maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס נהדרות על בסיס חומוס

לפני שאתם עושים פרצוף למשמע החומוס בעוגיות שוקולד צ'יפס, תשמחו לגלות שתפקידו הוא להחליף את הקמח הלבן המסורתי, שרבים מאתנו מנסים להימנע ממנו. העוגיות האלה מכילות כמות רבה של סיבים וחלבונים, וכל מי שרגיש לגלוטן יכול ליהנות מהן ללא חשש.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס נהדרות על בסיס חומוס מקור תמונה: ambitiouskitchen
רכיבים לעוגיות:
גרגירי חומוס - 425 גר' (מקופסת שימורים, או שהושרו במים למשך 24 שעות)
סירופ מייפל - ⅓ כוס (ניתן להמיר בנקטר אגבה או דבש)
תמצית וניל - 2 כפיות
ביצה - 1 (בינונית)
מלח - ½ כפית
אבקת אפייה - ¼ כפית
שוקולד צ'יפס - ⅓ כוס + 2 כפות
מלח ים - לפיזור מעל העוגיות
חמאת שקדים - ½ כוס (או חמאת בוטנים)
אופן הכנת העוגיות:
  1. חממו את התנור מראש ל-175 מעלות ורססו תבנית אפייה נון סטיק עמוקה בספריי השמן.
  2. הכניסו את כל המרכיבים פרט לשוקולד צ'יפס למעבד מזון והפעילו אותו עד שתתקבל עיסה חלקה.
  3. קפלו שליש כוס שוקולד צ'יפס לתוך העיסה.
  4. מרחו את העיסה באופן שווה בעזרת מרית בתוך תבנית האפייה, ופזרו מעל 2 כפות שוקולד צ'יפס. העיסה עשויה להידבק למרית, לכן מומלץ לרסס גם אותה בשמן לפני שתעשו זאת.
  5. אפו במשך 20-25 דקות, או עד שקיסם שתדחפו לתוך העוגיות יצא יבש ומעט חום. יתכן שהעיסה תיראה כאילו היא לא מוכנה במלואה, אך אל תמשיכו את האפייה כדי שלא יצאו לכם עוגיות יבשות מדי.
  6. תנו לתבנית להתקרר במשך 20 דקות, פזרו מעליה מעט מלח ים וחתכו לקוביות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר