maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוף בשזיפים

ארוחות עם עוף הן תמיד אהודות וכאשר מצוותים אותן לפירות נהדרים, כמו שזיפים, מקבלים מאכל טעים במיוחד שאהוב גם על ילדים שלא תמיד ששים לאכול שילובים לא שגרתיים.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לעוף בשזיפים מקור תמונה: PnP!
רכיבים לעוף בשזיפים:
ירכיי עוף - 8 (נקיות)
שמן צמחי - 1 כף
אבקת צ'ילי - 1 כפית
שיניי שום - 4 (פרוס דק)
שורש ג'ינגר - 3 ס''מ (מגורד)
שזיפים - 8 (עגולים חצויים ומגולענים, ניתן להשתמש גם בשזיפים מיובשים)
רוטב סויה - 3 כפות
כוסברה - ½ חופן (טרייה, קצוצה דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת העוף בשזיפים:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו קלות.
  2. הניחו את הירכיים על תבנית האפייה, טפטפו עליהן שמן ועסו אותן היטב עם מלח ופלפל. הכניסו לתנור למשך 30 דקות והפכו מדי פעם. preperation מקור תמונה: muora Follow
  3. הוציאו את התבנית מהתנור ופזרו על העוף חתיכות צ'ילי, ג'ינג'ר ושיני שום. החזירו לתנור ל-10 דקות נוספות.
  4. הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו צמוד לירכיים את השזיפים, טפטפו רוטב סויה מעל והחזירו לתנור ל-10-15 דקות או עד שהשזיפים מתרככים ומגירים נוזלים.
  5. הוציאו את התבנית, הזליפו על העוף את הנוזלים שנקוו, הניחו בצד ל-10 דקות לספיגת טעמים והגישו עם כוסברה טרייה מעל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: