header

מתכון לעוגת קראמבל אגסים ושזיפים בניחוח תפוז

קינוח טעים הוא הדרך הטובה ביותר לסיום כל ארוחה, בין אם היא בחורף או במזגן המצנן של הקיץ, וכאשר מדובר במנה חמימה שנמסה בפה, התענוג גדל פי כמה. לאלו מכם שלא חוששים מהקור או פשוט מחפשים מנה נפלאה, מומלץ להגיש את הקינוח הבא לצד כדור גלידת וניל, שישתלב בצורה מעולה עם הפירות החמים.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת קראמבל אגסים ושזיפים בניחוח תפוז מקור תמונה: gorgeoux
רכיבים לקראמבל:
אגסים - 3 (גדולים, מגולענים וחתוכים לקוביות)
שזיפים - 4 (עגולים מגולענים וחתוכים לפרוסות בינוניות)
אבקת סוכר - 2 כפות
גרידת לימון - 1 כפית
מיץ תפוזים - 1 כף (סחוט טרי)
קמח - ⅔ כוס (100 גרם)
קינמון טחון - 1 כפית
חמאה - 85 גרם (קרה, חתוכה לקוביות, ועוד קצת לשימון)
סוכר חום - ⅓ כוס
קוקוס - ½ כוס (טחון)
אופן הכנת הקראמבל:
  1. חממו את התנור ל-190 מעלות ושמנו תבנית אפייה בינונית בחמאה.
  2. הכניסו את האגסים, השזיפים, הסוכר וגרידת התפוז אל סיר בינוני, ובשלו ללא מכסה על אש בינונית-גבוהה במשך 3-4 דקות או עד שהאגסים רכים. העבירו את תכולת הסיר אל התבנית. preperation מקור תמונה: Karen and Brad Emerson
  3. בקערה בינונית, נפו את הקמח והקינמון ועסו אותם עם החמאה בעזרת האצבעות, עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. ערבבו פנימה את הסוכר החום והקוקוס.
  4. פזרו את תכולת הקערה על התבנית והכניסו לתנור למשך 20-25 דקות עד להזהבה.
  5. הוציאו והגישו חם לצד שמנת חמוצה או גלידת וניל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.