maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

חטיפי פיצה - מתכון מושחת לחיסול החמץ

על קצה המזלג - נשנושים וחטיפים

המתכון הבא הוא מצוין לארוחת שחיתות אחרונה לפני פסח, הוא גם מחסל את הקמח שנשאר לפני החג וגם יש לו טעם בלתי נשכח שיחזיק אתכם לכל אורך החג... חטיפי פיצה משגעים!

 

מתכון לחיסול החמץ

 
חומרים לבצק דק
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים
  • 1 וחצי כפות סוכר לבן
  • 1 קילו קמח לבן
  • 3 כפיות מלח
  • 5 כפות שמן זית
חומרים נוספים:
  • צנצנת רוטב עגבניות קנוי
  • חצי כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • מעט גבינת פרמזן
  • כף שמן זית
  • מלח גס, אורגנו ובזיליקום לתיבול
אופן ההכנה:
  • מערבבים את השמרים יחד עם הסוכר, וממיסים אותם בחצי כוס מים.
  • מניחים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכזו.
  • מכניסים את כוס הסוכר והשמרים לתוך הגומה, מוסיפים את המלח והמים ומערבבים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ונוקשה.
  • מוסיפים לבצק את שמן הזית ולשים בידיים עד שכל השמן נספג.
  • מכדררים את בצק לכדור, מניחים בקערה ומתפיחים במשך שעתיים. 
  • לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים שווים.
  • מרדדים כדור בצק אחד.
  • מורחים אותו היטב ברוטב עגבניות, על רוטב העגבניות ניתן להוסיף תוספות לבחירתכם מזיתים ותירס ועד לאננס טרי. 

מתכון לחיסול החמץ

 

  • מכסים את הרוטב בגבינת מוצרלה.
  • מרדדים את כדור הבצק השני ומכסים אותו מעל לפיצה,
  • מורחים אותו במעט שמן, מפרזים מלמעלה גבינת פרמזן, אורגנו, מלח גס ובזיליקום.

 מתכון לחיסול החמץ

 

  • פורסים את הפיצה לאורך,לפרוסות במרחק של כס"מ.

מתכון לחיסול החמץ

 

  • חוצים את הפיצה לרוחב.

מתכון לחיסול החמץ

 

  • מניחים את כל הפיצה על גבי מגש, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה או עד שהבצק מזהיב.

מתכון לחיסול החמץ

 
בתיאבון!
 
מתכון לחיסול החמץ

 

מקור: תמי דוד
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: