header

מתכון לבטטה ממולאת בעוף ותרד

מדובר בשילוב מעולה בין ירק למילוי: בטטה נימוחה, אותה אנו רגילים לאכול כשהיא חפה מכל מילוי, יחד עם חזה עוף עסיסי וחתיכות תרד בתיבול פיקנטי מעושן של פלפלי צ'יפוטלה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון לבטטה ממולאת בעוף ותרד
רכיבים לבטטה ממולאת:
חזה עוף - 1 קג' (קצוץ)
תרד - 2 כוסות (שטוף)
שמן זית - ¼ כוס + 4 כפות למריחת העוף
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
שיני שום - 2 (כתושות)
אורגנו יבש - 1 כפית
כמון - 1 כפית
צ'ילי גרוס - 1 כפית (יבש)
מלח - לפי הטעם
עלי כוסברה - חופן
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבטטה ממולאת:
  1. חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
  2. שטפו ביסודיות את הבטטות, ובעזרת מזלג נעצו בהן חורים בכל הצדדים שלהן.
  3. הניחו אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו אותן למשך 50-60 דקות, עד שיתרככו. ניתן לבדוק זאת בנעיצת מזלג.
  4. קחו את חזה העוף, מרחו אותו היטב בשמן זית, ותבלו בקורט של מלח ופלפל שחור. שימו אותו בתבנית אפייה נוספת, מרופדת גם היא בנייר אפייה, והכניסו לתנור, יחד עם תבנית הבטטות, למשך 25 דקות.
  5. הוציאו את חזה העוף בתום החימום, המתינו מעט כדי שהוא יתקרר והתחילו לפורר אותו לרצועות קטנות לתוך קערה. אפשר לעשות זאת עם הידיים או עם המזלג. אם העוף שלכם היה קצוץ כהלכה לפני החימום אין הכרח לבצע את שלב זה, אך הוא תורם רבות למראה של המנה.
  6. חממו מחבת קטנה על אש בינונית והניחו בתוכה את התרד עד שהוא יגיר נוזלים, ולאחר מכן הוסיפו אותו לקערת העוף.
  7. לאחר שהבטטות מוכנות, חצו אותן לכל אורכן לשני חצאים והניחו להן להתקרר כ-5 דקות.
  8. במעבד מזון רסקו את פלפלי הצ'יפוטלה, שימו את המחית בקערה והוסיפו לה כרבע כוס שמן זית, את מיץ הלימון, השום, האורגנו, הכמון, הצ'ילי היבש, מלח ופלפל שחור לפי הטעם וערבבו היטב.
  9. חממו שוב את התנור ל-200 מעלות ובעזרת כפית הוציאו את פנים חצאי הבטטות, אך אל תרוקנו אותן לגמרי – השאירו שכבה של פנים הבטטה על קליפתה. אם אתם לא רוצים לזרוק את תוכן הבטטה, אפשר להכין ממנה מנת פירה קטנה.
  10. מקמו את חצאי הבטטות בתוך תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מרחו בתוכן מעט ממחית פלפלי הצ'יפוטלה ואפו אותן למשך 5-10 דקות, עד שיהיו פריכות וזהובות.
  11. בינתיים ערבבו את שאר מחית הצ'יפוטלה עם תערובת חזה העוף והתרד.
  12. הוציאו את תבנית חצאי הבטטות מהתנור, מלאו אותן בתערובת העוף והתרד והכניסו לאפייה נוספת של 5 דקות.
  13. פזרו מעל עלי כוסברה והגישו.
מקור: נדב ק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.