maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת קראמבל אגסים ושזיפים בניחוח תפוז

קינוח טעים הוא הדרך הטובה ביותר לסיום ארוחה חורפית, וכאשר מדובר במנה חמימה שנמסה בפה, התענוג גדל פי כמה. לאלו מכם שלא חוששים מהקור, מומלץ להגיש את הקינוח הבא לצד כדור גלידת וניל, שישתלב בצורה מעולה עם הפירות החמים.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת קראמבל אגסים ושזיפים בניחוח תפוז מקור תמונה: gorgeoux
רכיבים לקראמבל:
אגסים - 3 (גדולים, מגולענים וחתוכים לקוביות)
שזיפים - 4 (עגולים מגולענים וחתוכים לפרוסות בינוניות)
אבקת סוכר - 2 כפות
גרידת לימון - 1 כפית
מיץ תפוזים - 1 כף (סחוט טרי)
קמח - ⅔ כוס (100 גר')
קינמון - 1 כפית
חמאה - 85 גר' (קרה, חתוכה לקוביות)
סוכר חום - ⅓ כוס
קוקוס - ½ כוס (טחון)
אופן הכנת הקראמבל:
  1. חממו את התנור ל-190 מעלות וצפו תבנית אפייה בינונית בחמאה.
  2. הכניסו את האגסים, השזיפים וגרידת התפוז אל סיר בינוני, ובשלו ללא מכסה על אש בינונית-גבוהה במשך 3-4 דקות או עד שהאגסים רכים. העבירו את תכולת הסיר אל התבנית. preperation מקור תמונה: Karen and Brad Emerson
  3. בקערה בינונית, נפו את הקמח והקינמון ועסו אותם עם החמאה בעזרת האצבעות, עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. ערבבו פנימה את הסוכר החום והקוקוס.
  4. פזרו את תכולת הקערה על התבנית והכניסו לתנור למשך 20-25 דקות עד להזהבה.
  5. הוציאו והגישו חם לצד שמנת חמוצה או גלידת וניל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: