header

מתכון לסלט טופו וחצילים על האש

ל"ג בעומר הוא חג שבו בדרך כלל אוכלים מנות בשריות, אבל לאחרונה למדתי את המתכון הבא ואני חייבת להגיד שהוא מנה נפלאה שגם חובבי הבשר לא יתנגדו לטעום ממנה. אפשר לאכול את המנה כפי שהיא ישר מהאש, או לרוקן את תוכנה לפיתה ולהוסיף קצת טחינה או חומוס על פי ההעדפה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט טופו וחצילים על האש
רכיבים לתערובת טופו וחציל:
טופו - 550 גר' (קשיח, חתוך ל-16 קוביות)
חציל - 300-350 גר' (חתוך לקוביות גסות)
זנגוויל - 2 כפות (טחון)
שום - 2 כפות (כתוש)
שמן קנולה - 5 כפות (או שמן זית)
רוטב סויה - ¼ כוס (מופחת מלח)
רכיבים לסלט:
מלפפונים - 1-2 (פרוסים)
שמיר - חופן
כוסברה - חופן
פלפל צ'ילי - חתוך דק (לא חובה)
מיץ לימון - 2 כפות
שמן זית - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת התערובת טופו וחציל:
  1. הכניסו את קובית הטופו והחצילים יחד עם כל מרכיבי התערובת לשקית אטומה או כלי סגור.
  2. ערבבו והכניסו למקרר למשך לפחות שעה.
  3. בינתיים ניתן להכין את הסלט.
אופן הכנת הסלט:
  1. ערבובו את כל המרכיבים והכניסו לכלי סגור.
  2. הכינו 4 מרובעי רדיד אלומיניום שווים בגודלם ומקופלים קלות כלפי מעלה, הניחו במרכזם כמות שווה מתערובת הטופו והחצילים. preperation
  3. את חבילות רדיד האלומיניום הכניסו לתוך גחלי המדורה/המנגל למשך 10-15 דקות, עד שהחציל רך וניתן לחורר אותו בקלות עם קיסם.
  4. הוסיפו מהסלט לתערובת הטופו והחצילים או איכלו אותם כפי שהם בפיתה או על צלחת.
מקור: רעות מזור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.