maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחטיף קינואה ושקדים

אמנם השילוב של חטיף מתוק וקינואה נשמע מעט תמוה, אך ברגע שתטעמו את הקינוח הבא אין ספק שתתאהבו במתיקות המפתיעה שלו. מעבר לכך, המתכון הבא גם יאפשר לכם להגיש קינואה לילדים קטנים שלא רק ישמחו לאכול את המעדן הזה, הם אפילו יבקשו עוד!

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחטיף קינואה ושקדים
רכיבים לחטיף קינואה:
קינואה - ⅓ כוס (יבשה)
מים - ⅔ כוס+ 3-2 כפיות
תמרים - 12 (ללא סוכר)
שקדים - ½ כוס
פתיתי קוקוס - ⅓ כוס
שוקולד צ'יפס - ¼ כוס (מריר)
אופן הכנת החטיף קינואה:
  1. הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו לתוכו קינואה ו-⅔ כוס מים, סגרו עם מכסה והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 15 דקות נוספות או עד שהמים ייספגו בקינואה. כעת הסירו את הסיר מהכיריים, צננו את הקינואה, והכניסו אותה למקרר למשך שעתיים לפחות. preperation
  2. הכניסו למעבד מזון את התמרים, ערבלו אותם והעבירו לקערה. בשלב הבא, הכניסו את השקדים למעבד המזון וטחנו אותם עד שיהיו טחונים דק (מבלי להפוך אותם לעיסה).
  3. הכניסו אל תוך מעבד המזון את התמרים והשקדים הטחונים, קוקוס וקינואה, וערבלו אותם עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. העבירו את התערבות לקערה, הוסיפו כפית מים, ערבבו מעט, הוסיפו את הכפית השנייה ועצבו את החטיפים בצורה המועדפת עליכם.
  4. הניחו סיר קטן על להבה נמוכה. הכניסו לתוכו את השוקולד צ'יפס והמיסו אותם. כעת, הזליפו שוקולד חם מעל לכל חטיף, הכניסו את החטיפים למקרר עד שהשוקולד יתקשה והגישו.
  5. תוכלו לאחסן את החטיפים בכלי אטום למשך מספר ימים.
מקור: רחל ה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: