בעוד שהאורז ידוע בטעמו הניטרלי, אורז תאילנדי מטוגן מהווה את ההפך הגמור לכך – הוא עשיר בתבלינים, מעורבב עם עוף ובצלים, וטעמו ישכיח מכם את כל מה שחשבתם על אורז. אם אתם רוצים תוספת מעניינת לארוחה – זוהי אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת.
אופן הכנת האורז והעוף:
-
חממו את שמן הבוטנים במחבת עמוקה (ווק) על אש בינונית והוסיפו אורז ושיני שום.
-
הכניסו את העוף למחבת ובחשו במשך דקה.
-
הזיזו את העוף והשום לדפנות המחבת והוסיפו את הביצים במרכז. ערבבו כדי ליצור מעין ביצה מקושקשת.
-
הוסיפו למחבת בצלים ואפונים וערבבו במשך דקה נוספת.
-
הוסיפו אורז והפכו אותו כמה פעמים במהלך הבישול. תנו לתערובת להתבשל עד שהאורז יקבל גוון זהוב. הקפידו לערבב את תכולת הסיר בקביעות.
-
הוסיפו מעט סוכר ומזגו רוטב דגים על התבשיל. המשיכו לערבב והעבירו את התבשיל לצלחת הגשה. ניתן להוסיף לימונים ובצלים ירוקים לקישוט.
מקור: חנה זוסמן