maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים לארוחות בוקר עם שיבולת שיבולת שועל, שניתן להכין מראש

  העובדה שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר של היום הפכה כבר מזמן למשפט שחוק שכולנו מכירים, אולם ישנם בקרים שבמהלכם אנחנו פשוט לא מספיקים למצוא ולו רגע כדי להכין משהו טעים. החדשות הטובות הן ששיבולת השועל, אשר נמנית בין המזונות הבריאים ביותר שניתן לצרוך לארוחת הבוקר, היא גם מזון שתוכלו להכין בערב שלפני, ו-8 המתכונים מעוררי התאבון שלפניכם יאפשרו לכם להכין אותה בשלל צורות מדי ערב וליהנות מטעמה בכל בוקר. כיוון שאנשים שרגישים לגלוטן יכולים לרכוש שיבולת שועל ללא גלוטן, ומי שאינו צורך מוצרי חלב יכול להחליף את החלב הרגיל בסויה או בחלב שקדים, מדובר במנה שתתאים לכל אחד! 
 

1. שיבולת שועל עם תאנים ודבש

אף על פי שהתוצאה של המתכון הזה מתוקה, מדובר במתיקות שמקורה בדבש בלבד. השילוב בין הדבש לבין התאנים, שלשניהם מספר יתרונות משלימים התורמים לגופנו, יעזור לכם ליהנות מפעילות מעיים תקינה, לשמור על המערכת החיסונית ולהעלות את רמות הכולסטרול הטוב. הכמות במתכון מתאימה לצנצנת אישית אחת, כך שתוכלו לקחת את הארוחה אתכם לעבודה או לכל מקום אחר. 
 
רכיבים (עבור מנה אחת):
  • ¼ כוס שיבולת שועל
  • ½ כוס חלב שקדים
  • ½ כף זרעי צ'יה
  • פרוסות דקות של תאנה טרייה
  • כף אגוזי פקאן קצוצים
  • ½ כף דבש
 
הוראות הכנה:
 
1. הכניסו את שיבולת השועל, החלב וזרעי הצ'יה לצנצנת, ערבבו, כסו במכסה והניחו לרכיבים להתאחד במשך הלילה במקרר.
 
2. טרם האכילה, הוציאו את הצנצנת והעבירו את תכולתה לקערה. הוסיפו תאנים, דבש ואגוזים קצוצים ואכלו בתאבון! 
 

2. שיבולת שועל עם פטל ושקדים

מנה אחת מהמתכון הבא מכילה 11 גרם סיבים ו-7 גרם חלבון, מה שיבטיח לכם תחושת שובע עד לשעות הצהריים. כיוון שכל כף מהארוחה תמלא אתכם בטעם נהדר, לא תרצו לוותר עליה באף יום בשבוע. החדשות הטובות הן שמדובר במתכון שתוכלו להכין עד 3 ימים טרם האכילה!
 
רכיבים (עבור מנה אחת):
  • ½ כוס שיבולת שועל 
  • ½ כוס חלב קוקוס
  • ½ כוס פטל קפוא
  • כפית זרעי צ'יה 
  • 3 כפיות סירופ מייפל
  • כף שקדים קצוצים
הוראות הכנה:
 
1. הניחו את שיבולת השועל, הפטל, זרעי הצ'יה וסירופ המייפל בצנצנת. הוסיפו כ-¾ מחלב הקוקוס וערבבו היטב עד ששיבולת השועל מכוסה כולה.
 
2. כסו את הצנצנת במכסה ואחסנו במקרר למשך הלילה.
 
3. בבוקר, הוסיפו את שאר חלב הקוקוס וערבבו, כדי להחזיר למעלה את שיבולת השועל ששקעה אל תחתית הצנצנצת. הוסיפו שקדים ואכלו בתאבון! 
 

3. שיבולת שועל עם זרעי צ'יה ותותי שדה

זרעי צ'יה נחשבים ל"מזון על" העשיר ברכיבי תזונה שחיונייים לגופנו. לצד רמות חלבון ומגנזיום גבוהות, מדובר בתוספת נהדרת לתזונה כשמעוניינים לרדת במשקל. אם תוסיפו שקדים ותותי שדה, קיבלתם ארוחת בוקר מזינה ונהדרת.
 
 
רכיבים (עבור מנה אחת):
  • ⅓ כוס שיבולת שועל
  • 2 כפות זרעי צ'יה
  • ½ כוס תותי שדה חתוכים
  •  בננה חתוכה
  • 2 כפות שקדים קצוצים
  • כוס חלב לבחירתכם (חלב רגיל, שקדים או סויה)
  • כפית תמצית וניל
  • כפית סירופ מייפל
 
הוראות הכנה:
 
1. הניחו את שיבולת השועל, זרעי הצ'יה, הבננה והתותים בקערה.
 
2. בקערה נפרדת, ערבבו את החלב ותמצית הווניל, ולאחר מכן שפכו את התערובת על שיבולת השועל.
 
3. העבירו את הקערה למקרר למשך הלילה.
 
4. בבוקר הוציאו, כסו בשקדים והזליפו מעל מעט סירופ מייפל.
 

4. דייסת שיבולת שועל עם שזיפים

השילוב בין שזיף טרי, קינמון וסירופ מייפל, הופך את המתכון לעשיר בוויטמינים חיוניים, מינרלים ונוגדי חימצון. השזיפים נהדרים לעיכול, ויאפשרו לכם להתחיל את היום ברגל ימין ובתחושת שובע.
 
רכיבים (עבור מנה אחת)
  • ½ כוס שיבולת שועל 
  • כוס חלב שקדים לא ממותק
  • ¾ כוס מים
  • קמצוץ מלח
  • 2 כפיות סירופ מייפל 
  • שזיף חתוך לחתיכות
  • קמצוץ קינמון
 
הוראות הכנה:
 
1. ערבבו את שיבולת השועל, ¾ כוס חלב, מים ומלח בסיר קטן. הביאו את הסיר לרתיחה על אש גבוהה, ולאחר מכן הנמיכו לחום בינוני-נמוך ובשלו כ-4 דקות עד לריכוך שיבולת השועל. 
 
2. הורידו את הסיר מהאש והעבירו את התערובת לקערה. אפשרו לה להתקרר במשך כ-10 דקות, הוסיפו את שאר החלב וכפית סירופ מייפל.
 
3. כסו בניילון נצמד והניחו במקרר למשך הלילה.  
 
4. העבירו לקערה את חתיכות השזיף, כפית סירופ מייפל ומעט קינמון. הוסיפו את הדייסה שהכנתם, ערבבו והגישו. 
 

5. שיבולת שועל ובננות ביוגורט יווני

בננות הן מקור מצוין לסיבים תזונתיים, מה שהופך את הארוחה הבאה לקלה לעיכול וטובה לגוף. אם אתם מבצעים אימון גופני בשעות הללו, מדובר במזון שתרצו לצרוך לפני היציאה לאימון או ישר לאחריו!
 
רכיבים (עבור מנה אחת):
  • ½1 בננות בינוניות
  • ⅔ כוס שיבולת שועל
  • ½ כוס יוגורט יווני
  • ½1 כפות זרעי צ'יה
  • ⅔ כוס חלב
  • ½ כפית קינמון
  • כף אגוזי פקאן קצוצים
 
הוראות הכנה:
 
1. מעכו בננה אחת בעזרת מזלג והעבירו לקערה, השאירו את חצי הבננה הנוספת להמשך. הוסיפו את שיבולת השועל, היוגורט, זרעי הצ'יה, חלב וקינמון, וערבבו היטב.
 
2. צקו את התערובת לצנצנת, כסו והכניסו למקרר למשך הלילה.
 
3. חתכו את חצי הבננה הנותרת לפרוסות, והניחו בצנצנת. הוסיפו אגוזי פקאן קצוצים והגישו.
 

6. תערובת שיבולת שועל טרופית

מתכון זה כולל שני פירות טרופיים בעלי יתרונות בריאותיים נהדרים, האננס והקיווי. כל אחד מהם עשיר בוויטמין C, הניחן בתכונות המסייעות להגן על הגוף מפני סרטן ועוזר לגוף להיטען באנרגיה המספיקה לכל היום. לאחר ההכנה תוכלו להשאיר את המנה במקרר עד 3 ימים, כך שניתן להכין מספר מנות בבת אחת וליהנות מהן לאורך השבוע.
 
רכיבים (עבור 2 מנות קטנות או מנה גדולה אחת):
  • ½ כוס שיבולת שועל
  • ½ כוס יוגורט יווני
  • 1 כף זרעי צ'יה
  • ⅔ כוס חלב שקדים
  • קיווי קלוף וחתוך לקוביות
  • ¼ כוס אננס חתוך לקוביות 
 
הוראות הכנה:
 
1. ערבבו את שיבולת השועל עם יוגורט, זרעי צ'יה וחלב שקדים. העבירו לשתי צנצנות, כסו והניחו במקרר למשך הלילה.
 
2. בבוקר חלקו את הפירות בין הצנצנות והגישו!
 

7. שיבולת שועל עם קוקוס ושוקולד

מי אמר שאי אפשר לאכול שוקולד לארוחת הבוקר? הציפוי הנהדר של שוקולד מריר וקוקוס טחון יאפשר לכם להרגיש כאילו שהיום שלכם מתחיל עם קינוח, כשלמעשה מדובר בארוחת בוקר בריאה שכוללת תמצית שקדים, זרעי צ'יה ושלל תוספות בריאות נוספות. כיוון שמדובר במנה נטולת לקטוז, היא תאפשר גם למי שאינו צורך חלב להתחיל את היום בחיוך.
 
רכיבים (עבור מנה אחת):
  • ½ כוס שיבולת שועל 
  • כוס חלב שקדים
  • 2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
  • ⅛ כפית תמצית שקדים –  לחצו כאן כדי ללמוד כיצד להכין אותה בעצמכם
  • כף זרעי צ'יה
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • קמצוץ מלח
  • קוקוס טחון, שקדים טחונים ושוקולד מריר מגורר לקישוט
 
הוראות הכנה:
 
1. ערבבו את כל הרכיבים בקערה, עד לקבלת תערובת במרקם נוזלי.
 
2. העבירו לקערה או צנצנת, כסו ושמרו במקרר למשך הלילה.
 
3. לפני ההגשה ערבבו שוב, ולאחר מכן קשטו עם קוקוס, שקדים טחונים ושוקולד מריר.
 

8. "שייק" שיבולת שועל ירוקה

את המתכון המקורי הזה תוכלו להכין ממש כמו שמכינים שייק, והתוצאה שתתקבל תאפשר לכם ליהנות מארוחת בוקר עשירה במיוחד בכל מה שטוב לגוף שלכם. זמן ההכנה הקצר, יהפוך את גופכם לבריא וחזק. 
 
רכיבים (עבור מנה אחת):
  • חופן תרד או או כרוב
  • בננה גדולה
  • ½1 כפות זרעי צ'יה 
  • כוס חלב שקדים
  • ⅓ כוס שיבולת שועל
 
הוראות הכנה:
 
1. ערבלו את התרד או הכרוב בבלנדר יחד עם בננה, זרעי צ'יה וחלב שקדים, עד לקבלת תערובת במרקם חלק. 
 
2. הניחו את שיבולת השועל בקערה, ושפכו את השייק מעליה. ערבבו היטב עד שהרכיבים ישתלבו יחד והכניסו את הקערה למקרר למשך הלילה.
 
3. בבוקר ערבבו היטב, והגישו.
 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: