maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכוני עוף מומלצים ומעוררי תיאבון

כשאתם חושבים על עוף כמנה העיקרית בארוחה שלכם, סביר להניח שעולה בראשכם מספר מתכונים מצומצם למדי. בדיוק בגלל הסיבה הזו אספתי עבורכם 6 מתכוני עוף מיוחדים ומעוררי תיאבון שאני ומשפחתי נהנים לאכול. מעבר לכך שכל אחת מהמנות האלו תגרום לכל סועד ללקק את הצלחת, יש להן יתרון נוסף והוא שניתן להכין את כולן גם משאריות עוף של מנות קודמות, כמו למשל עוף בגריל. אז הוציאו את העוף מהמקפיא או מקופסת השאריות במקרר, ובחרו את הפינוק הבא שתרצו להגיש על שולחן האוכל.
 
 
1. אטריות שומשום עם עוף
 
המתכון הנהדר הבא מציע מנה קרירה ומרעננת שלא רק פשוטה להכנה, אלא גם תותיר אתכם שבעים ומרוצים לאורך זמן. 
 
מתכונים משאריות עוף
רכיבים (6 מנות):
  • מלח לתיבול
  • 450 גרם פסטה (עדיף לינגוויני)
  • שן שום קצוצה
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
  • ½ כוס רוטב סויה
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות שמן שומשום 
  • 6 כפות חמאת בוטנים
  • כפית סוכר
  • 2 כוסות עוף ללא עצמות ועור, חתוך לקוביות או לחתיכות קטנות
  • ½2 כוסות פרחי ברוקולי
  • 2 גזרים מגוררים
  • פלפל אדום ללא זרעים פרוס דק
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • 6 בצלים ירוקים קצוצים (יש להשתמש בחלק הלבן ובירוק הבהיר בלבד)
מתכונים משאריות עוף
הוראות הכנה:

1. הניחו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו מים שיספיקו בשביל לכסות את הפסטה, הוסיפו מלח והביאו לרתיחה. לאחר מכן, הוסיפו את הפסטה ובשלו אותה עד שהיא תתרכך, כ-10 דקות לערך. 

2. הכניסו אל תוך בלנדר שום, ג'ינג'ר, רוטב סויה, חומץ, שמן שומשום, חמאת בוטנים וסוכר וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 

3. סננו פעמיים את הפסטה תחת מים קרים.

4. העבירו את הפסטה לקערה גדולה והוסיפו לה את הרוטב שערבבתם בבלנדר. כעת, הוסיפו כפית מים ובדקו אם הרוטב במרקם הרצוי. אם לא, הוסיפו עוד כפית והמשיכו כך עד שהרוטב יהיה לטעמכם. 

5. הוסיפו עוף, ברוקולי, גזר, פלפל, כוסברה ובצל ירוק, ערבבו היטב והגישו. (ניתן לאכול את המנה גם ביום למחרת). 

 
2. סלט עוף בקארי בכוסות חסה
אם אתם מעוניינים במנה מקורית ומרשימה במיוחד, שתפתיע את המשפחה או האורחים, המתכון הבא ללא ספק יעשה את העבודה. את הרעיון של כוסות החסה תוכלו לאמץ במתכונים נוספים, וכך תוכלו לגוון ולשדרג מאכלים שדורשים לחם, לחמנייה או טורטייה.
מתכונים משאריות עוף
רכיבים (16 יחידות):
  • ¼ כוס שקדים פרוסים
  • כוס מיונז
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • 3 בצלים ירוקים פרוסים דק (יש להשתמש בחלק הלבן ובירוק הבהיר בלבד)
  • ½ כוס צימוקים בהירים
  • 4 כוסות עוף מגורר ללא עור ועצמות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 16 עלי חסה
מתכונים משאריות עוף
הוראות הכנה:

1. הניחו מחבת על להבה בינונית והכניסו לתוכה את השקדים. בחשו לעתים קרובות, עד לקבלת גוון זהוב. הסירו את המחבת מהאש והניחו לה להתקרר במשך 5 דקות. 

2. הכניסו אל קערה גדולה מיונז, אבקת קארי, פפריקה, בצל ירוק, צימוקים ואת השקדים שטיגנתם וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו את חתיכות העוף וערבבו היטב עד שהעוף יהיה מצופה מכל עבר. תבלו בפלפל ומלח לפי הטעם. 

3. סדרו את עלי החסה על מגש כך שיקבלו צורה קעורה, מלאו כל עלה ב-2 כפות מתערובת העוף והגישו.

 
3. עוף, כרוב ואורז מטוגן
יש לכם הזדמנות נהדרת להביא את המטבח הסיני הישר לביתכם, כשהמנה הבאה יתכן ותהייה אף טובה יותר מזו המקורית, הודות לשילוב הרכיבים הטעימים והבריאים הבאים. 
מתכונים משאריות עוף
רכיבים (4 מנות):
  • 5 כפות שמן צמחי
  • ½2 כוסות כרוב סיני קצוץ 
  • בצל קצוץ גס
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים (הפרידו בין החלק הלבן לירוק)
  • 2 כפיות גי'נג'ר מגורר
  • 2 שיני שום קצוץ דק
  • 5 כוסות אורז חום או לבן מבושל
  • 3 ביצים טרופות
  • 3 כפות רוטב סויה (עדיף דל נתרן)
  • 2 כוסות עוף מגורר ללא עצמות או עור
מתכונים משאריות עוף
הוראות הכנה:

1. הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 2 כפות שמן והניחו לו להתחמם. כעת, הוסיפו כרוב סיני ואת החלק הלבן של הבצל הירוק, והקפיצו במשך 30 שניות. לאחר מכן, הוסיפו ג'ינג'ר ושום וערבבו היטב במשך 20-15 שניות. העבירו את תערובת הכרוב לקערה או לצלחת רחבה ושטוחה. 

2. הוסיפו את 3 כפות השמן הנותרות לאותו המחבת, הוסיפו את האורז המבושל וערבבו מעט בכדי שהאורז יספוג את השמן. הניחו לאורז להתבשל במשך 2 דקות ובחשו שנית לאחר מכן. לאחר הערבוב השני, בשלו את האורז ללא הפרעה במשך דקה אחת נוספת, ולבסוף דחקו את האורז לקצה המחבת. 

3. שפכו את הביצים הטרופות למרכז המחבת וערבבו היטב. כשהביצים יהפכו לחביתה, חתכו אותן לחתיכות קטנות וערבבו היטב עם האורז.

4. צקו רוטב סויה מעל האורז, הוסיפו את העוף וערבבו היטב כך שיתמזגו. בשלו במשך 2-1 דקות. לאחר מכן, הוסיפו את תערובת הכרוב וחצי מכמות הבצל הירוק שנותר, והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב, עד שכל הרכיבים יתחממו, כדקה לערך. 

5. סדרו את מנת האורז והעוף בצלחות, קשטו עם הבצל הירוק שנותר, והגישו. 

 
 4. סלט עוף, אגסים ועלי רוקט
המנה הבאה ככל הנראה תלווה אתכם לא מעט במהלך הקיץ, זאת מאחר שהיא קלילה ובריאה והכי חשוב – כל כך טעימה, מה שללא ספק ילהיב את כל המשפחה. 
מתכונים משאריות עוף
רכיבים (4 מנות):
  • 2 חזה עוף ללא עצמות ועור
  • מלח ופלפל 
  • ¼ כוס שמן זית כתית
  • כף מרגרינה לא מומלחת
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפיות חרדל
  • חופן עלי רוקט
  • 2 אגסים ללא ליבה, פרוסים דק (אפשר להשתמש גם בתפוח במידת הרצון)
  • ⅓ כוס אגוזי מלך קלויים
  • ¼ כוס חמוציות מיובשות 
מתכונים משאריות עוף
הוראות הכנה:

1. תבלו את העוף עם פלפל ומלח.

2. הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו כף שמן ומרגרינה ובשלו עד שהשנייה תקציף. לאחר מכן, הוסיפו את העוף, בשלו עד ששני הצדדים יזהיבו, כ-10 דקות לערך, והעבירו אותו לצלחת. 

3. כעת הכינו את הרוטב: הכניסו אל תוך קערה קטנה את השמן הנותר, חומץ, חרדל, ½ כפית מלח ופלפל וערבבו היטב. 

4. פרסו את העוף לרצועות דקות. 

5. הכניסו אל תוך קערה עלי רוקט, אגסים ועוף וערבבו היטב. הוסיפו את הרוטב וערבבו בעדינות עם הידיים, כך שכל הרכיבים יתבוססו ברוטב. לבסוף, העבירו את הסלט לקערות הגשה, קשטו עם אגוזי מלך וחמוציות והגישו. 

5. טוסטדה עוף 
האוכל המקסיקני תמיד מצליח להחיות ולגוון את שולחן הארוחה, והמתכון הבא גם ישדרג את שאריות העוף בהצלחה מרובה
מתכונים משאריות עוף
רכיבים (4 מנות):
  • 4 טורטיות תירס
  • תרסיס שמן
  • 2 אבוקדו מגולענים וחתוכים דק
  • כף מיץ לימון
  • ½ כפית מלח
  • כוס שעועית מטוגנת ומעוכה
  • 2 כוסות של עוף מבושל ומגורר ללא עצמות ועור
  • 2 כוסות חסה קצוצה דק
  • כוס רוטב סלסה עגבניות 
מתכונים משאריות עוף
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות.

2. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה. רססו את הטורטיות משני צדן בשמן, הניחו על תבנית האפייה ואפו במשך 8 דקות, עד לקבלת טורטיות פריכות.

3. תבלו את האבוקדו עם מיץ לימון ומלח. 

4. מרחו את הטורטיות בממרח השעועית, הוסיפו עוף ואת האבוקדו המתובל. 

5. החזירו את הטורטיות לתנור ואפו עד שכל הרכיבים יתחממו, כ-10 דקות לערך. לבסוף, קשטו כל טורטייה בחסה וסלסה והגישו. 

 

6. פנה עם דלורית ועוף
הדלורית המתוקה והבריאה, יחד עם העוף והפנה, יוצרים מרקם וטעם נהדר שתתקשו לשכוח עוד הרבה מאוד זמן. 
מתכונים משאריות עוף
רכיבים (4 מנות):
  • כף שמן זית
  • דלורית קלופה וחתוכה לקוביות ללא גרעינים
  • מלח ופלפל לתיבול
  • 2 שיני שום טחונות
  • 340 גרם פסטה פנה מבושלת
  • 2 כוסות של עוף מבושל ומגורר ללא עצמות ועור
  • 2 כוסות עלי בייבי תרד
מתכונים משאריות עוף
הוראות הכנה:
 

1. הניחו סיר עם מים על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו מעט מלח והביאו אותם לרתיחה. לאחר מכן, הוסיפו את הדלורית ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם. החלישו את הלהבה לבינונית, בחשו לעתים קרובות ובשלו במשך 5 דקות. הוסיפו שום והמשיכו לבשל עד שהדלורית תתרכך, בין 7-5 דקות.

2. לאחר שבישלתם את הפסטה, סננו אותה היטב, שמרו כוס אחת של נוזל הבישול והניחו את הפסטה בסיר שבו הכנתם אותה. הוסיפו עוף, עלי בייבי תרד, וחצי מהכמות של מי הפסטה ששמרתם (נוזל הבישול) לסיר הדלורית, ובשלו את הרכיבים במשך כ-2 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

3. כבו את הלהבה, העבירו את תערובת הדלורית לסיר עם הפסטה וערבבו היטב.

4. במידה שהמנה נראית יבשה, תוכלו להוסיף את שארית נוזל הבישול מהפסטה. לאחר מכן, העבירו לצלחות והגישו.

 

בתיאבון!

 
מקור: רעות.ד
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: