header

מתכון לעוף עם אורז בסגנון ספרדי - ארוז קון פויו

שמה הפשוט של המנה הספרדית הקלאסית הזאת – אורז ועוף – אולי עשוי ליצור רושם שמדובר במנה פשוטה, אך הטעמים המפתיעים שמרכיבים אותה ודאי יצליחו לשנות את כל מה שחשבתם על השילוב הזה. הכירו מתכון למנה מושקעת ועשירה בתבלינים שתעניק למטבח שלכם ניחוח ספרדי ממכר.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוף עם אורז בסגנון ספרדי - ארוז קון פויו
רכיבים לארוז קון פויו:
ירכי עוף - 1 ק"ג (מחולקים לכרעיים ושוקיים)
מיץ לימון - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שיני שום - 4 (כתושות)
שמן זית - 3 כפות
בצל - 1 (קצוץ)
פלפל אדום - 1 (או צהוב, קצוץ)
אורז - 3 כוסות
ציר עוף - ½3 כוסות (מתכון לציר עוף, או מים)
זיתים ירוקים - 10 יחידות
אפונים - 1 כוס
אורגנו - 2 כפיות
כוסברה - ½ כוס (קצוצה)
אופן הכנת הארוז קון פויו:
  1. הכניסו את העוף לקערה גדולה, הוסיפו את מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל, והמתינו במשך שעה לפחות כדי להעצים את הטעם של התבלינים. מומלץ להשרות את העוף במשך לילה שלם אם ניתן.
  2. חממו את שמן הזית בסיר גדול לטמפרטורה בינונית.
  3. הוציאו את העוף מהקערה וטפחו עליו קלות בעזרת נייר מגבת עד שיתייבש. לאחר מכן הכניסו אותו לתוך הסיר עם השמן וטגנו עד לקבלת גוון חום. לאחר מכן הוציאו את העוף מהסיר והניחו אותו בתבנית.
  4. הוסיפו מעט שמן זית לסיר והכניסו אליו את הבצל, הפלפל האדום והשום. המתינו עד שהבצלים יקבלו גוון שחום אבל הקפידו שלא ישחימו יותר מדי.
  5. הוסיפו לסיר את האורז ורסק העגבניות ובשלו למשך 2 דקות. לאחר מכן הוסיפו את ציר העוף או המים, זיתים, אפונים, אורגנו, מלח ופלפל שחור.
  6. הכניסו את חתיכות העוף לתוך הסיר והמתינו. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש, כסו את הסיר והמשיכו לבשל במשך 30 דקות נוספות.
  7. כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה למשך 10 דקות. לאחר מכן פזרו מעט כוסברה מעל והגישו. preperation מקור תמונה: jeffreyw
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: