maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם

בזמן שרבים ממכריי נוהגים לטוס למקומות שונים בעולם כדי ליהנות מהנוף המדהים הנשקף לנגד עיניהם, אני מפיקה את מרב ההנאה מאכילת ארוחות מסורתיות של כל מדינה שבה אני מבקרת. החל ממאכלי רחוב דרך מסעדות פועלים למיניהן וכלה במסעדות גורמה, זוהי דרכי המיוחדת להיחשף ולהתוודע אל תרבות רבת השנים של המקומיים, ואיני מהססת לפני שאני ניגשת לבקש את המתכונים של המנות שטעמתי. מאחר שארוחת הבוקר הינה האהובה עליי ביותר, אספתי עבורכם 6 מתכונים נפלאים שבאמצעותם תוכלו להכין את הארוחה החשובה ביותר של היום בשלל טעמים ומרקמים חדשים. בתיאבון! 

מתכון לנזיד אנשובי וממרח פולי סויה

על אף אורח החיים המודרני הקיים בקוריאה, המטבח הקוריאני דבק במקורותיו הוא.

ישנם מגוון רחב של טעמים, תבלינים וריחות, במתכון הבא נקבל טעימה קטנה שתפתח לנו צוהר למטבח המדהים הזה!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לממרח מפולי סויה:
פולי סויה - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
שמן זית - לפי הטעם
רכיבים לארוחת בוקר הקוריאנית:
אופן הכנת הממרח מפולי סויה:
  1. הכינו את ממרח פולי הסויה: השרו כוס פולי סויה במים למשך לילה שלם לפחות, לאחר ההשריה בשלו אותם, סננו והכניסו אותם למעבד המזון. הוסיפו מעט עגבניות מיובשות, מספר עלי בזיליקום, מלח ושמן זית לפי הטעם וערבלו היטב עד לקבלת ממרח.
אופן הכנת הארוחת בוקר הקוריאנית:
  1. הכינו את ממרח פולי הסויה: השרו כוס פולי סויה במים למשך לילה שלם לפחות, לאחר ההשריה בשלו אותם, סננו והכניסו אותם למעבד המזון. הוסיפו מעט עגבניות מיובשות, מספר עלי בזיליקום, מלח ושמן זית לפי הטעם וערבלו היטב עד לקבלת ממרח.
  2. חתכו את הבצלים הירוקים לרצועות באורך של 2.5 ס"מ, והניחו בסיר גדול.
  3. חתכו את הבצלים לרצועות גסות, עד שתמלאו 2 כוסות לערך, והוסיפו לסיר.
  4. חתכו את הקישואים לשני חצאים ולאחר מכן פרסו אותם לרצועות דקות, עד שתמלאו 2 כוסות לערך, והוסיפו לסיר.
  5. חתכו את פלפלי הצ'ילי לחתיכות גדולות וגסות, והוסיפו אותן לסיר.
  6. חתכו את המלפפונים לשני חצאים ולאחר מכן חתכו אותם באלכסון לרצועות דקות והוסיפו לסיר.
  7. חתכו את הצנונים לרצועות המזכירות חצי ירח, עד שתמלאו 2 כוסות לערך, והוסיפו לסיר.
  8. הסירו את קליפות השום והניחו את השום יחד עם דגי האנשובי בתוך הסיר. preperation
  9. הוסיפו לסיר 10 כפות של ממרח פולי הסויה שהכנתם בסעיף הראשון, יחד עם מים. (שימו לב שהמים מכסים את כל הרכיבים).
  10. הניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן ערבבו היטב והמשיכו לבשל על סף רתיחה, במשך 20-15 דקות לערך.
  11. העבירו את הנזיד הנהדר לקעריות הגשה. תוכלו לדבוק במתכון ארוחת הבוקר המלאה ולהכין ביצת עין אותה תניחו לצד התבשיל.
 

מתכון לשקשוקה עם רוטב יוגורט

המטבח המרוקאי ידוע כמטבח אהוב ומגוון, מעבר לריחות והטעמים הנהדרים יש את "החום" שבצורת ההגשה והכמויות.

המתכון הבא ימחיש במעט מן הטעמים של המטבח הקסום הזה וימלא אתכם בכיף וגעגועים לאוכל של בית.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב עגבניות המעושן:
עגבניות - 700 גר' (חתוכה לקוביות,אפשר גם מקופסת שימורים)
שמן - 2 כפיות
קינמון - 2 כפיות
כמון - 2 כפיות
פלפל שטה - 2 כפיות (גרוס)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים ליוגורט:
קינמון - 1 כפית
כמון - 1 כפית
פלפל שטה - 1 כפית (גרוס)
סוכר - קורט
עירית - קורט (קצוצה)
רכיבים לביצים האפויות:
חמאה - 2 כפות
עירית - קורט (קצוצה)
אופן הכנת הרוטב עגבניות המעושן:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן ולאחר שיתחמם הוסיפו קינמון, כמון, פלפל שטה, פלפל ומלח לפי הטעם, וערבבו במשך 20 שניות. לאחר מכן, הוסיפו את העגבניות, הנמיכו את הלהבה לעוצמה נמוכה-בינונית ובשלו במשך שעה. preperation
אופן הכנת היוגורט:
  1. הכניסו את כל רכיבי היוגורט לקערה וערבבו היטב עד לקבלת ממרח.
אופן הכנת הביצים האפויות:
  1. הניחו את כפות החמאה בתחתית סיר גדול אשר עמיד בתנור, הוסיפו את תערובת העגבניות שהכנתם בסעיף הראשון ושברו את הביצים בשלמותן אל תוך הסיר. לאחר מכן תוכלו לתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם, ולקשט עם עגבניות שרי חתוכות לחצאים ועירית.
  2. הכניסו את הסיר לתנור ואפו במשך 10 דקות.
  3. הגישו את רוטב העגבניות המעושן והביצים האפויות לצד ממרח היוגורט הנפלא, תוכלו לאכול אותם יחד עם בגט וחמאה.

מתכון לביצה מקושקשת עם נקניק

מטבח פולני זה ממש לא רק עוף "מכובס", המטבח הפולני עשיר במוצרים וזאת משום שהעם הפולני משקיע הרבה מאוד זמן על מנת להנות מארוחותיו.

ארוחת הבוקר המופלאה שתכינו עם המתכון הזה תוכיח לכם שהמטבח הפולני "חי ובועט" ויכול לתת "נוקאוט" למטבחים רבים.

 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לארוחת בוקר הפולנית:
שמן - לטיגון
נקניקי קילבסה - 2 ( חתוכים לרצועות)
מרגרינה - 4 כפות
תפוחי אדמה - 80 גר' (מגוררים)
ביצים - 4 (טרופות)
שמן - 2 כפיות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הארוחת בוקר הפולנית:
  1. תוכלו להשתמש באותה המחבת, לנגבה מעט ולהכין ביצה מקושקשת. הכניסו את הביצים למחבת, ערבבו באופן תכוף, והמשיכו לטגן עד לקבלת מרקם אוורירי.
  2. הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן ולאחר שיתחמם הוסיפו את רצועות הנקניקים. הנמיכו את הלהבה לבינונית, הפכו את הרצועות מדי פעם והסירו מהאש ברגע שיחלו להשחים. preperation
  3. נגבו בזהירות את המחבת, הוסיפו מרגרינה ולאחר שתתחמם מעט הכניסו את תפוחי האדמה המגוררים. ברגע שתפוחי האדמה יתחילו לקבל גוון חום והתחתית שלהם תתקשה, הפכו את הלביבה והמשיכו לטגנה עד שתשחים.
  4. preperation מקור תמונה: Steven Depolo
  5. הניחו את לביבת תפוח האדמה על הצלחת, מעליה את הביצים והנקניק, והגישו לצדם חתיכות תפוח עץ.

מתכון לפודינג שיבולת שועל

בשנים האחרונות המטבח ההודי תופס יותר ויותר מקום בלב הישראלי, הודות לתרמילאים הרבים החוזרים עם געגועים לטעמים המיוחדים, לתבשילים המתובלים ולטרנד הצמחוני שתופס תאוצה.ההודים נוהגים לאכול ארוחה גדולה אחת ביום ובשאר הארוחות הם מסתפקים בנשנושים קלים בלבד.המתכון הבא יחזיר רבים מהמטיילים לארוחת הבוקר בכמה מהאיזורים שהיו בהם, ולמי שעוד לא היה בהודו, יכול לעת עתה להנות מנגיעה קטנה.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים ל פודינג משיבולת שועל:
שיבולת שועל - ½ כוס ( גרוסה)
חלב שקדים - ½1 כוסות ( לא ממותק , ניתן להשתמש גם בחלב סויה, אורז וכדומה)
הל - ½ כפית (מגורר)
צימוקים - ¼ כוס (תערובת צימוקים עם פירות יער)
זעפרן - קורט (במידת הרצון)
דבש - לפי הטעם (ניתן להמיר בסוכר, דבשה וכדומה)
אגוזים - חופן (קצוצים, כדוגמת פיסטוקים, קשיו, שקדים וכדומה)
אופן הכנת ה פודינג משיבולת שועל:
  1. הניחו סיר קטן על להבה גבוהה, הכניסו שיבולת שועל וחלב, והביאו את הסיר לרתיחה. preperation
  2. הנמיכו את הלהבה לעוצמה בינונית-נמוכה, הוסיפו את ההל, צימוקים וזעפרן. ערבבו היטב ובשלו במשך 20-15 דקות לערך או עד ששיבולת השועל תתרכך, והסירו את הסיר מהאש.
  3. המתיקו את הפודינג ההודי עם הממתיק האהוב עליכם לפי טעמכם ופזרו תערובת אגוזים טרם ההגשה.

מתכון ללחם מטוגן מתובל

המטבח האפריקאי נחשב למטבח המשולב הראשון, זאת בשל ריבוי התרבויות שנוצרו באפריקה. המקומיים שימרו את המאכלים המסורתיים שלהם ולעומתם ההולנדים והבריטים הביאו את המאכלים האירופיים, יחד נוצר מטבח בעל קשת גוונים, טעמים ומרקמים שהופכים אותו לכזה מרתק. ארוחת הבוקר הנהדרת הזאת ממחישה את השילוב המדהים בין התרבויות.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לתערובת "ברבר":
הל - 2 כפות (טחון)
חילבה - 1 כף (טחונה)
כוסברה - 2 כפות (טחונה)
אגוז מוסקט - 1 כף (טחון)
ציפורן - 1 כף (טחונה)
מלח ים - 1 כף
קינמון - 1 כף (טחון)
רכיבים ללחם מטוגן בתבלין:
קמח - 1 כוס
תבלין ברבר - 1-2 כפיות
מלח - קורט
מים - לפי הצורך
שמן - לטיגון
אופן הכנת התערובת "ברבר":
  1. הכניסו לקערה את כל הרכיבים וערבבו יחדיו כך שיתמזגו היטב, תוכלו להניח את התבלין שנוצר בתוך כלי אטום. תוכלו להשתמש בו במשך חודשיים מזמן ההכנה. preperation
אופן הכנת הלחם מטוגן בתבלין:
  1. ערבבו את הקמח יחד עם קורט מלח בקערה בינונית.
  2. לאחר מכן הוסיפו מים בהדרגה, וערבבו אותם היטב עם הקמח. העובי של רצועות הלחם (קיטה) שיתקבל תלוי בעובי הבלילה, כך שיש להיזהר לא להפוך אותה למימית. מנגד, אם אתם מרגישים שהעיסה דלילה מידי, הוסיפו עוד קצת קמח. הקציפו את הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה ונטולת גושים.
  3. הניחו מחבת עם מעט שמן על להבה בינונית-גבוהה, וצקו שכבה דקה מהבלילה לתוך המחבת. לאחר 3-2 דקות, הפכו את הבלילה על צדה השני. ברגע שתבחינו בגוונים חום בהירים, הקיטה שלכם מוכנה.
  4. לאחר שהקיטה תתקרר מספיק כך שתוכלו לאחוז בה בידיכם, חתכו אותה לחתיכות קטנות.
  5. הכניסו את כפות החמאה לתוך מחבת המותאמת לתנור, הוסיפו את תבלין הברבר והכניסו לתנור על חום בינוני למשך דקה לערך, או עד שהחמאה תימס (שימו לב שהתבלין לא נשרף).
  6. הוציאו את המחבת מהתנור, הוסיפו את חתיכות הקיטה וערבבו את כל הרכיבים יחד. הניחו לתערובת להתקרר במשך 2 דקות, והגישו.

מתכון ללביבות בננה ומייפל

המטבח הג'מייקני, בדומה למטבח האפריקאי מורכב גם הוא ממגוון תרבויות, ביניהם המטבח ההודי והאירופאי. חריף הוא הטעם הדומיננטי באוכל הג'מייקני, ומעבר לכך ג'מייקה עשירה בפירות מעולים ומיוחדים שתורמים רבות לקולינרייה המקומית ובעזרתם מכינים משקאות, שייקים וקינוחים מדהימים. ארוחת הבוקר הג'מייקנית הזו שעשויה מבננה עם סירופ מייפל תנעים לכם את החושים ותעשה לכם את היום!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים ללביבות בננה:
ביצים - 2 (טרופות)
חלב - ¼ כוס
סוכר - ¼ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - ¼1 כוסות
אבקת אפייה - 1 כפית
קינמון טחון - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
אגוז מוסקט - מעט (מגורר, ⅛ כפית)
שמן צמחי - לטיגון
אופן הכנת הלביבות בננה:
  1. הכניסו את הבננות לקערה גדולה ומעכו אותן היטב באמצעות מזלג. לאחר מכן, הוסיפו את הביצים, חלב, סוכר ותמצית וניל וערבבו היטב עד שכל הרכיבים יתמזגו. preperation
  2. הכניסו לקערה גדולה אחרת קמח, אבקת אפייה, קינמון, מלח ואגוז מוסקט וערבבו היטב עד שכל הרכיבים יתמזגו. הוסיפו את התערובת הזו לקערה עם המוצרים הרטובים, וערבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. צקו אל מחבת עמוקה ½2 ס"מ של שמן צמחי והניחו אותה על להבה גבוהה.
  4. הכינו מעין לביבות בכל צורה שתבחרו, והכניסו אותן בזהירות אל המחבת החמה. טגנו עד לקבלת גוון זהוב בתחתית, כ-2 דקות, ובעזרת כף הפכו את הלביבות על צדן השני וטגנו עד שיזהיבו. את הלביבות המוכנות הניחו על צלחת המצופה במגבות נייר.
  5. הגישו את הלביבות בעודן חמות, כשמומלץ לפזר מעל אבקת סוכר או סירופ מייפל.
מקור: רינה.ג
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: