
אופן הכנת העוף הצלוי:
  1. הניחו את העוף בתבנית אפייה והוסיפו לו את מיץ התפוזים, הדבש, שמן הזית, השום, הכוסברה, הכמון והכורכום. ערבבו את הכל וכסו את העוף בתערובת.
  2. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. כסו את העוף עם ניילון נצמד והניחו במקרר למשך שעה.
  4. לאחר שעה, חממו תנור ל-180° מעלות.
  5. הניחו את חתיכות התפוזים מעל חתיכות העוף והכניסו אותם לתנור יחד עם התערובת למשך 45 דקות, או עד שהעוף משחים.
  6. פזרו בצל ירוק קצוץ מעל והגישו.
מקור: קרן מיטלמן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר