header

מתכון לעוגיות בוטנים

כשאומרים עוגיות בוטנים, רבים נוטים לחשוב על עוגיות מסורתיות לפסח שלא כולם מחבבים... לקראת המימונה או אירועים מיוחדים, המתכון הבא ישנה את דעתכם על העוגיות הללו בזכות הטעם הנפלא של התוצרים שתרצו לאכול מהם עוד ועוד. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות בוטנים מקור תמונה: foodfoxes.com
רכיבים לכ-55 עוגיות בוטנים:
סוכר - 3 כוסות
ביצים - 4-8 (הסבר בהמשך)
קינמון - ½ כף (טחון)
בוטנים - 1 קג' (קלופים, קלויים וללא מלח)
ציפורן - קורט (טחונה)
סוכר וניל - 10 גר' (1 שקיק)
זנגביל - 1 כף (טחון)
אבקת סוכר - ½ קג'
עטרות נייר (מנג'ט) - 1 חבילה (מספר 2-3)
אבקת אפייה - 10 גר' (1 שקיק)
אופן הכנת הכ-55 עוגיות בוטנים:
  1. טחנו את הבוטנים פעם אחת.
  2. מלאו 3 קערות בבוטנים הטחונים. ועל כל ½2 כוסות בוטנים טחונים הוסיפו 1 כוס סוכר.
  3. ערבבו תכולה של כל קערה, וטחנו כל אחת מהן בנפרד.
  4. הכניסו את התכולה של כל 3 הקערות לקערה אחת גדולה ויחידה, הוסיפו לתערובת את הציפורן, הקינמון, הזנגביל, סוכר הווניל ואבקת האפייה, וערבבו הכל יחד.
  5. הוסיפו לקערה 4 ביצים וערבבו עד להטמעה מלאה, הוסיפו את שאר הביצים אחת אחרי השנייה לפי הצורך עד לקבלת עיסה קשה דיה כדי ליצור כדורים קטנים ועגולים הקטנים מעט מכדור פינג-פונג.
  6. הרטיבו מעט את הידיים בברנדי, וגלגלו את הכדורים על אבקת סוכר בכמות נדיבה. הניחו את הכדורים בתוך עטרות הנייר, ואפו בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150° עד להתקשות העוגיות בחלקן העליון והתחתון.
מקור: מוטי רז
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.