header

מתכון לנשיקות מרנג

את נשיקות המרנג אתם בטוח מכירים! הן פריכות, אווריריות, קטנות, בדרך כלל צבעוניות וכל ביס בהן גורם לפרץ רגשות מתוק בגוף, כאילו קיבלתם נשיקה מאדם אהוב.

אופן ההכנה שלהן פשוט למדי - מכינים אותן ממעט מאוד מרכיבים, אך זמן האפייה ארוך ותופס את התנור לכמה שעות טובות ומצריך הרבה סבלנות. המרנג מתאים לאפיית נשיקות, בסיס עוגיות, עיטור מאפים ועוד...  

מתכון לנשיקות מרנג: נשיקות מרנג סגולות

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים נשיקות מרנג

סביבת העבודה: חייב לעבוד בסביבת עבודה נקייה ויבשה לגמרי, אפילו כמות קטנה מאוד של שומן כמו בחלמון עלולה להרוס את המרנג.

חלבונים: כאמור, המרנג נהרס אם נכנסת אליו אפילו טיפת שומן, לכן חשוב מאוד להפריד בין החלמונים לחלבונים ולדאוג שלא תישאר טיפת חלבון. בשל העובדה שקל יותר להפריד ביצים כשהן קרות אפשר להפריד מראש, ולשמור עד שיגיעו לטמפרטורה הרצויה. אם החלטתם להשתמש בכל זאת בחלבונים קרים האריכו את משך ההקצפה.

מלח: הוספת המלח מאזנת את הטעמים, אפילו כמות קטנטנה מועילה בצורה גדולה. 

צבעי מאכל או טעם: עדיף להשתמש בצבעי מאכל מג'ל או אבקה מאשר בצבעי מאכל נוזליים, כיוון שאלו חזקים יותר. מוסיפים את צבעי המאכל בכמות קטנה (כמה טיפות) ורק לאחר סיום תהליך ההקצפה, מערבבים קלות עם לקקן בתנועת קיפול, ולא במיקסר. אפשר גם להוסיף תוספות שאינן שומניות (כמו קפה), אך לא ממרח שוקולד, שהוא בדרך כלל שומני ועלול להרוס את ההקצפה.

זילוף: מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים מיד על תבנית עם נייר אפייה. שימו לב! אם תמתינו המרנג יאבד את המרקם היציב ויהפוך לנוזלי ובלתי ניתן לזילוף ועיצוב. כמות הנשיקות שתצא לכם תלויה בגודל הזילוף ובצורת הצנתר (פיית הזילוף) שתבחרו. אין ברשותכם שקיות זילוף? גזרו קצה שקית וזלפו, או העבירו תלוליות בעזרת שתי כפיות, צרו צורה מעניינת או שטחו.

אפייה: תהליך האפייה הוא למעשה ייבוש עדין של החלבונים. מומלץ לעשות זאת על הגדרת טורבו בתנור, בטמפרטורה יחסית נמוכה, כיוון שטמפרטורה גבוהה מידי עלולה לגרום לנשיקות להישרף. אפו במשך כ-3 שעות לנשיקות קטנות, ולפרק זמן ארוך יותר לגדולות. כאשר הן מתנתקות בקלות מנייר האפייה, סימן שהנשיקות מוכנות.

אחסון: לאחר צינון קל של הנשיקות (מומלץ להקפיד על כך כדי שלא תצטבר לחות שתרכך אותן), מומלץ לשמור אותן בקופסה אטומה, במקום מוצל ויבש ולא בתוך המקרר, אבל כן מותר להקפיא.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 40
רמת קושי: קל
מתכון לנשיקות מרנג מקור תמונה: רחבי הרשת
רכיבים למרנג:
חלבוני ביצה - 2 (בטמפרטורת החדר )
סוכר - כוס וחצי
מלח - קורט
צבע מאכל - 1 כפית (או יותר לפי חוזק הגוון הרצוי - לא חובה)
אופן הכנת המרנג:
  1. בקערת מיקסר שימו את החלבונים והמלח והקציפו בעזרת וו ההקצפה במהירות גבוהה במשך 2 דקות, עד לקבלת קצף קליל ולבן. preperation
  2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף במשך כ-10-12 דקות, עד לקבלת מרנג יציב.
  3. אם החלטתם להוסיף צבע או טעם (ראו את טיפ השף) זה הזמן - טפטפו כמה טיפות עד להטמעה בקצף.
  4. מוסיפים לקערה את אבקת הסוכר ובעזרת לקקן מקפלים אותו פנימה עד להטמעה וקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בצורה ובגודל הרצוי ומזלפים נשיקות על גבי תבנית עם נייר אפייה. preperation
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות, במשך 3 שעות, עד שהנשיקות מתנתקות בקלות מנייר האפייה. preperation
  7. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה.
טיפ השף:
לשדרוג הטעם ניתן לבחור באחת מהתוספות הבאות: כפית תמצית וניל, גרידת תפוז, לימון, קפה, ליקר בטעמים או שוקו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: