maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם

בזמן שרבים ממכריי נוהגים לטוס למקומות שונים בעולם כדי ליהנות מהנוף המדהים הנשקף לנגד עיניהם, אני מפיקה את מרב ההנאה מאכילת ארוחות מסורתיות של כל מדינה שבה אני מבקרת. החל ממאכלי רחוב דרך מסעדות פועלים למיניהן וכלה במסעדות גורמה, זוהי דרכי המיוחדת להיחשף ולהתוודע אל תרבות רבת השנים של המקומיים, ואיני מהססת לפני שאני ניגשת לבקש את המתכונים של המנות שטעמתי. מאחר שארוחת הבוקר הינה האהובה עליי ביותר, אספתי עבורכם 6 מתכונים נפלאים שבאמצעותם תוכלו להכין את הארוחה החשובה ביותר של היום בשלל טעמים ומרקמים חדשים. בתיאבון! 
מתכון לנזיד אנשובי וממרח פולי סויה

על אף אורח החיים המודרני הקיים בקוריאה, המטבח הקוריאני דבק במקורותיו הוא.

ישנם מגוון רחב של טעמים, תבלינים וריחות, במתכון הבא נקבל טעימה קטנה שתפתח לנו צוהר למטבח המדהים הזה!

רכיבים לממרח מפולי סויה:
פולי סויה - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
שמן זית - לפי הטעם
רכיבים לארוחת בוקר הקוריאנית:
 
מתכון לשקשוקה עם רוטב יוגורט

המטבח המרוקאי ידוע כמטבח אהוב ומגוון, מעבר לריחות והטעמים הנהדרים יש את "החום" שבצורת ההגשה והכמויות.

המתכון הבא ימחיש במעט מן הטעמים של המטבח הקסום הזה וימלא אתכם בכיף וגעגועים לאוכל של בית.

רכיבים לרוטב עגבניות המעושן:
עגבניות - 700 גר' (חתוכה לקוביות,אפשר גם מקופסת שימורים)
שמן - 2 כפיות
קינמון - 2 כפיות
כמון - 2 כפיות
פלפל שטה - 2 כפיות (גרוס)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים ליוגורט:
קינמון - 1 כפית
כמון - 1 כפית
פלפל שטה - 1 כפית (גרוס)
סוכר - קורט
עירית - קורט (קצוצה)
רכיבים לביצים האפויות:
חמאה - 2 כפות
עירית - קורט (קצוצה)
מתכון לביצה מקושקשת עם נקניק

מטבח פולני זה ממש לא רק עוף "מכובס", המטבח הפולני עשיר במוצרים וזאת משום שהעם הפולני משקיע הרבה מאוד זמן על מנת להנות מארוחותיו.

ארוחת הבוקר המופלאה שתכינו עם המתכון הזה תוכיח לכם שהמטבח הפולני "חי ובועט" ויכול לתת "נוקאוט" למטבחים רבים.

 

רכיבים לארוחת בוקר הפולנית:
שמן - לטיגון
נקניקי קילבסה - 2 ( חתוכים לרצועות)
מרגרינה - 4 כפות
תפוחי אדמה - 80 גר' (מגוררים)
ביצים - 4 (טרופות)
שמן - 2 כפיות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפודינג שיבולת שועל

בשנים האחרונות המטבח ההודי תופס יותר ויותר מקום בלב הישראלי, הודות לתרמילאים הרבים החוזרים עם געגועים לטעמים המיוחדים, לתבשילים המתובלים ולטרנד הצמחוני שתופס תאוצה.ההודים נוהגים לאכול ארוחה גדולה אחת ביום ובשאר הארוחות הם מסתפקים בנשנושים קלים בלבד.המתכון הבא יחזיר רבים מהמטיילים לארוחת הבוקר בכמה מהאיזורים שהיו בהם, ולמי שעוד לא היה בהודו, יכול לעת עתה להנות מנגיעה קטנה.

רכיבים ל פודינג משיבולת שועל:
שיבולת שועל - ½ כוס ( גרוסה)
חלב שקדים - ½1 כוסות ( לא ממותק , ניתן להשתמש גם בחלב סויה, אורז וכדומה)
הל - ½ כפית (מגורר)
צימוקים - ¼ כוס (תערובת צימוקים עם פירות יער)
זעפרן - קורט (במידת הרצון)
דבש - לפי הטעם (ניתן להמיר בסוכר, דבשה וכדומה)
אגוזים - חופן (קצוצים, כדוגמת פיסטוקים, קשיו, שקדים וכדומה)
מתכון ללחם מטוגן מתובל

המטבח האפריקאי נחשב למטבח המשולב הראשון, זאת בשל ריבוי התרבויות שנוצרו באפריקה. המקומיים שימרו את המאכלים המסורתיים שלהם ולעומתם ההולנדים והבריטים הביאו את המאכלים האירופיים, יחד נוצר מטבח בעל קשת גוונים, טעמים ומרקמים שהופכים אותו לכזה מרתק. ארוחת הבוקר הנהדרת הזאת ממחישה את השילוב המדהים בין התרבויות.

רכיבים לתערובת "ברבר":
הל - 2 כפות (טחון)
חילבה - 1 כף (טחונה)
כוסברה - 2 כפות (טחונה)
אגוז מוסקט - 1 כף (טחון)
ציפורן - 1 כף (טחונה)
מלח ים - 1 כף
קינמון - 1 כף (טחון)
רכיבים ללחם מטוגן בתבלין:
קמח - 1 כוס
תבלין ברבר - 1-2 כפיות
מלח - קורט
מים - לפי הצורך
שמן - לטיגון
מתכון ללביבות בננה ומייפל

המטבח הג'מייקני, בדומה למטבח האפריקאי מורכב גם הוא ממגוון תרבויות, ביניהם המטבח ההודי והאירופאי. חריף הוא הטעם הדומיננטי באוכל הג'מייקני, ומעבר לכך ג'מייקה עשירה בפירות מעולים ומיוחדים שתורמים רבות לקולינרייה המקומית ובעזרתם מכינים משקאות, שייקים וקינוחים מדהימים. ארוחת הבוקר הג'מייקנית הזו שעשויה מבננה עם סירופ מייפל תנעים לכם את החושים ותעשה לכם את היום!

רכיבים ללביבות בננה:
ביצים - 2 (טרופות)
חלב - ¼ כוס
סוכר - ¼ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - ¼1 כוסות
אבקת אפייה - 1 כפית
קינמון טחון - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
אגוז מוסקט - מעט (מגורר, ⅛ כפית)
שמן צמחי - לטיגון
מקור: רינה.ג
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: