maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים שהופכים את הכרובית למעדן

הידעתם כי הכרובית, מעבר להיותה ירק המכיל כמויות גבוהות של ויטמינים C ו-B6, חומצה פולית, חלבונים וסיבים תזונתיים, היא גם רכיב עתיר שימושים בבישולים? רוב האנשים חושבים שכרובית אפשר רק לבשל או לאפות בתנור, אבל מגוון המנות שאפשר להכין בעזרת הכרובית יפתיע אתכם. ניתן להכין ממנה פירה, לקצוץ אותה במעבד מזון, לטגן או לצלות, ומשם השמיים הם הגבול. לפניכם 5 מתכונים שיתנו לכם רעיונות לדברים נפלאים שתוכלו להכין בעזרת כרובית.

 

1. מרק כרובית צלויה

מרק כרובית הבא הוא בריא וממלא במיוחד, והוא מומלץ כארוחה מזינה בחודשי החורף הקרים. טעמו הנפלא יהפוך אותו ללא ספק לחלק בלתי נפרד מהארוחות שלכם.

מתכוני כרובית

רכיבים (4 מנות):

  • 1 ראש כרובית
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 4 כוסות מרק עוף (פרווה)
  • 2 בצל ירוק
  • ⅓ כוס גבינת צ'דר, מגורדת
מתכוני כרובית

הכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מניחים את פרחי הכרובית על מגש ומזליפים מעל 2 כפות שמן זית. מוסיפים מלח ופלפל ואופים במשך 25 דקות, ואז הופכים את הפרחים ואופים 20 דקות נוספות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ במשך 4 דקות עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את מרק העוף ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הכרובית. מכסים את הסיר ונותנים לה להתבשל כרבע שעה.

4. טוחנים את המרק במעבד מזון או עם בלנדר ידני.

5. מומלץ להגיש עם גבינת צ'דר מגורדת ובצל ירוק קצוץ מלמעלה.

 

2. כרובית בסגנון בופאלו

אם אתם צמחונים וגם אם לא, המנה הבאה היא אחד התחליפים המוצלחים ביותר לכנפיים בסגנון בופאלו. בין אם יש לכם אורחים, או שסתם בא לכם להתפנק, מדובר במתאבן טעים שלא תוכלו להפסיק לאכול!

מתכוני כרובית

רכיבים (4-6 מנות):

  • שמן זית
  • ¾ כוס קמח נטול גלוטן (קמח תפו"א, לדוגמה)
  • 1 כוס מים
  • ½ כפית אבקת שום
  • 2 ראשי כרובית, מפורקים
  • 1 כף חמאה
  • ½ כוס רוטב פלפל חריף (מומלץ רוטב מבוסס פלפל קאיין)
  • 1 כפית דבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
מתכוני כרובית

הכנה:

1. מחממים תנור ל-230 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עם שמן הזית.

2. מערבבים קמח, מים, אבקת שום, מלח ופלפל בקערה, עד שהבלילה אחידה אבל עדיין נוזלית.

3. מכניסים את פרחי הכרובית לבלילה עד שהם מכוסים לגמרי ומעבירים לתבנית.

4. אופים בתנור עד שהכרובית משחימה (20-25 דקות) ומוציאים.

5. ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית, מסירים מהאש ומוסיפים את רוטב הפלפל החריף והדבש. מערבבים עד שהתערובת אחידה.

6. מברישים את הכרובית ברוטב עד שמסיימים את הרוטב.

7. מחזירים את הכרובית לתנור ואופים עוד כ-10 דקות.

8. מוציאים מהתנור ונותנים לכרובית להתקרר מעט לפני ההגשה.

 

3. פרחי כרובית מוקרמים ללא גלוטן

אם עוד לא ניסיתם כרובית מוקרמת, אתם הולכים ליהנות מהמנה הזאת. היא ממלאת ומשביעה מבלי להיות כבדה כמו מנת פסטה.

מתכוני כרובית

רכיבים (6 מנות):

  • 5 כפות חמאה
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 1-2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות קמח קוקוס
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • ½ כפית אבקת חרדל
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כוסות גבינת צ'דר, מגוררת
  • ¼ כוס גבינת פרמז'ן, מגוררת
  • 2 כפות זרעי פשתן, טחונים
מתכוני כרובית

הכנה:

1. ממיסים 3 כפות חמאה במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.

2. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים למשך דקה נוספת. מוסיפים את קמח הקוקוס ומערבבים כ-5 דקות עד שהכל מקבל גוון זהוב. 

3. מוסיפים את חלב הקוקוס, החרדל והמלח, ומערבבים עד שהתערובת מתחילה לרתוח.

4. מסירים את המחבת מהאש, מוסיפים את הצ'דר והכרובית, ומערבבים היטב.

5. מעבירים לתבנית אפייה ומוסיפים את הפרמז'ן, זרעי הפשתן ושתי כפות החמאה שנותרו.

6. אופים בתנור עד שהגבינה מתחילה לבעבע (כ-30 דקות).

 

4. פירה כרובית

מי אמר שאפשר לעשות פירה רק מתפוחי אדמה? המנה הזאת ממלאת כמו פירה תפו"א, אבל עם רבע מכמות הקלוריות, שישית מכמות הפחמימות ועם תוספת משמעותית של ויטמינים ומינרלים - מושלם למי שרוצה לרדת במשקל בלי לוותר על מאכל אהוב.

מתכוני כרובית

רכיבים (4 מנות):

  • 2 ראשי כרובית, מפורקים
  • ½1 כפות חמאה / מרגרינה
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
מתכוני כרובית

הכנה:

1. ממלאים סיר גדול בכ-5 ס"מ מים ומחממים על אש בינונית-גבוהה. מניחים את פרחי הכרובית במאדה ומאדים אותם בסיר עד שהם מתרככים (כ-10 דקות).

2. כאשר ניתן בקלות להעביר מזלג דרך פרחי הכרובית, היא מוכנה. מעבירים את הכרובית למעבד מזון, מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שנוצר פירה.

3. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את הבצל הקצוץ, מלח ופלפל.

 

5. פטוצ'יני אלפרדו כרובית

בנוסף לכל השאר, כרובית היא גם מרכיב נפלא לרטבים. המתכון הבא מאפשר לכם להוסיף את הכרובית לרוטב האלפרדו הקלאסי, ובכך מוסיף לו טעם שונה ומדהים. אחרי שתנסו את האפשרות הזו, לא תאמינו שלא הוספתם את הכרובית לרוטב שלכם עד היום.

מתכוני כרובית

רכיבים (4 מנות):

  • 3 כוסות פרחי כרובית קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ בצל, קצוץ דק
  • 500 גרם פסטה
  • עירית או פטרוזיליה קצוצה
  • מלח גס
מתכוני כרובית

הכנה:

1. בסיר בינוני מחממים כוס מים ומוסיפים את הכרובית. כאשר המים מתחילים לבעבע מכסים את הסיר, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות. בינתיים מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומבשלים את הפסטה.

2. מעבירים את הכרובית והמים לבלנדר, מוסיפים שמן זית ומלח, ומערבלים עד שהמרקם נהיה חלק.

3. כשהפסטה מוכנה מוציאים אותה מהסיר ושופכים מעליה את הרוטב ואת הבצל המטוגן.

4. מקשטים בפטרוזיליה או עירית ומגישים.

 

מקור: דורית פ.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: