maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפודינג שוקולד-חמאת בוטנים

אם תהיתם מה טעים יותר - פודינג שוקולד או פודינג חמאת בוטנים, אתם לא צריכים לתהות עוד. מתכון לפודינג שוקולד-חמאת בוטנים שלוקח ובגדול.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפודינג שוקולד-חמאת בוטנים
רכיבים לפודינג חמאת בוטנים:
סוכר - ½ כוס
קורנפלור - 5 כפיות
מלח - ⅛ כפית
חלב - ¾1 כוסות
שמנת מתוקה - ½ כוס
חמאת בוטנים - ½ (טבעית - עדיף נוזלית)
תמצית וניל - 1 כפית
רכיבים לפודינג שוקולד:
סוכר - 6 כפות
קורנפלור - 2 כפות
אבקת קקאו - 2 כפות (לא ממותקת)
חלב - ½1 כוסות
שמנת מתוקה - ½ כוס
שוקולד חלב - 115 גר' (שבור לחתיכות קטנות)
תמצית וניל - 1 כפית
רכיבים לציפוי:
שמנת מתוקה - 1 כוס (מקוררת)
אופן הכנת הפודינג חמאת בוטנים:
  1. ערבבו סוכר, קורנפלור ומלח בסיר קטן. הוסיפו פנימה חלב ואחר כך את השמנת.
  2. המשיכו לערבב את הרכיבים כשאתם שמים את הסיר מעל האש עד שהתערובת מגיעה לנקודת רתיחה.
  3. המתינו שהתערובת הרותחת נעשית עבה, וערבבו שוב למשך 30 שניות.
  4. הכניסו פנימה את חמאת הבוטנים, הניחו לתערובת להמשיך להתחמם וליצור שוב שכבה עבה. לאחר מכן ערבבו שוב למשך דקה. הסירו מהאש וערבבו פנימה תמצית ווניל.
  5. הפרידו את התערובת ל-6 כוסות או צלוחיות קטנות, בכמות המגיעה ל-⅓ גובה הכוס. הניחו לתערובת להתקרר בכוסות, בזמן שאתם מכינים את הפודינג שוקולד.
אופן הכנת הפודינג שוקולד:
  1. ערבבו קורנפלור, קקאו וסוכר בסיר קטן. הוסיפו פנימה חלב ואחר כך את השמנת.
  2. ערבבו על חום בינוני עד שהתערובת רותחת. הרתיחו עד שנעשית שכבה עבה, המשיכו לערבב למשך 30 שניות.
  3. הוסיפו את שברי השוקולד. והמשיכו להרתיח עד שהשוקולד נמס והתערובת מתעבה. ערבבו מדי פעם במשך דקה-שתיים. הסירו מן האש וערבבו תמצית ווניל.
  4. קררו את הפודינג במשך 5 דקות.
  5. שימו את התערובת מעל פודינג החמאת בוטנים, בשליש השני של הכוסות. תנו לתערובת להתקרר, למשך שעתיים לפחות.
אופן הכנת הציפוי:
  1. הקציפו שמנת ואבקת סוכר בקערה בינונית. שימו בעזרת כפית את התערובת על הפודינג והגישו.
מקור: שמעון לב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר