לאוהבי המאכלים החמים מבינכם, ללא קשר לטמפרטורה השוררת בחוץ, כדאי שתדעו שלחסה ישנה השפעה מרגיעה על הגוף, ואם תקפידו לצרוך אותה כמרק תזכו להירדם מהר יותר וליהנות משינה איכותית יותר.
רכיבים למרק חסה:
עירית - 1 כף + תוספת לקישוט במידת הרצון
עלי טרגון - 2 כפות + תוספת לקישוט במידת הרצון
אופן הכנת המרק חסה:
-
הניחו סיר גדול על להבה בינונית-נמוכה וחממו בו שמן זית. כשהשמן יתחמם הוסיפו בצל ושום ובשלו עד שהבצל יקבל גוון שקוף, 4 דקות לערך. לאחר מכן, הוסיפו פטרוזיליה, עירית, טרגון וחסה, וערבבו עד שהחסה תקבל גוון שקוף מעט, כ-3 דקות.
-
הוסיפו לסיר ציר עוף ובשלו את הרכיבים ללא מכסה, במשך 20 דקות.
-
העבירו בזהירות את המרק למעבד מזון, ובפולסים קצרים ועדינים, ערבלו את המרק לקבלת מרקם סמיך. לאחר מכן, החזירו את המרק לסיר נקי.
-
הוסיפו לסיר שמנת מתוקה, מלח ופלפל ובשלו במשך 5 דקות, או עד שתתקבל הטמפרטורה שבה אתם חפצים. את המרק מומלץ להגיש עם קישוטי פטרוזיליה, עירית וטרגון.
מקור: רוחמה.ע