maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם

בזמן שרבים ממכריי נוהגים לטוס למקומות שונים בעולם כדי ליהנות מהנוף המדהים הנשקף לנגד עיניהם, אני מפיקה את מרב ההנאה מאכילת ארוחות מסורתיות של כל מדינה שבה אני מבקרת. החל ממאכלי רחוב דרך מסעדות פועלים למיניהן וכלה במסעדות גורמה, זוהי דרכי המיוחדת להיחשף ולהתוודע אל תרבות רבת השנים של המקומיים, ואיני מהססת לפני שאני ניגשת לבקש את המתכונים של המנות שטעמתי. מאחר שארוחת הבוקר הינה האהובה עליי ביותר, אספתי עבורכם 6 מתכונים נפלאים שבאמצעותם תוכלו להכין את הארוחה החשובה ביותר של היום בשלל טעמים ומרקמים חדשים. בתיאבון! 

 1. ארוחת בוקר קוריאנית: נזיד פולי סויה מותססים

מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם
 
רכיבים (2 מנות):
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 2 בצלים 
  • 700 גרם טופו
  • 2 קישואים
  • 2 פלפלי צ'ילי ירוקים 
  • 2 מלפפונים 
  • 2 צנונים
  • 6 שיני שום
  • 10 דגי אנשובי יבשים
  • 10 כפות ממרח פולי סויה (המתכון מופיע בהמשך)
  • 5 כוסות מים
מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם
הוראות הכנה:

1. הכינו את ממרח פולי הסויה: השרו כוס פולי סויה במים למשך לילה שלם לפחות, ולאחר ההשריה הכניסו אותם למעבד המזון. הוסיפו מעט עגבניות מיובשות, מספר עלי בזיליקום, מלח ושמן זית לפי הטעם וערבלו היטב עד לקבלת ממרח. 

2. חתכו את הבצלים הירוקים לרצועות באורך של 2.5 ס"מ, והניחו בסיר גדול. 

3. חתכו את הבצלים לרצועות גסות, עד שתמלאו 2 כוסות לערך, והוסיפו לסיר. 

4. חתכו את הטופו לקוביות קטנות, והוסיפו אותן לסיר.

5. חתכו את הקישואים לשני חצאים ולאחר מכן פרסו אותם לרצועות דקות, עד שתמלאו 2 כוסות לערך, והוסיפו לסיר. 

6. חתכו את פלפלי הצ'ילי לחתיכות גדולות וגסות, והוסיפו אותן לסיר.

7. חתכו את המלפפונים לשני חצאים ולאחר מכן חתכו אותם באלכסון לרצועות דקות והוסיפו לסיר. 

8. חתכו את הצנונים לרצועות המזכירות חצי ירח, עד שתמלאו 2 כוסות לערך, והוסיפו לסיר. 

9. הסירו את קליפות השום והניחו את השום יחד עם דגי האנשובי בתוך הסיר.

10. הוסיפו לסיר 10 כפות של ממרח פולי הסויה שהכנתם בסעיף הראשון, יחד עם מים. (שימו לב שהמים מכסים את כל הרכיבים).

11. הניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן ערבבו היטב והמשיכו לבשל על סף רתיחה, במשך 20-15 דקות לערך. 

12. העבירו את הנזיד הנהדר לקעריות הגשה. תוכלו לדבוק במתכון ארוחת הבוקר המלאה ולהכין ביצת עין אותה תניחו לצד התבשיל.  

2. ארוחת בוקר מרוקאית: רוטב עגבניות מעושן עם ביצים אפויות ורוטב יוגורט

מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם
 

רכיבים (2 מנות):

לרוטב העגבניות המעושן:

  • 700 גרם קוביות עגבניות (מקופסת שימורים)
  • 2 כפיות שמן
  • 2 כפיות קינמון
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות פלפל שטה גרוס
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ליוגורט:
  • 220 גרם יוגורט יווני
  • כפית קינמון
  • כפית כמון
  • כפית פלפל שטה גרוס
  • קורט סוכר
  • קורט עירית קצוצה
לביצים האפויות:
  • 2 כפות חמאה
  • 2 ביצים
  • 4 עגבניות שרי
  • קורט עירית קצוצה
מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.

2. הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן ולאחר שיתחמם הוסיפו קינמון, כמון, פלפל שטה, פלפל ומלח לפי הטעם, וערבבו במשך 20 שניות. לאחר מכן, הוסיפו את העגבניות, הנמיכו את הלהבה לעוצמה נמוכה-בינונית ובשלו במשך שעה. 

3. הכניסו את כל רכיבי היוגורט לקערה וערבבו היטב עד לקבלת ממרח. 

4. הניחו את כפות החמאה בתחתית סיר גדול אשר עמיד בתנור, הוסיפו את תערובת העגבניות שהכנתם בסעיף הראשון ושברו את הביצים בשלמותן אל תוך הסיר. לאחר מכן תוכלו לתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם, ולקשט עם עגבניות שרי חתוכות לחצאים ועירית.  

5. הכניסו את הסיר לתנור ואפו במשך 10 דקות. 

6. הגישו את רוטב העגבניות המעושן והביצים האפויות לצד ממרח היוגורט הנפלא, תוכלו לאכול אותם יחד עם בגט וחמאה.

3. ארוחת בוקר פולנית: לביבה מסורתית לצד ביצים מקושקשות ונקניק פולני

מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם
רכיבים (2 מנות):
  • שמן לטיגון 
  • 2 נקניקי קילבסה (נקניק פולני) חתוכים לרצועות 
  • 4 כפות מרגרינה
  • 80 גרם תפוחי אדמה מגוררים
  • 4 ביצים טרופות
  • 2 כפיות שמן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 תפוחי עץ 
מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם
הוראות הכנה:

1. הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן ולאחר שיתחמם הוסיפו את רצועות הנקניקים. הנמיכו את הלהבה לבינונית, הפכו את הרצועות מדי פעם והסירו מהאש ברגע שיחלו להשחים. 

2. נגבו בזהירות את המחבת, הוסיפו מרגרינה ולאחר שתתחמם מעט הכניסו את תפוחי האדמה המגוררים. ברגע שתפוחי האדמה יתחילו לקבל גוון חום והתחתית שלהם תתקשה, הפכו את הלביבה והמשיכו לטגנה עד שתשחים. 

3. תוכלו להשתמש באותה המחבת, לנגבה מעט ולהכין ביצה מקושקשת. הכניסו את הביצים למחבת, ערבבו באופן תכוף, והמשיכו לטגן עד לקבלת מרקם אוורירי. תוכלו להעזר במדריך להכנת הביצה המקושקשת האיכותית ביותר.

4. הניחו את לביבת תפוח האדמה על הצלחת, מעליה את הביצים והנקניק, והגישו לצדם חתיכות תפוח עץ. 

4.  ארוחת בוקר הודית: פודינג הודי משיבולת שועל

מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם
רכיבים (3 מנות):
  • ½ כוס שיבולת שועל גרוסה
  • ½1 כוסות חלב שקדים לא ממותק (ניתן להשתמש גם בחלב סויה, אורז וכדומה)
  • ½ כפית הל מגורר
  • ¼ כוס צימוקים או תערובת צימוקים עם פירות יער
  • קורט זעפרן (במידת הרצון)
  • ממתיק על פי בחירתכם ולפי הטעם (סוכר, דבש, דבשה וכדומה)
  • אגוזים קצוצים (כדוגמת פיסטוקים, קשיו, שקדים וכדומה)
מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם
הוראות הכנה:

1. הניחו סיר קטן על להבה גבוהה, הכניסו שיבולת שועל וחלב, והביאו את הסיר לרתיחה. 

2. הנמיכו את הלהבה לעוצמה בינונית-נמוכה, הוסיפו את ההל, צימוקים וזעפרן. ערבבו היטב ובשלו במשך 20-15 דקות לערך או עד ששיבולת השועל תתרכך, והסירו את הסיר מהאש.

3. המתיקו את הפודינג ההודי עם הממתיק האהוב עליכם לפי טעמכם ופזרו תערובת אגוזים טרם ההגשה. 

5.  ארוחת בוקר אפריקאית: חתיכות לחם מטוגנות בתבלין פיקנטי וחמאה

מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם
רכיבים (2 מנות):
  • כוס קמח 
  • 4-3 כפות חמאה
  • 2-1 כפיות תבלין ברבר (המתכון מופיע בהמשך)
  • קורט מלח
  • מים
  • שמן לטיגון
מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם
הוראות הכנה:

1. אם לא הצלחתם למצוא את תבלין הברבר תוכלו להכינו בקלות: הכניסו לקערה 2 כפות הל טחון, כף חילבה טחונה, 2 כפות כוסברה טחונה, כף פלפל שחור, כפית פפריקה חריפה, כף אגוז מוסקט טחון, כף ציפורן טחונה, כף מלח ים, כף קינמון טחונה וכף כורכום. עליכם לערבב יחדיו את כל הרכיבים כך שיתמזגו היטב, ולהניח את התבלין שנוצר בתוך כלי אטום, כשתוכלו להשתמש בו במשך חודשיים. 

2. ערבבו את הקמח יחד עם קורט מלח בקערה בינונית. לאחר מכן הוסיפו מים בהדרגתיות, וערבבו אותם היטב עם הקמח. העובי של רצועות הלחם (קיטה) שיתקבל תלוי בעובי הבלילה, כך שיש להיזהר לא להפוך אותה למימית. מנגד, אם אתם מרגישים שהעיסה דקה מידי, הוסיפו עוד קצת קמח. הקציפו את הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה ונטולת גושים. 

3.  הניחו מחבת עם מעט שמן על להבה בינונית-גבוהה, וצקו שכבה דקה מהבלילה לתוך המחבת. לאחר 3-2 דקות, הפכו את הבלילה על צדה השני. ברגע שתבחינו בגוונים חום בהירים, הקיטה שלכם מוכנה. 

4. לאחר שהקיטה תתקרר מספיק כך שתוכלו לאחוז בה בידיכם, חתכו אותה לחתיכות קטנות.

5. הכניסו את כפות החמאה לתוך מחבת המותאמת לתנור, הוסיפו את תבלין הברבר והכניסו לתנור על חום בינוני למשך דקה לערך, או עד שהחמאה תימס (שימו לב שהתבלין לא נשרף). 

6. הוציאו את המחבת מהתנור, הוסיפו את חתיכות הקיטה וערבבו את כל הרכיבים יחד. הניחו לתערובת להתקרר במשך 2 דקות, והגישו. 

6. ארוחת בוקר ג'מייקנית: לביבות בננה עם סירופ מייפל  

מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם
רכיבים (6 יחידות):
  • 2 בננות 
  • 2 ביצים טרופות 
  • ¼ כוס חלב
  • ¼ כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • ¼1 כוסות קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ¼ כפית מלח
  • ⅛ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • שמן צמחי לטיגון
מתכונים לארוחות בוקר מסביב לעולם
הוראות הכנה:

1. הכניסו את הבננות לקערה גדולה ומעכו אותן היטב באמצעות מזלג. לאחר מכן, הוסיפו את הביצים, חלב, סוכר ותמצית וניל וערבבו היטב עד שכל הרכיבים יתמזגו. 

2. הכניסו לקערה גדולה אחרת קמח, אבקת אפייה, קינמון, מלח ואגוז מוסקט וערבבו היטב עד שכל הרכיבים יתמזגו. הוסיפו את התערובת הזו לקערה עם המוצרים הרטובים, וערבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 

3. צקו אל מחבת עמוקה ½2 ס"מ של שמן צמחי והניחו אותה על להבה גבוהה.

4. הכינו מעין לביבות בכל צורה שתבחרו, והכניסו אותן בזהירות אל המחבת החמה. טגנו עד לקבלת גוון זהוב בתחתית, כ-2 דקות, ובעזרת כף הפכו את הלביבות על צדן השני וטגנו עד שיזהיבו. את הלביבות המוכנות הניחו על צלחת המצופה במגבות נייר. 

5. הגישו את הלביבות בעודן חמות, כשמומלץ לפזר מעל אבקת סוכר או סירופ מייפל. 

 
מקור: רינה.ג
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: