maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפטריות אפויות במילוי קייל ואגוזי לוז

פטריות הקרמיני סופגות לתוכן את שילוב הטעמים המעולה של השמנת, כרוב הקייל ובצלצלי השאלוט, כשמעליהן ציפוי מתקתק של אגוזי לוז.  

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפטריות אפויות במילוי קייל ואגוזי לוז
רכיבים למילוי האגוזים:
אגוזי לוז - ¼ כוס
שום - 1 כפית (כתוש)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה דק)
מלח - לפי הטעם
רכיבים לפטריות:
פטריות - 16 (מסוג קרמיני)
חמאה - 1 כף (לא מלוחה)
רכיבים למלית והרכבת המנה:
שום - 1 כפית
גרידת לימון - 2 כפות
חמאה - 2 כפות
בצלצלי שאלוט - ¼ כוס (קצוצים)
עלי כרוב קייל - 2 כוסות (מסוג טוסקה)
שמנת לבישול - ¼ כוס
אגוז מוסקט - קורט
מלח - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגורר)
פלפל שחור - לפי הטעם
טימין - 1 כף (טרי, קצוץ)
אופן הכנת המילוי האגוזים:
  1. חממו את התנור ל-200 מעלות.
  2. הניחו את אגוזי הלוז בתוך תבנית אפייה וקלו אותם למשך 8 דקות. הוציאו אותם מהתנור (אך אל תכבו אותו), העבירו אותם למגבת, הניחו להם להתקרר, ושפשפו אותם אחד בשני בתוך המגבת כדי להסיר מהם את הקליפה.
  3. קצצו את האגוזים, שימו אותם בתוך קערה קטנה, הוסיפו אליהם כפית אחת של שום כתוש (מתוך השתיים) ואת עלי הפטרוזיליה. תבלו במלח, ערבבו ושימו בצד.
אופן הכנת הפטריות:
  1. שטפו היטב את הפטריות והסירו את הגבעולים שלהן (שמרו אותם בצד) ומקמו אותן על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהן מונחות על הכיפה שלהן.
  2. המיסו כף אחת של חמאה במיקרוגל, מרחו אותה בתוך "כובעי" הפטריות ואפו אותן למשך 12 דקות, עד שיתרככו.
אופן הכנת המלית והרכבת המנה:
  1. המיסו במחבת בינונית את כפות החמאה הנותרות, הוסיפו אליה את בצלצלי השאלוט, את הכפית הנותרת של השום והתימין, וטגנו אותם על אש בינונית כ-5 דקות, תוך ערבוב, עד שבצלצלי השאלוט יתרככו.
  2. קצצו את גבעולי הפטריות ששמרתם, הוסיפו אותם למחבת ובשלו למשך 8 דקות נוספות, תוך בחישה, עד שיתרככו. לבסוף, הוסיפו את כרוב הקייל והמשיכו בבישול תוך כדי ערבוב לעוד 8 דקות. לאחר שעלי הכרוב התרככו גם הם, הוסיפו את השמנת, הביאו לרתיחה, בשלו כ-2 דקות כך שהרוטב יתעבה מעט והסירו מהאש.
  3. הוסיפו את אגוז המוסקט והניחו לתערובת להתקרר מעט. לאחר מכן, הוסיפו אליה את גבינת הפרמז'ן המגוררת, ותבלו במלח ופלפל.
  4. מלאו את כובעי הפטריות בתערובת הכרוב ואפו בתנור במשך כ-10 דקות, או עד שהפטריות ישחימו והגבינה תימס.
  5. העבירו את הפטריות לצלחת, פזרו מעל את תערובת אגוזי הלוז הקצוצים והגישו.
מקור: נדב ק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר