header

מתכון לעוגת מוס טריקולד

כאשר מדברים על עוגת מוס מושלמת נהוג לחשוב על עוגת טריקולד המכילה 3 סוגים של שוקולד ובעלת מרקם רך ועדין. עם מתכון עוגת הטריקולד הבא, תוכלו גם אתם להכין עוגת מוס כמו בקונדיטוריות היוקרתיות וליהנות מכל השוקולדים האהובים בנגיסה אחת.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגת מוס טריקולד מקור תמונה: i.pinimg
רכיבים לבסיס:
קמח לבן - ⅔ כוס
אבקת קקאו - ⅓ כוס
סוכר - ⅔ כוס
סודה לשתייה - ¾ כפית
אבקת אפייה - ¾ כפית
מלח - ¼ כפית
ביצה - 1 (גדולה)
חלב - ¼ כוס
שמן - 3 כפות
תמצית וניל - ½ כפית
מים - ¼ כוס
רכיבים למוס שוקולד כהה:
שמנת מתוקה - 225 מ"ל (להקצפה)
שוקולד חלב - 135 גר'
חלבוני ביצה - 3 (גדולים)
חלב - 75 מ"ל
מים - ½1 כף
רכיבים למוס שוקולד לבן:
שמנת מתוקה - 225 מ"ל (להקצפה)
שוקולד לבן - 135 גר'
חלבוני ביצה - 3 (מביצים גדולות)
חלב - 75 מ"ל
מים - ½1 כף
אבקת קקאו - מעט (לבזיקה)
אופן הכנת הבסיס:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
  2. הכניסו לקערה גדולה קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה וערבבו היטב.
  3. הוסיפו לקערה ביצים, חלב, שמן, וניל ומים, וערבבו היטב.
  4. צקו את התערובת לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 22 ס"מ.
  5. הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-30 דקות. החדירו שיפוד עץ למרכז העוגה, ואם הוא יוצא רטוב, החזירו את העוגה לעוד מספר דקות. אם הקיסם יוצא לח, העוגה מוכנה. צננו מעט והכניסו את העוגה למקרר.
  6. הוציאו את העוגה מהמקרר והניחו לה להתקרר לגמרי, בינתיים הכינו את שכבת מוס השוקולד הכהה.
אופן הכנת המוס שוקולד כהה:
  1. פזרו את הג'לטין לתוך קערה קטנה והוסיפו לו את המים. הניחו את הקערה בצד עד שהג'לטין יספח את הנוזלים ויהיה ספוגי.
  2. הכניסו את החלבונים לקערה והקציפו אותם עד להיווצרות פסגות נוקשות.
  3. בקערה נפרדת הקציפו את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה ואוורירית.
  4. הרתיחו את החלב בקלחת, הסירו מהכיריים והוסיפו לו את הג'לטין.
  5. לאחר שהג'לטין נמס לחלוטין, הוסיפו פנימה את שוקולד החלב וערבבו היטב עד להמסתו המלאה (אם השוקולד לא נמס לחלוטין, חממו את התערובת מעט).
  6. העבירו את תערובת השוקולד לקערת הקצפת וערבבו אותם יחדיו בעדינות. לאחר מכן הוסיפו לקערה את החלבונים וערבבו את התערובת היטב.
  7. הוציאו את העוגה מהמקרר וצקו עליה את תערובת השוקולד, החליקו את המוס והכניסו למקפיא להתמצקות של כשעתיים.
אופן הכנת המוס שוקולד לבן:
  1. פזרו את הג'לטין לתוך קערה קטנה והוסיפו לו את המים. הניחו בצד עד שהג'לטין יספח אליו את הנוזלים.
  2. הכניסו את החלבונים לקערה והקציפו אותם עד להיווצרות פסגות נוקשות.
  3. בקערה נפרדת הקציפו את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה ואוורירית.
  4. הרתיחו את החלב בקלחת, הסירו אותו מהכיריים והוסיפו את הג'לטין.
  5. לאחר שהג'לטין יימס לחלוטין, הוסיפו פנימה את שוקולד החלב וערבבו היטב עד להמסה מלאה (אם השוקולד לא נמס לחלוטין חממו מעט את התערובת).
  6. העבירו את תערובת השוקולד לקערת הקצפת וערבבו אותם יחדיו בעדינות. לאחר מכן הוסיפו לקערה את החלבונים וערבבו את התערובת היטב.
  7. צקו על תחתית העוגה, החליקו את המוס והכניסו למקפיא להתמצקות של כשעתיים.
  8. הוציאו את העוגה מהמקפיא וצקו עליה את תערובת השוקולד, החליקו את המוס והכניסו למקפיא להתמצקות של כשעתיים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.