maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלט שומר, בצל אדום ותפוז

מתכון מיוחד לתקופת האביב שרק החלה, נסו את סלט שלושת המרכיבים הבא, שיש בו מהרעננות של הקיץ ומהחמימות של החורף. סלט השומר-תפוז לא זקוק לרוטב, כיוון שהוא עובר בישול קל שמוציא מהירקות את הנוזלים (ואת הטעמים הנפלאים). מתכון מנצח ששווה לנסות!
 

היתרונות הבריאותיים:

  • השומר שבסלט מכיל תערובת ייחודית של פיטוכימיקלים, ביניהם רוטין וקוורצטין שמעניקים לו תכונות אנטיאוקסידנטיות חזקות, ואנתול, שמגן על הגוף מפני דלקות. השומר מכיל גם ויטמין C, חומצה פולית, אשלגן, נחושת, סידן, מגנזיום וברזל.

 

  • הבצל שבסלט, מכיל שלל חומרים שעושים טוב לגוף שלנו. יש בו ריכוז גבוה של ויטמין C, ברזל, סידן, חומצה פולית, ויטמין E, ויטמין K, בטא קרוטן וקוורצטין. מעבר לעובדה שהבצל הוא "האנטיביוטיקה של הטבע", הוא מסייע להוריד את כמות הכולסטרול הרע, ועוזר לאיזון רמות הסוכר בדם.

 

  • התפוז שבסלט, כמו שכל אחד יודע, עשיר בויטמין C, מלבד זאת הוא מכיל גם סיבים תזונתיים, חומצה פולית, ויטמין B1, אשלגן, חומצה פנטוטנית וסידן. היתרון הגדול ביותר של התפוז הוא חיזוק המערכת החיסונית.

 

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לסלט שומר, בצל אדום ותפוז
רכיבים לסלט:
שומר - 1 (גדול)
בצל - 1 (אדום, בינוני)
תפוז - 1 (גדול)
שמן זית - 3 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט:
  1. פרסו את השומר והבצל לפרוסות דקות. preperation
  2. חתכו רבע מהתפוז ושמרו בצד, נשתמש במיץ שלו אחר כך. את שאר התפוז חתכו לפרוסות דקות בצורת רבעי ירח. preperation
  3. הניחו את כל המרכיבים בתבנית על גבי נייר אפיה, טפטפו את שמן הזית ותבלו במלח ופלפל. preperation
  4. הכניסו לתנור על חום בינוני עד שהבצל מתחיל להתקרמל (בין 25 ל-30 דקות), הקפידו להפוך את תכולת התבנית כל 10 דקות כדי להגיע לאפייה כמה שיותר שווה בכל חלקיה.
  5. העבירו את תכולת התבנית לקערת הגשה, יחד עם כל הנוזלים שבתבנית ותנו לסלט להתקרר לטמפרטורת החדר.
  6. סחטו מעל לסלט את רבע התפוז ששמרתם בצד, ניתן גם להוסיף שמן זית. preperation
  7. אכלו בהנאה! preperation
מקור: דבורה בארי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: