maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפלפלים ממולאים בקינואה

מתכון זה, בו האורז מתחלף בקינואה פריכה ובשעועית שחורה ורכה, מפנה את פניו לעבר מקסיקו הרחוקה עם תיבול יוצא דופן. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לפלפלים ממולאים בקינואה
רכיבים לקינואה:
קינואה - 1 כוס
בצל - ½ בצל (קצוץ)
מים - 2 כוסות
מלח - קורט
שמן זית - מעט
רכיבים לפלפלים והמילוי:
פלפלים - 4 (מכל צבע)
שעועית שחורה - 400 גר' (מקופסת שימורים, שטופה)
עגבנייה - 1 (מגולענת וחתוכה לקוביות)
כוסברה - ¼ כוס (קצוצה)
פלפלים ירוקים חריפים - 3 (משומרים וקצוצים)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
רכיבים לרוטב:
צ'ילי יבש - 1 כפית (גרוס)
סוכר - ½ כפית
מלח - קורט
שמן זית - מעט
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגוררת)
גבינה צהובה - ½ כוס (מגוררת)
אופן הכנת הקינואה:
  1. בסיר גדול, חממו שמן זית וטגנו את הבצל עד שהוא יהפוך לשקוף ולאחר מכן הוסיפו אליו שתי כוסות מים, כוס הקינואה, קורט מלח והביאו לרתיחה.
  2. המשיכו להרתיח את המים כ-5 דקות נוספות, כבו את האש, כסו את הסיר והניחו לקינואה לספוג את האדים למשך כ-15 דקות.
אופן הכנת הפלפלים והמילוי:
  1. חצו את הפלפלים והסירו מהם את הגבעולים והגרעינים, שימו אותם על צלחת וחממו אותם במיקרוגל למשך כ-3 דקות כדי שיתרככו מעט.
  2. צקו את תערובת הקינואה לקערה וערבבו לתוכה את השעועית השחורה, העגבנייה הקצוצה, את הכוסברה, ¼ כפית מלח, ¼ כפית פלפל שחור והפלפלים החריפים הקצוצים. אם נדמה לכם שהתערובת יבשה מעט, זלפו לתוכה מעט שמן זית.
אופן הכנת הרוטב:
  1. חממו על אש בינונית מעט שמן זית במחבת והוסיפו לתוכה את העגבניות המרוסקות, 2 כפות הרסק, הצ'ילי הגרוס, הסוכר וקורט מלח ופלפל שחור, ערבבו היטב, בשלו למשך 10 דקות והסירו מהאש.
  2. מלאו את חצאי הפלפלים בתערובת הקינואה והניחו אותם בתבנית אפייה.
  3. צקו לתוך התבנית ובין הפלפלים את רוטב העגבניות ופזרו מעליהם את הגבינות המגוררות.
  4. כסו את התבנית בנייר כסף ואפו בחום של 190 מעלות למשך 25-30 דקות. לאחר מכן, הסירו את הנייר ואפו כ-5 דקות נוספות.
  5. לפני ההגשה זלפו מעט מהרוטב על הפלפלים.
מקור: נדב ק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: