header

מתכון לעוגיות מרציפן מרוקאיות

עוגיות המרציפן תמיד נראו כאתגר, אך המתכון הפשוט הבא לממתק האהוב יוכיח שאין לכם ממה לחשוש. את הסוכריות הללו נהוג לאכול במימונה ובאירועים משמחים אחרים, ועם מעט צבע ופירות יבשים הן ימתיקו כל מאורע. 

 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות מרציפן מרוקאיות מקור תמונה: stephlechef.wordpress.com
רכיבים למרציפן:
מים - 2 כוסות
סוכר - 1 קג'
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
שקדים - 1 קג'
רכיבים לכ-50 עוגיות מרציפן:
תמרים יבשים - 20 (גדולים, מגולענים)
אגוזי מלך - 20 (חצויים וקלופים)
עטרות נייר (מנג'ט) - 50 (מספר 2-3)
אופן הכנת המרציפן:
  1. השרו את השקדים במים רותחים במשך כשעה.
  2. לאחר מכן הסירו את קליפתו הדקה של השקד, נגבו היטב, והניחו לייבוש של יומיים על סדין או מגבת יבשה.
  3. לאחר שהשקדים התייבשו, טחנו אותם פעמיים במטחנה או מעבד מזון.
  4. הניחו בסיר גדול את המים, הסוכר ומיץ הלימון, ובשלו על להבה נמוכה עד שהסוכר יימס והסירופ יעשה מעט דביק. הסירו את הסירופ מהאש, הוסיפו לסיר את השקדים הטחונים וערבבו כ-20 דקות בכף עץ לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
אופן הכנת הכ-50 עוגיות מרציפן:
  1. מהמרציפן הצבוע ( שהכנתם או קניתם), צרו 20 עיגולים קטנים מכל מיני צבעים והדביקו אליהם חצאי אגוזים משני הצדדים כמו סנדוויץ' וסדרו במנג'טים.
  2. צרו 20 גלילים נוספים (גם הם מצבעים שונים) והניחו אותם בתוך התמר במקום החרצן וגלגלו על סוכר, סדרו גם אותם במנג'טים.
  3. משאר המרציפן שנשאר תוכלו ליצור פירות כגון: תות שדה, אגס, תפוז, תפוח ועוד, להדביק להם עלים ממרצפן גם כן ולהניח במנג'ט
טיפ השף:
*השתמשו ב-3 צבעי מאכל בסיסיים: צהוב, כחול ואדום, מהם תוכלו ליצור גיוון על ידי ערבוב 2 צבעים ליצירת צבע נוסף.
לדוגמה: כחול + צהוב= ירוק, צהוב + אדום = כתום, כחול + אדום = סגול.
*תוכלו לטפטף מעט תמציות טעם למרציפן לפי הצבעים: ירוק - תמצית תפוח, כתום- תמצית תפוז, צהוב- תמצית לימון, אדום- תמצית תות וכו'.
מקור: מוטי רז
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.