maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים לעוגות קלאסיות שהיינו רוצים לטעום שוב

 הרבה לפני עידן השפע ותכניות האפייה והבישול שהפציעו בהמוניהם על המרקע, היה לנו מבחר מצומצם של קינוחים מתוקים שכל בית, קונדיטוריה או בית קפה התגאו בהם. מהסברינה הקלאסית, לעוגת השוקולד החמה ועד לנשיקות המרנג הצבעוניות – אלו היו המנות האחרונות שחשקנו והתענגו עליהן בילדות ולפני שנים רבות. כדרכם של החיים, הקינוחים האלו הוסטו הצידה לטובת מתכונים חדשים, מורכבים ומתוחכמים יותר, אך הגעגוע אליהם שב וצף עד שהם שבים כיום לתפריטים של מסעדות ולחלונות הראווה של מגדניות. 7 המתכונים הבאים ילמדו אתכם איך לשחזר את הטעם הנפלא של אותם קינוחים קלאסיים ולזכות בביס של נוסטלגיה מתוקה, מוגשת על כפית.
מתכון לעוגת היער השחור

שנים רבות לפני שהתוודענו לחבילות הנופש ליער השחור בגרמניה, טעמנו את עוגת היער השחור, שמקורותיה שנויים במחלוקת. את העוגה הביאו לארץ עולים שהגיעו מווינה לישראל עוד לפני קום המדינה וחשפו אותה לקהל המקומי. עוגת שכבות הטורט רבת הרושם, עם סימן ההיכר של דפנות שבבי השוקולד ומלית הדובדבנים, הייתה הכיבוד החגיגי ביותר של כל יום הולדת מושקע בזמנו, וחזרה בימינו לככב בגרסאות משודרגות גם במסעדות שפים.

מתכון לעוגת היער השחור מקור תמונה: natashaskitchen
רכיבים לבסיס של העוגה:
ביצים - 9 (גדולות, בטמפרטורת החדר)
סוכר - 1 כוס
קמח לבן - 1 כוס
חמאה - 4 כפות (מומסת וחמה, אך לא רותחת)
תמצית וניל - ½ כפית
דובדבנים - 4 כוסות (מגולענים ומסוננים מצנצנת)
סירופ דובדבנים - ¼ כוס (מהנוזלים המסוננים של הדובדבנים)
רכיבים לציפוי וקישוט העוגה:
שמנת מתוקה - ½3 כוסות (להקצפה)
אבקת סוכר - ⅓ כוס
שוקולד מריר - 100 גר' (קצוץ דק)
 
מתכון לעוגת רולדה שוקו-וניל

ישנם סוגי עוגות שלעולם לא נפסיק להכין, ועוגת רולדה היא בהחלט אחת מהן. פשטות ההכנה, המרקם והטעם הנפלא של העוגה הזו פשוט ממכרים, אז אם מתחשק לכם להפתיע את בני המשפחה והחברים בעוגה שלעולם לא נס לחה, הפשילו שרוולים, עקבו אחר המתכון הקל שלפניכם והכינו רולדת שוקולד וניל.

מתכון לעוגת רולדה שוקו-וניל מקור תמונה: i.pinimg
רכיבים לרולדה:
אבקת קקאו - ¼ כוס
קמח - ⅓ כוס
מלח - ¼ כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
קפה נמס - ½ כפית
ביצים - 4 (מופרדות - חלמונים וחלבונים בקערות נפרדות)
סוכר - ½ כוס
רכיבים לקרם והרכבת העוגה:
שמנת מתוקה - 1 כוס (להקצפה)
חלב - 1 כוס
אינסטנט פודינג - 1 חבילה (80 גר')
רכיבים לציפוי:
שמנת מתוקה - ½ כוס
שוקולד מריר - 120 גר' (או חלב)
מתכון לסברינה

הרבה לפני הפופולריות של הקינוחים האישיים, בעידן בו היינו צריכים לחלוק את רוב הדברים שלנו עם אחרים, עוגת הסברינה תמיד הייתה כזו שנמכרה במנה אישית והייתה נחשבת לפינוק המושלם. הסברינה שמגיעה מצרפת ונקראת גם "באבה או רום" איננה עוגת ספוג, אלא בצק שמרים ספוג בסירופ רום מתוק וממולא בקרם קצפת, עם עיטור מסורתי של דובדבן מסוכר בקודקוד. אחרי שנים שהקינוח קיבל שם מיושן וקיטשי, הוא חזר ובצדק, להיות מבוקש במיוחד על ידי הקהל הישראלי.

מתכון לסברינה מקור תמונה: simonacallas
רכיבים לסברינה:
קמח - 200 גר'
סוכר - 40 גר' (כ-½2 כפות)
חלב - 60 מ"ל (½ כוס + 1 כף)
חמאה - 75 גר' (בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות)
מלח - קורט
רכיבים לסירופ:
מים - 4 כוסות
סוכר - ¾1 כוסות
רום - ¾ כוס (אמיתי)
רכיבים לקישוט:
שמנת מתוקה - ¾1 כוסות
דובדבנים מסוכרים - לפי הצורך
 
מתכון לעוגת שוקולד חמה עם רוטב שוקולד

עוגת השוקולד החמה הייתה ספינת הדגל של כל תפריט קינוחים בבתי הקפה של שנים עברו, ולכן אי אפשר היה לחמוק ממנה. בגרסאות עכשוויות אנו מכירים את הפונדנט עם השוקולד הניגר מתוכו, אך עוגת השוקולד החמה הקלאסית והמנחמת, הייתה עם בסיס "בוצי" בלבד, ועשתה את רוב הרושם שלה בזכות תוספות הגלידה, הקצפת ורוטב השוקולד שהיינו מקבלים איתה. דמיינו את המנה מוגשת בתוספת זיקוק דולק ותוכלו לצלול אל זיכרונות עבר נושנים ומתוקים.

מתכון לעוגת שוקולד חמה עם רוטב שוקולד מקור תמונה: myrecipes
רכיבים לעוגת שוקולד:
סוכר חום - 2 כוסות
קמח לבן - ¾1 כוסות
אבקת קקאו - ¾ כוס (כהה ולא ממותקת)
אבקת אפייה - 2 כפיות
סודה לשתייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
חלב - 1 כוס
קפה שחור - 1 כוס (חזק)
שמן קנולה - ½ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
רכיבים לרוטב שוקולד:
שוקולד מריר - 200 גר' (60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות)
חמאה - 2 כפות
סוכר - 4 כפות
קקאו - 6 כפות
מים - ½ כוס (רותחים)
מתכון לנשיקות מרנג

אין אדם שלא אוהב נשיקות קטנות ומתוקות כדי לשפר את יומו, ובעזרת המתכון המיוחד הבא – תוכלו לקחת אותן לכל מקום! נשיקות המרנג הנפלאות שלפניכם לא ידרשו יותר משלושה מצרכים, שבעזרתם תכינו את אחד הממתקים הנודעים והאהובים ביותר שימתיקו את יומכם ואת יומם של האנשים שאתם אוהבים. זה חתום בנשיקה!

מתכון לנשיקות מרנג מקור תמונה: רחבי הרשת
רכיבים למרנג:
חלבוני ביצה - 3 (90 גר')
סוכר - ¾1 כוסות + 1 כפית (180 גר')
צבע מאכל - 1 כפית (או יותר לפי חוזק הגוון הרצוי - לא חובה)
מתכון לפחזניות ממולאות בקרם וניל

היום אנחנו קוראים להן בשמות מפונפנים כמו פרופיטרול או אקלר - בגרסה המוארכת - אבל עשורים רבים לאחור, הן פשוט היו פחזניות. את הבצק הרבוך אימא הייתה מכינה בדרך כלל ביום שישי על הכיריים, וממלאה לאחר מכן את הפחזניות האפויות בקצפת עם אינסטנט פודינג וניל, מבלי שרובנו שמענו עדיין על קרם פטיסייר. הטעם היה נפלא, והנוכחות של הפחזניות בבית הזכירה שסוף סוף השבת הגיעה ואיתה הפינוקים המתוקים של סוף השבוע. 

מתכון לפחזניות ממולאות בקרם וניל מקור תמונה: lovelylittlekitchen
רכיבים לפחזניות:
חמאה - ½ כוס
מים - 1 כוס
סוכר - 1 כף
קמח - 1 כוס
אבקת סוכר - לפי הצורך
רכיבים לקרם וניל:
שמנת מתוקה - ½1 כוסות (מקוררת היטב)
אבקת סוכר - 3 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
מתכון לפאי פקאן קלאסי

הפופולריות של פאי הפקאן, שהיה מוגש במשולשים במיטב בתי הקפה בישראל בשנים עברו, היא כנראה עדות לחיים שהיו כאן טרם עידן השפע - בהם אגוז הפקאן היה מצרך יקר ולא נגיש לכל, ולכן נחשב לפינוק אמיתי. הקינוח, שמקורו במטבח האמריקני, הוא עשיר, דחוס ומתוק כמובן ויעורר בכם גל של נוסטלגיה נפלאה עם הביס הראשון.  

מתכון לפאי פקאן קלאסי מקור תמונה: epicurious
רכיבים לפאי פקאן:
בצק פריך - 500 גר' (מתכון לבצק פריך, או קנוי)
חמאה - 85 גר'
סוכר חום - ¼1 כוסות (בהיר)
סירופ תירס - ¾ כוס (קל)
תמצית וניל - 2 כפיות (טהורה)
גרידת תפוז - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
ביצים - 3 (גדולות)
חצאי פקאן - 2 כוסות (כ-250 גר')
קצפת - להגשה (ו/או גלידת וניל )
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: