maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוף חתוך ברוטב עגבניות פיקנטי - טיקה מורג

מתכון למנת עוף (טיקה מורג) אהובה ומספקת הנפוצה בעיקר בצפון הודו. המתכון קל להכנה והתוצאה הטעימה שווה כל דקת המתנה. 

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוף חתוך ברוטב עגבניות פיקנטי - טיקה מורג
רכיבים לטיקה מורג - עוף ברוטב:
עוף - 1 קג' (חזה או שוק, חתוך לקוביות)
בצל - 200 גר' (קצוץ)
עגבניות - 150 גר' (קצוצות)
פלפלים חריפים - 2-3 (חלפיניו ירוקים)
זרעי שומר - 1 כפית
שום - 2 כפות (קצוץ)
ג'ינג'ר - 1 כפית (קצוץ)
קארי - 2 כפות (עלים)
צ'ילי - 1 כף (אבקה אדומה)
פלפל שחור - 1 כפית (גרגירים גרוסים)
כמון - 1 כפית (אבקה קלוייה)
כוסברה - 20 גר' (עלים טריים)
נענע - 10 גר' (עלים טריים)
שמן חרדל - 75 מ"ל
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הטיקה מורג - עוף ברוטב:
  1. חממו בסיר את שמן החרדל וטגנו בו את זרעי השומר. לאחר שניחוח השומר ישתחרר, הוסיפו את השום וטגנו עד שיתרכך.
  2. הוסיפו לסיר את הבצל, העגבניה, הג'ינג'ר והפלפלים החריפים. טגנו עד שהפלפלים ישחימו.
  3. בינתיים, טגנו את עלי הקארי ורסקו אותם.
  4. הוסיפו לסיר את קוביות העוף ואת רסק העגבניות וערבבו היטב. בשלו מספר דקות.
  5. הוסיפו לסיר את שאר התבלינים היבשים וערבבו היטב. בשלו עם מכסה על אש נמוכה במשך כ-10 דקות.
  6. הוסיפו את עלי הקארי המרוסקים וערבבו היטב.
  7. הגישו את המנה מקושטת בעלי הכוסברה והנענע, בתוספת אורז לבן, ולצד המנה הבאה ברשימה.
מקור: רחלי סטמקר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר