maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוף ואורז הודי בתיבול חריף - טיקה מסאלה

הטעמים העוצמתיים והתבלינים העשירים הפכו את מתכון העוף טיקה מסאלה לאחד מהסמלים הבולטים של המטבח ההודי. הרוטב העמוס בטעמים שנספג באורז הבלסמי שמתחת לעוף יוצר חוויה אוריינטלית אמיתית ומרעננת במיוחד.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוף ואורז הודי בתיבול חריף - טיקה מסאלה מקור תמונה: Kelly Sue
רכיבים לטיקה מסאלה:
שמן - 5 כפות
עגבנייה - 1 (קצוצה)
מלח - 1 כפית
צ'ילי אדום - 1 כף (טחון)
פפריקה - 1 כף
כוסברה - 1 כף
ג'ינג'ר - 1 כף
שום - 1 כף (כתוש)
חזה עוף - 3 (רצועות מפולטות ללא עצות)
מים - 3 כוסות
אורז - 1 כוס (בסמטי)
אופן הכנת הטיקה מסאלה:
  1. חממו שמן במחבת על להבה בינונית-גבוהה ולאחר החימום הוסיפו את העגבנייה, מלח, אבקת צ'ילי, פפריקה, כוסברה וממרח שום. טגנו את התערובת במשך כ-5 דקות.
  2. הוסיפו כוס מים למחבת ולאחר מכן הכניסו את רצועות העוף. בשלו למשך 10 עד 12 דקות נוספות. preperation מקור תמונה: Quadell
  3. מלאו סיר ב-2 כוסות המים שנותרו והוסיפו לו את האורז יחד עם מלח לפי הטעם. בשלו את האורז במשך 20-30 דקות על להבה בינונית עד להתרככותו.
  4. מלאו קערת הגשה גדולה באורז, הניחו עליה את תבשיל העוף והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר