maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לאוזני המן מבצק שמרים במילוי ריקוטה של מיקי שמו

כל כך התרגלנו לאוזני המן מבצק פריך, עד ששכחנו שהמקור הוא אוזני המן מבצק שמרים. השמרים במתכון הבא הם על תקן נותני טעם ופחות לצורך התפחה, ולכן מוסיפים אותם בסוף הלישה. התוצאה שמתקבלת היא בצק רך ונהדר שמתפורר הרבה פחות מבצק פריך.

למתכונים נוספים מהאתר "על השולחן"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאוזני המן מבצק שמרים במילוי ריקוטה של מיקי שמו מקור תמונה: hashulchan
רכיבים לבצק (כ-20 אוזני המן):
קמח רגיל - 2 כוסות (280 גר')
חמאה - 150 גר' (רכה)
אבקת סוכר - ½ כוס (60 גר')
חלב - ¼ כוס (60 מ”ל)
ביצה - 1 (גדולה)
גרידת לימון - מ-½ לימון (מגורד דק)
תמצית וניל - 1 כפית (אמיתית)
מלח - ½ כפית
שמרים טריים - 1 כף (10 גר', מפוררים או שמרית )
רכיבים למלית ויצירת האוזני המן:
גבינת ריקוטה - 1 קופסה (250 גר', ללא מלח)
סוכר - ⅓ כוס + 1 כף (80 גר')
ביצה - 1 (גדולה)
קורנפלור - ¼ כוס (30 גר')
חמאה - 25 גר' (מומסת)
גרידת לימון - מ-¼ לימון (מגורדת דק)
צימוקים - 2 כפות (בהירים)
ביצה - 1 (טרופה, להברשה)
אבקת סוכר - לקישוט
אופן הכנת הבצק (כ-20 אוזני המן):
  1. ערבבו את כל חומרי הבצק למעט השמרים בקערת מיקסר עם וו לישה כ-5 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
  2. הוסיפו שמרים ולושו עוד כדקה.
  3. עטפו את הבצק בניילון נצמד והעבירו למקרר לשעה.
אופן הכנת המלית ויצירת האוזני המן:
  1. מומלץ להכין את המלית כמה שעות לפני השימוש על מנת שתתייצב, תהיה נוחה לעבודה ולא תזלוג במהלך האפייה.
  2. ערבבו את כל חומרי המלית בקערה לתערובת אחידה.
  3. כסו בניילון נצמד והעבירו למקרר עד השימוש.
  4. רדדו את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי ½ ס”מ. קירצו עיגולים בקוטר 8 ס”מ, הניחו כפית של מלית במרכז כל עיגול והברישו בביצה סביב המלית. סיגרו למשולש עם פתח קטן למלית והדקו.
  5. הניחו בתבנית במרווחים של 3 ס”מ, כסו במגבת לחה והתפיחו כ-45 דקות (הבצק כמעט לא תופח).
  6. חממו תנור ל-190° מעלות.
  7. הברישו בביצה.
  8. אפו כ-15 דקות עד הזהבה.
  9. צננו היטב וביזקו אבקת סוכר. אחסנו בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
מקור: על השולחן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר