maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון קל למופלטה

מופלטה מגישים בערב המימונה בין שאר מיני מתיקה. כך מתחילים באכילת החמץ לאחר חג הפסח תוך איחולי "תרווחו ותסעדו'' (תרוויחו ותצליחו). את המופלטה נוהגים אף להגיש בטקס החינה לחתן וכלה, ובאירועים משמחים אחרים בהם ניתן ליהנות ממאכל מסורתי ואהוב במיוחד. לפניכם מתכון למופלטה קל להכנה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון קל למופלטה מקור תמונה: my-organic-diary.com
רכיבים לכ-20 מופלטות:
שמרים יבשים - 1 כף (או קוביית שמרים לחים (50 גר'))
קמח - 1 קג'
ביצה - 1
מלח - 1 כף
סוכר - 2 כפיות
מים - כ-4 כוסות (פושרים, לפי הצורך)
שמן - לפי הצורך (לפתיחת הבצק)
אופן הכנת הכ-20 מופלטות:
  1. בקערה גדולה שימו את הקמח, מלח, ביצה, סוכר ושמרים (שימו לב שהמלח לא יבוא במגע עם השמרים ישירות). הוסיפו מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך, גמיש ואחיד.
  2. השהו לתפיחה לכ-30 דקות במקום חמים.
  3. חלקו את הבצק לכ-20 כדורים שווים, שמנו את משטח השיש והניחו את הכדורים עליו.
  4. השהו להתפחה קלה נוספת כ-15 דקות.
  5. בינתיים תוכלו להכין את הממרחים והחמאה שמתלווים למופלטה.
  6. חממו מחבת מעל להבה נמוכה, שמנו היטב את הידיים והחלו לשטח כל כדור לעלה דק מאוד. הניחו על המחבת החמה (אין צורך לשמן את המחבת), וטגנו צד אחד.
  7. בזמן שהעלה הראשון נמצא על המחבת, ממשיכים בשיטוח העלה הבא בתור, הופכים צד לעלה הראשון ומניחים מעליו את העלה השני והופכים שוב. כך עושים עם מחצית הכדורים (10 במספר). מסירים מהאש לצלחת ומתחילים שוב מהתחלה עם 10 הכדורים הנותרים.
  8. הגישו חם לצד דבש, חמאה, נוגט (ז'בן) ועוד ממרחים.
    בתאבון וחג שמח
מקור: מוטי רז
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר