header

מתכון לממרח מדלורית וחומוס

את ממרח החומוס כולנו מכירים ואוהבים, וברגע שתוסיפו אליו את הדלורית ועוד מספר תבלינים תוכלו ליהנות ממעדן מפתיע, מקורי ואיכותי. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לממרח מדלורית וחומוס
רכיבים לממרח חומוס ודלורית:
דלורית - 1 כוס (חתוכה לקוביות, 140 גר')
שיני שום - 4 ( עם הקליפה)
שיני שום - 4 (קלופות וטחונות)
מיץ לימון - 2 כפות
גרגירי חומוס - 400 גר' (מבושלים, שטופים ומיובשים, אפשר גם מקופסת שימורים)
טחינה - ⅓ כוס
שמן זית - 3-4 כפות
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
פטרוזיליה - 30 גר' ( קצוצה, ½ כוס לערך)
קינמון טחון - ¼ כפית (טחון)
פפריקה מעושנת - ¼ כפית (לא חובה)
כמון - ½ כפית (טחון)
אופן הכנת הממרח חומוס ודלורית:
  1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות והציבו את מגש האפייה במרכזו.
  2. רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו עליה את קוביות הדלורית ואת שיני השום עם הקליפה. טפטפו מעליהן כף של שמן זית ופזרו קמצוץ של מלח ופלפל. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 20-15 דקות, או עד שהשום יקבל גוון חום-זהוב והדלורית תתרכך במרכזה. לבסוף, הניחו להם להתקרר למשך 5 דקות.
  3. הסירו את קליפת השום והכניסו את 4 שיני השום למעבד מזון, הוסיפו את הדלורית, את 4 שיני השום הטחונות, מיץ הלימון, החומוס, הטחינה, שמן הזית, המלח, הפלפל, הפטרוזיליה, הקינמון, הכמון והפפריקה המעושנת (אם בחרתם להוסיפה). כעת, ערבלו עד לקבלת קרם חלק, ובמידת הצורך תוכלו להוסיף עוד שמן זית או מעט מים על מנת לדלל את הממרח. אל תשכחו לטעום ולתקן את התיבול אם תחפצו בכך, והגישו. תוכלו גם להניח את הממרח במקרר למשך 4-3 שעות על מנת לקבל מרקם סמיך יותר. preperation
  4. תוכלו לאחסן את הממרח במקרר למשך 5-4 ימים.
מקור: חגית.י
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.