header

מתכון לאורז מטוגן עם עוף וכרוב

יש לכם הזדמנות נהדרת להביא את המטבח הסיני הישר לביתכם, כשהמנה הבאה יתכן ותהייה אף טובה יותר מזו המקורית, הודות לשילוב הרכיבים הטעימים והבריאים הבאים. 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לאורז מטוגן עם עוף וכרוב
רכיבים לעוף והאורז המטוגן:
שמן צמחי - 5 כפות
כרוב סיני - ½2 כוסות (קצוץ)
בצל - 1 (קצוץ גס)
בצלים ירוקים - 4 (קצוצים, הפרידו בין החלק הלבן לירוק)
ג'ינג'ר - 2 כפיות (מגורר)
שיני שום - 2 (קצוץ דק)
אורז חום - 5 כוסות (או לבן מבושל)
ביצים - 3 (טרופות)
רוטב סויה - 3 כפות (עדיף דל נתרן)
עוף מבושל - 2 כוסות (מגורר, ללא עור ועצמות )
אופן הכנת העוף והאורז המטוגן:
  1. הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 2 כפות שמן והניחו לו להתחמם. לאחר מכן, הוסיפו כרוב סיני ואת החלק הלבן של הבצל הירוק, והקפיצו במשך 30 שניות. לאחר מכן, הוסיפו ג'ינג'ר, בצל ושום וערבבו היטב במשך 20-15 שניות. העבירו את תערובת הכרוב לקערה או לצלחת רחבה ושטוחה.
  2. הוסיפו את 3 כפות השמן הנותרות לאותה מחבת, הוסיפו את האורז המבושל וערבבו מעט בכדי שהאורז יספוג את השמן. הניחו לאורז להתבשל במשך 2 דקות ובחשו שנית לאחר מכן. לאחר הערבוב השני, בשלו את האורז ללא הפרעה במשך דקה אחת נוספת, ולבסוף דחקו את האורז לקצה המחבת.
  3. שפכו את הביצים הטרופות למרכז המחבת וערבבו היטב. כשהביצים יהפכו לחביתה, חתכו אותן לחתיכות קטנות וערבבו היטב עם האורז.
  4. צקו רוטב סויה מעל האורז, הוסיפו את העוף וערבבו היטב כך שיתמזגו. בשלו במשך 2-1 דקות. לאחר מכן, הוסיפו את תערובת הכרוב וחצי מכמות הבצל הירוק שנותר, והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב עד שכל הרכיבים יתחממו, כדקה לערך. preperation
  5. סדרו את מנת האורז והעוף בצלחות, קשטו עם הבצל הירוק שנותר, והגישו.
מקור: רעות.ד
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.