maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מיוחדים עם ממרח החומוס האהוב

  חומוס הוא אחד הממרחים האהובים ביותר בישראל שמתאים למגוון מאכלים, וקשה לתאר ארוחת שבת אחת בלעדיו. רובנו אוכלים את ממרח הקטניות הזה עם לחם או סלט כלשהו, אך כפי שתגלו עכשיו, הוא יכול לשמש אתכם בעוד מגוון דרכים במטבח. 5 המתכונים המיוחדים הבאים ילמדו אתכם לתת מקום של כבוד לממרח החומוס ויראו לכם כיצד לשלב אותו במאכלים נפלאים שיפתיעו אתכם בטעמם וגם את האורחים שלכם.
 
מתכונים עם חומוס: צלחת עם ממרח חומוס ושמן
 
מתכון ללחם חומוס

אם אתם נוהגים למרוח חומוס על לחם, למה שלא תנסו מתכון ללחם מיוחד כשהממרח כבר בתוכו? המתכון הנפלא הבא ללחם חומוס יהפוך ללהיט בביתכם הודות למרקם והטעם המיוחדים שלו, ואתם תתקשו להפסיק לנשנש אותו גם ללא תוספות לצידו.

מתכון ללחם חומוס מקור תמונה: contentednesscooking.com
רכיבים ללחם:
קמח - 3 כוסות
מים - ½1 כוסות
ממרח חומוס - ¾ כוסות
מלח - ½ כפית
זרעי חמנייה - ⅓ כוס (לעיטור, לא חובה)
מתכון למטבל חומוס-גבינה פיקנטי

לצד לחם או עם חטיפים מלוחים, המתכון הבא ישדרג כל נשנוש הודות לחומוס הנפלא ושאר הרכיבים הטעימים שבו. מטבל הגבינה הפיקנטי הזה מושלם לאירוח כך שתוכלו לפנק את האורחים שלכם עם טעמו המיוחד, ומומלץ שתתכוננו לשתף את המתכון לאחר שהאורחים ידרשו אותו.

מתכון למטבל חומוס-גבינה פיקנטי מקור תמונה: fannetasticfood.com
רכיבים למטבל:
ממרח חומוס - ½ כוס
חלב - ½ כוס
אריסה חריפה - 1 כפית
גבינת צ'דר - 220 גר' (צהובה)
עגבניה - 1 (בינונית, חתוכה לקוביות)
כוסברה - ¼ כוס (טרייה, קצוצה, להגשה - לא חובה)
עגבניה - 1 (קטנה, חתוכה לקוביות, להגשה - לא חובה)
 
מתכון למרק בטטה וחומוס פיקנטי

מרקים נימוחים עם מרקם עשיר יכולים להפוך כל לילה קריר לחמים וטעים במיוחד, כמו עם המתכון שלפניכם. מרקמו העבה של החומוס יעשיר את מרק הבטטה הטעים שתכינו, ועם עקצוץ פיקנטי של פלפלים, תקבלו את המרק החדש והאהוב עליכם לעונת החורף.

מתכון למרק בטטה וחומוס פיקנטי מקור תמונה: karalydon.com
רכיבים למרק:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
מרק ירקות - 5 כוסות (ניתן להכין מ-5 כפיות אבקת מרק ירקות מהולות ב-5 כוסות מים)
בטטות - 3 (בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות)
כמון - 2 כפיות
ממרח חומוס - 280 גרם
אבקת צ'ילי - ½ כפית
מלח - ½ כפית
מתכון לתבשיל קינואה, גבינות, ירקות וחומוס

קינואה היא מאכל רב גוני שניתן להשתמש בו במגוון מתכונים, במיוחד עבור קדירות עם ירקות. עם מתכון הקינואה הבא בתוספת של ברוקולי, חומוס, דלעת וגבינות תקבלו קדירה מלאת טעמים שתגרום אפילו לילדכם לרצות לאכול ירקות.

מתכון לתבשיל קינואה, גבינות, ירקות וחומוס מקור תמונה: lifemadesweeter.com
רכיבים לקדירה:
קינואה - 1 כוס (לא מבושלת)
ממרח חומוס - ½ כוס
מרק ירקות - 2 כוסות (ניתן להכין מ-2 כפיות אבקת מרק מהולות ב-2 כוסות מים)
שיני שום - 2 (כתושות)
גבינת מוצרלה - 2 כוסות (קצוצה)
גבינת צ'דר צהובה - ½ כוס (מגוררת)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגוררת)
עלי תרד - ½1 כוסות (ניתן להשתמש בסוג הקפוא)
פרחי ברוקולי - ¾ כוס (ניתן להשתמש בסוג הקפוא)
בצל סגול - ½ (חתוך לקוביות)
בצל ירוק - 1 (קצוץ)
מתכון לפסטה עם חומוס

מנות פסטה תמיד מהוות בחירה אהובה לארוחת הצהריים והערב, ועם תוספת חומוס ניתן לשדרג אותן בצורה טעימה וייחודית. תוך 20 דקות תוכלו להכין ארוחה שלמה בסיר אחד עם המתכון שלפניכם, וליהנות מטעמים נפלאים ומרקם קרמי שלא מוצאים במנות פסטה רגילות.

מתכון לפסטה עם חומוס מקור תמונה: thissavoryvegan.com
רכיבים לפסטה:
פסטה - 200 גר'
עגבניות מיובשות בשמן - ¼ כוס (קצוצות)
שיני שום - 3 (חתוכות דק)
ממרח חומוס - ¾ כוס
עלי תרד בייבי - 2 כוסות
מלח - לפי הטעם
פלפל - לפי הטעם

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: