header

קאפקייקס שוקולד עם שוקולד צ'יפס וחלווה

הקאפקייקס הן עוגות בחושות קטנות ומתוקות עם תוספת מתוקה מעל, לעומת המאפינס שהן מעין מאפים מתוקים או מלוחים, המכילים בד"כ כמות סוכר קטנה יותר. כשאני חושבת על זה, המתכון הבא משלב את שניהם, כמו הקאפקייקס הוא מתוק ובחוש, אך נטול זיגוג או קצפת מעל כמו המאפינס.

קאפקייקס

שני המאפים הנהדרים הללו אינם דורשים ידע נרחב באפייה, רק הקפדה על כמויות, מרכיבים ואופן ההכנה. הם מככבים בימי הולדת, מסיבות, נהדרים לאירוח ואהובים במיוחד על הילדים בשל צורתם הקטנה והנוחה לאכילה. פעולת ההכנה שלהם קלה ומהירה ,והם מהווים פיתרון מעולה לאורחים שמודיעים פתאום שהם בדרך. כיף וקל לארוז אותם לפיקניק או טיול, בגלל שהם בד"כ במנג'טים או תבניות לא צריך לדאוג לצלחות וככה גם מלכלכים פחות, וכדי לעשות אותם עוד יותר מיוחדים ומפתיעים רצוי לשדרג ולעטר אותם בטופינג עם קצפת/ גנאש שוקולד/ זיגוג או אפילו כדור שוקולד מעל.

וסתם לידע כללי: הקאפקייקס הוזכר לראשונה בשנת 1828 בספר הבישול של 'אליזה לסלי', בתקופה זו נאפו העוגות בכוסות או במנות קטנות, ומשם מגיע השם.

אם בא לכם להפוך את המתכון בהמשך ליותר שוקולדי ומושחת אפשר להוסיף גנש שוקולד כך: שמים בקערה 150 גרם שוקולד, מרתיחים בסיר שמנת מתוקה לאחר הרתיחה שופכים את השמנת לקערת השוקולד ומערבבים. מניחים לגנאש להתקרר מעט ולהתייצב ושופכים מעל כל קאפקייקס. 

כמה טיפים לפני שנתחיל ללמוד איך מכינים קאפקייקס:

אם יש לכם מיקסר מומלץ להקציף בעזרתו, פעולת הקצפת הביצים מכניסה אוויר לבלילה והופכת את העוגה לאוורירית ורכה.

סיימתם להקציף? השתדלו להשתמש בקצף מיידית, אם תניחו לו לעמוד ולהמתין הוא יהפוך לנוזל. 

וטיפ אחרון: עדיף להשתמש בקערת מתכת מאשר פלסטיק, קשה יותר לנקות קערות פלסטיק כי השומנים נוטים להידבק עליהם, לעומת קערות מתכת שקל מאוד לנקות.   

המתכון הבא לקאפקייקס שוקולד עם שוקולד צ'יפס מושלמים הוא של השף לירוי קפוזה: 

 

זמן הכנה: 35 דקות
כמות יחידות: 15
רמת קושי: קל
קאפקייקס שוקולד עם שוקולד צ'יפס וחלווה מקור תמונה: צילום נוי פירסט
רכיבים למאפינס שוקולד:
שוקולד מריר - 100 גרם
שמן - ½ כוס
קמח תופח - כוס וחצי (או קמח רגיל וכפית אבקת אפייה)
סוכר - כוס
רום - פקק
מלח - קורט
שוקולד צ'יפס - כוס (שוקולד או וניל)
חלווה - 50 גרם
אופן הכנת מאפינס שוקולד:
  1. מפרידים את הביצים ב-2 קערות נפרדות, מעבירים את החלמונים לקערת המיקסר ומקציפים עם וו המטרפה (זה שנראה כמו בלון).
  2. מתחילים במהירות איטית ומגבירים בהדרגה את קצב ההקצפה, לאחר קבלת גוון לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב.
  3. בקערה נפרדת וחסינת חום שמים את השוקולד והשמן וממיסים במיקרוגל (מחממים כדקה).
  4. מוסיפים את חלבוני הביצה לקערת השוקולד, 2 כפות שוקולד למריחה ופקק רום ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר וממשיכים להקציף.
  6. מוסיפים לקערת המיקסר כוס וחצי קמח וקורט מלח.
  7. מחממים תנור על 170 מעלות, בינתיים מוזגים את הבלילה לתוך מגש עם שקעים או תבניות מאפינס. חשוב שהבלילה תכסה רק עד ¾ מגובה השקעים, כדי שיהיה לה מקום לתפוח. preperation
  8. מפזרים בכל שקע שוקולד צ'יפס שוקולד או וניל וחלווה (אל דאגה הם ישקעו פנימה) ומכניסים לתנור ל-25-30 דקות, או עד שנועצים קיסם בבלילה והוא יוצא יבש.
טיפ השף:
 

  • מומלץ למלא שקע קאפקייקס אחד במים על מנת לשמור על הלחות בתנור בזמן האפייה 
  • עדיף להשתמש בביצים קרות, כך קל יותר להפריד אותן והחלמון נשאר יציב. 

 

קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.