maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת טארט מוס שוקולד ופקאן

שמו של המתכון שלפניכם מספיק כדי לעורר תיאבון בפניי עצמו, אך מומלץ בחום לא להסתפק רק בשם, אלא להכין את העוגה המיוחדת הזו כדי ליהנות ממנה באמת. עם תחתית פריכה, מוס שוקולד נימוח ותוספת פקאנים מעל, אתם תתקשו לשמור על העוגה הזו יותר מכמה ימים.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת טארט מוס שוקולד ופקאן מקור תמונה: myrecipes
רכיבים לתחתית:
חמאה - 120 גר' (מרוככת)
גבינת שמנת - 120 גר' (מרוככת)
אבקת סוכר - ¼ כוס
קמח - ½1 כוסות
מלח - ¼ כפית
פקאן - ½ כוס (קלוי, קצוץ דק)
שמן - מעט (לשימון התבנית)
רכיבים למוס והעיטור פקאן:
שוקולד מריר - 340 גר' (קצוץ)
שמנת מתוקה - ½2 כוסות (מחולקת)
ויסקי - 1 כף
תמצית וניל - 1 כפית
פקאן - ½ כוס (קצוץ גס)
אופן הכנת התחתית:
  1. חממו את התנור ל-200° מעלות. הקציפו יחד חמאה, גבינת שמנת ואבקת סוכר בעזרת מיקסר ידני או מערבל מזון נייח על מהירות גבוהה.
  2. הוסיפו לתערובת את הקמח והמלח בהדרגה והמשיכו להקציף יחד. לבסוף, הוסיפו את הפקאן הקצוץ וערבלו במשך כמה שניות נוספות, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הוציאו את הבצק מקערת המערבל והניחו אותה על משטח מקומח. שטחו אותה לצורת עיגול, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 1 שעה.
  4. לאחר שעה, הוציאו את הבצק מהמקרר, רדדו אותו על משטח מקומח והכניסו לתבנית מלבנית משומנת בגודל 23*35 ס"מ.
  5. הכניסו את הבצק לתנור המחומם למשך 14-17 דקות, או עד שהוא ישחים קלות. הוציאו וצננו לחלוטין.
אופן הכנת המוס והעיטור פקאן:
  1. לתוך קערה גדולה חסינה למיקרוגל, הכניסו ½ כוס שמנת מתוקה עם השוקולד הקצוץ, והכניסו למיקרוגל למשך 30 שניות. הוציאו את הקערה מהמיקרוגל, ערבבו את הרכיבים והמשיכו להכניס אותה למיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד יימס לחלוטין.
  2. הוסיפו לקערה ויסקי ותמצית וניל, והניחו בצד למשך 5 דקות.
  3. הקציפו את השמנת המתוקה שנותרה במשך 2-3 דקות, או עד לקבלת קצפת יציבה. קפלו את הקצפת לתוך תערובת השוקולד וערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מרחו את תערובת השוקולד על התחתית המוכנה, פזרו מעל את הפקאן הקצוץ והכניסו למקרר למשך 4-24 שעות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר