maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון ללביבות כרובית ובצל ירוק של יפה

לביבות הכרובית הפריכות האלה מומלצות במיוחד לצד מטבל גבינת שמנת שתלמדו להכין בעצמכם, ואחרי שתיקחו מהן את הביס הראשון לא תרצו להפסיק.

למתכונים נוספים מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה" 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללביבות כרובית ובצל ירוק של יפה מקור תמונה: yafchuk
רכיבים ללביבות:
כרובית - 1 (בינונית מפורקת לפרחים)
בצל ירוק - 2 (גבעולים חתוכים לפרוסות)
מלח - 1 כפית
פלפל לבן - ½ כפית
פירורי לחם - 2 כפות
קמח תופח - ½ כוס
שמן - ¼ ליטר (לטיגון)
רכיבים למטבל גבינה:
גבינת שמנת - 125 גר' (½ קופסה 5% שומן)
מי סודה - 2 כפות
מלפפון - 1 (חתוך לקוביות)
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
מלח - ¼ כפית
שן שום - 1 (כתוש)
פלפל שחור - ¼ כפית (גרוס)
אופן הכנת הלביבות:
  1. העבירו את הכרובית לסיר, הוסיפו לה כפית מלח ובשלו עד לריכוך חלקי, כ-20 דקות. סננו את הכרובית וצננו אותה למשך כ-5 דקות.
  2. העבירו את הכרובית למעבד מזון וטחנו אותה, לא דק מדי.
  3. הוסיפו את הביצים, הקמח, פירורי הלחם, המלח, הפלפל והבצל הירוק לכרובית שטחנתם. ערבבו עד שתקבלו תערובת אחידה ויציבה.
  4. חממו שמן בסיר רחב, צרו לביבות מהתערובת והניחו בעדינות בסיר. טגנו עד להשחמה (אל תגעו בלביבה עד שתתייצב על מנת שלא תתפרק). הפכו את הלביבות לצד השני והמשיכו לטגן עד להזהבה. לבסוף העבירו את הלביבות לצלחת עם נייר סופג.
אופן הכנת המטבל גבינה:
  1. הוסיפו לגבינה מי סודה וערבבו היטב.
  2. תבלו את הגבינה במלח, פלפל שום ולימון, הוסיפו מלפפון וערבבו. preperation מקור תמונה: yafchuk
מקור: יפה ימין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: