maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכונים ל-5 סוגי פאי טעימים ובריאים

אין דרך נהדרת יותר לסיים את היום מאשר עם מרקם מתקתק שנימוח בפה, ואחד הקינוחים האוהבים ביותר לצורך כך הוא הפאי האהוב והפריך שמגיע בשלל מילויים שונים ומגוונים. בכדי להגיע לתוצאות מצוינות שיפתיעו וישמחו את יקיריכם, הכירו את 5 המתכונים הבאים, שהתוצאות שלהם לא יפסיקו לגרוף שלל מחמאות אשר יחממו את לבכם וביתכם, בעיקר בימי החורף הקרירים. 

 

1.  פאי קרם אגוזים ובננה  

אם ברצונכם לספק את כמיהתכם לקינוח מתוק וטעים ולהפתיע את כל המשפחה בפאי אקזוטי נהדר, כדאי לכם לנסות את המתכון הבריא הבא, שללא ספק ישאיר על פניכם חיוך רחב מאוזן לאוזן.

מתכוני פאי בריאים
 
רכיבים (8 חתיכות): 
 
לבצק:
  • ½1 כוסות קמח שקדים טחונים
  • ¼ כוס קמח קוקוס 
  • 4 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • ביצה
  • 2 כפות חלב שקדים או מים קרים
  • 55 גרם חמאה
לפודינג בננה:
  • 2 כפות ג'לטין 
  • כוס חלב בטעם וניל או חלב שקדים בטעם וניל
  • כוס מחית בננות
  • ⅛ כפית מלח
  • ¼ כפית תמצית וניל
  • כפית קינמון (במידה ואינכם אוהבים את טעם הקינמון ניתן להפחית בכמות)
בנוסף:
  • ¼ כוס ממרח שוקולד על בסיס אגוזים
  • 2 בננות גדולות פרוסות
  • קצפת
מתכוני פאי בריאים
 
הוראות הכנה:
 
לבצק:
 
1. הכניסו אל תוך מעבד מזון קמח שקדים, קמח קוקוס, סוכר ומלח, וערבלו היטב עד לקבלת תערובת סמיכה.
 
2. הקציפו בקערה קטנה ביצה יחד עם חלב שקדים או מים.
 
3. הוסיפו למעבד המזון חמאה וערבלו את המרכיבים יחד עד לקבלת גושים שקטנים במקצת מגודלה של אפונה. לאחר מכן הוסיפו דרך פתח ההזנה את תערובת הביצה עד לקבלת תערובת אחידה. כבו את מעבד המזון והניחו לבצק לעמוד במשך 15 דקות. 
 
3. הניחו את הבצק על נייר אפייה, צרו ממנו צורה של כדור ולאחר מכן רדדו אותו עד לקבלת בצק שטוח ועבה. כסו את הבצק בנייר אפייה נוסף ורדדו אותו לכדי צורה של פיתה עבה, הסירו את נייר האפייה, חלקו את הבצק לשני חלקים שווים, עטפו אותם בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 30 דקות.
 
4. חממו את התנור ל-190 מעלות, הוציאו את הבצק מהמקרר, רדדו אותו על משטח מקומח, השטיחו אותו על תבנית פאי (קוטר התבנית המומלץ הינו 24 ס"מ) ואפו במשך 30-25 דקות, או עד שיזהיב בקצוות. 
 
לפודינג בננה:
 
1. ערבבו בקערה קטנה ג'לטין יחד עם חלב שקדים בטעם וניל או חלב רגיל בטעם וניל עד שתתקבל תערובת אחידה, והניחו בצד. 
 
2. הכניסו אל תוך מעבד מזון מחית בננה, וערבלו אותה עד לקבלת תערובת חלקה. הוסיפו את תערובת הג'לטין, מלח, תמצית וניל וקינמון וערבלו עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. 
 
3. העבירו את התערובת למיכל עם מכסה, והניחו לו במשך שעה עד לקבלת מרקם סמיך. 
 
הכנת הפאי:
 
1. הכניסו אל תוך קערה גדולה את פודינג הבננה וממרח השוקולד על בסיס האגוזים, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. 
 
2. פזרו את הבננות על שכבת הבצק וצקו את תערובת הפודינג בשכבה אחידה על הבננות. לאחר מכן מרחו את הקצפת בשכבה אחידה על הפודינג. קשטו עם בננות נוספות במידת הרצון, והגישו מיד. 
 
 

2. פאי פקאן

אחת הדרכים המומלצות ביותר לחתום את ארוחת הערב המשפחתית, היא באמצעות פאי פקאן מסורתי וטעים. אף על פי שהכנת המתכון הבא היא פשוטה במיוחד, התוצאות הנהדרות יזכו אתכם למחמאות ותשבחות רבות שיחממו את לבכם.

מתכוני פאי בריאים
 
רכיבים (8 חתיכות): 
 
לבצק: 
  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • ביצה טרופה
למילוי:
  • 2 כוסות אגוזי פקאן
  • ½1 כפיות קינמון
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 12 תמרים מצויים (יש לחלוץ את הגלעינים ולהשרות את התמרים במים במשך 4-1 שעות)
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • ¼ כוס חלב
מתכוני פאי בריאים
 
הוראות הכנה:
 
לבצק:
 
1. הכניסו למעבד מזון קמח שקדים, ביצה ושמן קוקוס וערבלו עד לקבלת בצק במרקם אחיד. 
 
2. חממו את התנור לחום של 190 מעלות.
 
3. הכניסו את הבצק לתבנית פאי עגולה בקוטר של 24 ס"מ ושטחו אותו על גבי התבנית. 
 
4. אפו את הבצק במשך 12-10 דקות.
 
למילוי:
 
1. הכניסו למעבד מזון אגוזי פקאן, קינמון, תמצית וניל ואגוז מוסקט, ערבלו עד לקבלת תערובת במרקם אחיד, ולאחר מכן הוסיפו תמרים, שמן קוקוס וחלב וערבלו היטב עד להתמזגות הרכיבים יחד.
 
2. צקו את התערובת על בצק הפאי באופן אחיד. תוכלו לקשט את הפאי באמצעות אגוזי פקאן, במידה ותהיו מעוניינים בכך.
 
3. הניחו את הפאי במקרר למשך 30 דקות והגישו. תוכלו לאחסן את השאריות במקרר במשך שבוע.
 
 

3. פאי מייפל ג'ינג'ר

רגשו את יקיריכם האהובים בפאי מיוחד ולא שגרתי, שכולל את מזון העל הנהדר ג'ינג'ר, ומתובל בסירופ מייפל, שאת טעמו המתקתק לא תוכלו לשכוח. 

מתכוני פאי בריאים
 
רכיבים (10 חתיכות):
 
לבצק:
  • ¼2 כוסות קמח
  • ¾ כפית מלח
  • 170 גרם חמאה ללא מלח 
  • 5-4 כפות מי קרח
למילוי:
  • 8-6 תפוחים קלופים וחתוכים דק
  • ¼ כוס קמח
  • ¼ כוס סירופ מייפל
  • קורט גרידת לימון
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • כפית ג'ינג'ר מגורר
  • ½ כפית מלח
  • ביצה טרופה
  • במידת הרצון: קצפת ואבקת סוכר
מתכוני פאי בריאים
 
הוראות הכנה:
 
1. ערבבו את הקמח והמלח בתוך מעבד מזון, ולאחר מספר ערבולים הכניסו דרך פתח ההזנה חמאה. לאחר מכן הוסיפו בהדרגה את מי הקרח, עד לקבלת גוש בצק לח. הימנעו מערבול יתר. 
 
2. הוציאו את הבצק ממעבד המזון וחלקו אותו לשני חלקים שווים. צרו מהבצקים עיגולים בעובי של 12 ס"מ לערך, עטפו כל אחד מהם בניילון נצמד והניחו במקרר בין שעה ועד יומיים. יש להוציא את הבצק כרבע שעה לפני השימוש. 
 
3. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות. 
 
4. לאחר שהבצק שהה מספיק זמן במקרר, רדדו את אחד משני חלקיו בין שני ניירות אפייה למעגל שקוטרו 30 ס"מ. הסירו את נייר האפייה העליון, והניחו את הבצק המרודד על גבי תבנית שטוחה שקוטרה 24 ס"מ, ולאחר מכן הסירו את נייר האפייה שנותר.
 
5. הכניסו אל קערה גדולה תפוחים, קמח, סירופ מייפל, גרידת לימון, קינמון, ג'ינג'ר ומלח וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. צקו את תערובת התפוחים על גבי בצק הפאי. 
 
6. כעת השתמשו בחלק הבצק שנותר ורדדו אותו בין שני ניירות אפייה למעגל שקוטרו 33 ס"מ. לאחר מכן הסירו את נייר האפייה העליון, הניחו את הבצק על גבי תערובת התפוחים, והסירו את נייר האפייה שנותר. 
 
7. אטמו את הפאי עם קצוות הבצק העליון יחד עם קצוות הבצק התחתון באמצעות מזלג. 
 
8. הברישו את הבצק העליון עם ביצה, חרצו מספר חריצים בבצק העליון ובמידת הרצון פזרו מעט אבקת סוכר. 
 
9. אפו את הפאי במשך 20 דקות, לאחר מכן הנמיכו את חום התנור ל-160 מעלות והמשיכו לאפות אותו עד שהבצק יזהיב והמילוי יבעבע, כ-50 דקות לערך. 
 
10. הניחו לפאי להתקרר לחלוטין, מומלץ להניחו על גבי רשת צינון. תוכלו להגיש את הפאי עם מעט קצפת לקישוט. 
 
 

4. פאי תפוחים, שיבולת שועל ואגוזים

כולנו מכירים את טעמו הנפלא של פאי התפוחים המסורתי, וכעת תוכלו להוסיף לו שיבולת שועל ואגוזים שיעשירו את טעמו ואת יתרונותיו הבריאותיים, ויאפשרו לכם ליהנות מקינוח מנצח! 

מתכוני פאי בריאים
 
רכיבים (10 חתיכות):
 
לבצק: 
  • כוס קמח 
  • ½ כוס קמח מחיטה מלאה
  • ¼ כפית מלח
  • 55 גרם חמאה 
  • 60 גרם גבינת שמנת 
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 3 כפות מי קרח

למילוי:

  • 6 תפוחים בינוניים קלופים ופרוסים דק
  • ½ כוס סוכר חום
  • כף מיץ לימון
  • ½ כפית קינמון טחון
  • 2 כפות קמח
לציפוי:
  • ½ כוס קמח מחיטה מלאה
  • ⅓ כוס שיבולת שועל
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ⅛ כפית מלח
  • 2 כפות חמאה לא מלוחה
  • 2 כפות תרכיז מיץ תפוחים קפוא שהופשר
  • ¼ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
מתכוני פאי בריאים
 
הוראות הכנה:
 
לבצק:
 
1. הכניסו לקערה כוס קמח רגיל, חצי כוס קמח מחיטה מלאה, רבע כפית מלח וערבבו היטב. הוסיפו חמאה וגבינת שמנת וערבבו באמצעות מזלג עד לקבלת תערובת מגוררת. לאחר מכן הוסיפו שמן קנולה וערבבו עד שייספג באופן שווה בתערובת. הוסיפו מים לתערובת וערבבו שוב.
 
2. לושו את הבצק מספר פעמים בתוך הקערה. לאחר מכן צרו ממנו כדור, רדדו אותו מעט, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר בין חצי שעה ועד יומיים. 
 
3. רדדו את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול שקוטרו 35 ס"מ, הסירו את נייר האפייה העליון, הניחו את הבצק בתוך תבנית לא עמוקה שקוטרה 24 ס"מ, והסירו את נייר האפייה שנותר. הדקו את הבצק היטב לתחתית התבנית, ובאמצעות מזלג חוררו את הבצק בכמה נקודות. הניחו לו לעמוד במשך 15 דקות. 
 
4. חממו את התנור לחום של 190 מעלות, ולאחר מכן הניחו את תבנית הפאי במדף התחתון של התנור. אפו את הפאי במשך 15 דקות, ולאחר מכן הניחו לו להתקרר במשך כ-30 דקות. 
 
למילוי:
 
1. הכניסו אל תוך קערה גדולה תפוחים, חצי כוס סוכר חום, מיץ לימון, חצי כפית קינמון וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. הניחו את התערובת בצד למשך 10 דקות. לאחר מכן הוסיפו 2 כפות קמח רגיל על תערובת התפוחים, וערבבו היטב.
 
2. צקו את תערובת התפוחים על גבי הבצק שהתקרר, והחזירו את הפאי לתנור למשך 30 דקות נוספות. 
 
לציפוי:
 
1. ערבבו היטב בתוך קערה בינונית חצי כוס קמח מחיטה מלאה, שיבולת שועל, רבע כוס סוכר חום, חצי כפית קינמון ושמינית כפית מלח. 
 
2. הוסיפו חמאה אל תוך הקערה וערבבו על לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן הוסיפו תרכיז מיץ תפוזים ואגוזים וערבבו היטב. 
 
3. לאחר שהפאי נאפה בתנור במשך 30 דקות נוספות כפי שצוין קודם לכן, הוציאו אותו וצקו את תערובת התפוחים מעל המילוי. החזירו את הפאי לתנור ואפו אותו עד שהציפוי יזהיב והמילוי בקצוות יבעבע, 20 דקות לכל היותר. הניחו לפאי להתקרר במשך שעה לפחות והגישו. 
 
 

5. פאי חמאת בוטנים

לסיום, הלהיבו את כל המשפחה עם פאי חמאת בוטנים נהדר, שלא רק שניחן בטעם משגע, אלא הוא גם בריא ומזין במיוחד. החדשות הטובות הן שאין כל צורך לאפות אותו, ותוכלו להכין אותו בהנאה יחד עם ילדיכם. 

מתכוני פאי בריאים
 
רכיבים (12 חתיכות):
 
לבצק:
  • כוס שיבולת שועל (מומלץ ללא גלוטן)
  • כף אבקת קקאו
  • 4-3 כפות סירופ מייפל או חלב שקדים
  • כוס קמח שקדים

למילוי:

  • 2 כוסות חמאת בוטנים
  • 3 בננות גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ¼ כוס סירופ מייפל
  • ¼ כוס שמן קוקוס
לציפוי:
  • ⅓ כוס בוטנים מלוחים קלויים 
  • ⅓ כוס שבבי שוקולד כהה
  • 2 כפות שמן קוקוס
מתכוני פאי בריאים
 
הוראות הכנה:
 
1. הניחו נייר אפייה בתוך תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ. 
 
2. הכניסו אל תוך מעבד מזון את כל הרכיבים של הבצק, וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. לאחר מכן הכניסו את התערובת אל תוך התבנית שהכנתם מבעוד מועד ושטחו אותה.
 
3. הכניסו אל תוך מעבד מזון את רכיבי המילוי, וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה. צקו את המילוי על גבי תערובת הבצק, והקפיאו את הפאי למשך 6-4 שעות, עד שיתקבל בסיס מוצק. 
 
4. לאחר שבסיס הפאי מוכן, פזרו מעליו את האגוזים.
 
5. הכניסו אל תוך צלחת שבבי שוקולד ושמן קוקוס, חממו אותה במיקרוגל במשך 15 שניות, ערבבו היטב והחזירו למיקרוגל ל-15 שניות נוספות. ערבבו שנית, הזליפו את השוקולד מעל לבסיס הפאי והגישו. 
 
בתיאבון!
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: