maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לאורז מטוגן ורצועות עוף

בעוד שהאורז ידוע בטעמו הניטרלי, אורז תאילנדי מטוגן מהווה את ההפך הגמור לכך – הוא עשיר בתבלינים, מעורבב עם עוף ובצלים, וטעמו ישכיח מכם את כל מה שחשבתם על אורז. אם אתם רוצים תוספת מעניינת לארוחה – זוהי אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת.  

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאורז מטוגן ורצועות עוף
רכיבים לאורז והעוף:
אורז - 4 כוסות (יסמין, מבושל - קררו את האורז היטב לפני השימוש)
שמן בוטנים - 3 כפות
שיני שום - 4 (כתושות)
חזה עוף - ½1 כוסות (חתוכים לחתיכות דקות)
בצלים ירוקים - 4 (חתוכים לחתיכות דקות)
סוכר - 2 כפיות
רוטב דגים - 3 כפות
אפונים - ¾ כוס (קפואות)
מלפפון - 1 (פרוס)
לימונים - 2 (חתוכים)
אורז - 4 כוסות (יסמין, מבושל - קררו את האורז היטב לפני השימוש)
אופן הכנת האורז והעוף:
  1. חממו את שמן הבוטנים במחבת עמוקה (ווק) על אש בינונית והוסיפו אורז ושיני שום.
  2. הכניסו את העוף למחבת ובחשו במשך דקה.
  3. הזיזו את העוף והשום לדפנות המחבת והוסיפו את הביצים במרכז. ערבבו כדי ליצור מעין ביצה מקושקשת.
  4. הוסיפו למחבת בצלים ואפונים וערבבו במשך דקה נוספת.
  5. הוסיפו אורז והפכו אותו כמה פעמים במהלך הבישול. תנו לתערובת להתבשל עד שהאורז יקבל גוון זהוב. הקפידו לערבב את תכולת הסיר בקביעות.
  6. הוסיפו מעט סוכר ומזגו רוטב דגים על התבשיל. המשיכו לערבב והעבירו את התבשיל לצלחת הגשה. ניתן להוסיף לימונים ובצלים ירוקים לקישוט. preperation
מקור: חנה זוסמן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר