header

מתכון לסברינה

הרבה לפני הפופולריות של הקינוחים האישיים, בעידן בו היינו צריכים לחלוק את רוב הדברים שלנו עם אחרים, עוגת הסברינה תמיד הייתה כזו שנמכרה כמנה אישית והייתה נחשבת לפינוק המושלם. הסברינה שמגיעה מצרפת ונקראת גם "באבה או רום" איננה עוגת ספוג, אלא בצק שמרים ספוג בסירופ רום מתוק וממולא בקרם קצפת, עם עיטור מסורתי של דובדבן מסוכר בקודקוד. אחרי שנים בהן הקינוח הזה קיבל שם מיושן וקיטשי, הוא חזר ובצדק, להיות מבוקש במיוחד על ידי הקהל הישראלי.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסברינה מקור תמונה: simonacallas
רכיבים לסברינה:
קמח - 200 גר'
סוכר - 40 גר' (כ-½2 כפות)
חלב - 60 מ"ל (½ כוס + 1 כף)
חמאה - 75 גר' (בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות)
מלח - קורט
רכיבים לסירופ:
מים - 4 כוסות
סוכר - ¾1 כוסות
רום - ¾ כוס (אמיתי)
רכיבים לקישוט:
שמנת מתוקה - ¾1 כוסות
דובדבנים מסוכרים - לפי הצורך
אופן הכנת הסברינה:
  1. ערבבו יחד בקערת המיקסר את מרכיבי הבצק למעט החמאה עד לקבלת בצק מעט יבש, הוסיפו את קוביות החמאה והמשיכו לערבב עד שהבצק נעשה אחיד וגמיש. (אם הבצק עדיין יבש מדי הוסיפו מספר טיפות חלב חם או מים, או מעט קמח אם הוא נוזלי מדי).
  2. לאחר הלישה, הוציאו את הקערה, הניחו אותה בצד במקום חמים וכסו במגבת מטבח כשעה או עד הכפלת נפח הבצק.
  3. בינתיים הכינו את הסירופ.
  4. לאחר שהבצק תפח, קמחו מעט את משטח העבודה והניחו עליו את הבצק.
  5. צרו כדורים לפי מספר התבניות שברשותכם והכניסו כל כדור לתבנית. גובהו של כל כדור אמור להיות כחצי מגובה התבנית (הוא אמור לתפוח).
  6. הניחו לתפיחה נוספת להתרחש, עד שהבצק מעט יוצא מהתבנית.
  7. הכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות למשך 5 דקות, ולאחריהן הורידו את הטמפרטורה ל-180 מעלות לאפייה של כ-10-15 דקות עד להזהבה.
  8. כאשר העוגות אפויות, הוציאו אותן מהתנור והניחו להן להצטנן בצד, ולאחר מכן שחררו אותן מהתבניות.
  9. חתכו מבסיס כל אחת מהעוגות חתיכה קטנה על מנת שהעוגות תהיינה יציבות וכדי שבשלב הבישול מקום החיתוך ישמש כמקום חדירת הסירופ לעוגה.
  10. כאשר הסירופ מוכן ומבעבע, השאירו את הסיר על להבה בינונית, הכניסו 2-3 עוגות, בשלו אותן בסירופ כ-2-4 דקות והספיגו כל אחת מהן בנוזל עד שהן גדלות לכמעט פי שניים מגודלן המקורי.
  11. הוציאו בעזרת מסננת או תרבד והניחו על תבנית עד שהן תתקררנה. עשו כך עם כל שאר העוגות.
  12. בשלב הקירור של העוגות, הקציפו את השמנת המתוקה והכניסו לשק זילוף עד השימוש.
  13. כשהעוגות קרות, זלפו הרבה קרם וניל מעל כל עוגה, הניחו דובדבן מסוכר בקצה הקצפת והגישו או הכניסו למקרר עד ההגשה.
אופן הכנת הסירופ:
  1. הכניסו את הסוכר והמים לסיר ובשלו על אש גבוהה עד לרתיחה.
  2. הסירו מהאש, הוסיפו רום וערבבו היטב.
  3. לפני שלב הטבילה חממו את הסירופ והשאירו מעל אש בינונית.
אופן הכנת הקישוט:
  1. החלו להקציף את השמנת המתוקה ללא אינסטנט פודינג עד שהשמנת מתחילה להיות מעט סמיכה, כ-3-4 דקות.
  2. הוסיפו בבת אחת את האינסטנט פודינג והמשיכו להקציף עד שהשמנת מתקשה מעט. אל תקציפו יותר מידי שהשמנת לא תישבר ותיהפך להיות כמו חמאה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.