maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפאי קרם בננה ואגוזים

אם ברצונכם לספק את כמיהתכם לקינוח מתוק וטעים ולהפתיע את כל המשפחה בפאי אקזוטי נהדר, כדאי לכם לנסות את המתכון הבריא הבא, שללא ספק ישאיר על פניכם חיוך רחב מאוזן לאוזן.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לפאי קרם בננה ואגוזים
רכיבים לבסיס:
קמח שקדים - ½1 כוסות
קמח קוקוס - ¼ כוס
סוכר - 4 כפות
מלח - קורט
ביצה - 1
חלב שקדים - 2 כפות (או מים קרים)
חמאה - 55 גר'
רכיבים לפודינג בננה והרכבת הפאי:
ג'לטין - 2 כפות
חלב - 1 כוס (בטעם וניל או חלב שקדים בטעם וניל)
מחית בננות - 1 כוס
מלח - מעט (⅛ כפית)
תמצית וניל - ¼ כפית
קינמון - 1 כפית (במידה ואינכם אוהבים את טעם הקינמון ניתן להפחית בכמות)
ממרח שוקולד - ¼ כוס (על בסיס אגוזים)
בננות - 2 (גדולות, פרוסות)
קצפת - מ-1 מיכל שמנת מתוקה
אופן הכנת הבסיס:
  1. הכניסו אל תוך מעבד מזון קמח שקדים, קמח קוקוס, סוכר ומלח, וערבלו היטב עד לקבלת תערובת סמיכה.
  2. הקציפו בקערה קטנה ביצה יחד עם חלב שקדים או מים.
  3. הוסיפו למעבד המזון חמאה וערבלו את המרכיבים יחד עד לקבלת גושים שקטנים במקצת מגודלה של אפונה. לאחר מכן הוסיפו דרך פתח ההזנה את תערובת הביצה עד לקבלת תערובת אחידה. כבו את מעבד המזון והניחו לבצק לעמוד במשך 15 דקות.
  4. הניחו את הבצק על נייר אפייה, צרו ממנו צורה של כדור ולאחר מכן רדדו אותו עד לקבלת בצק שטוח ועבה. כסו את הבצק בנייר אפייה נוסף ורדדו אותו לכדי צורה של פיתה עבה, הסירו את נייר האפייה, חלקו את הבצק לשני חלקים שווים, עטפו אותם בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 30 דקות.
  5. חממו את התנור ל-190 מעלות, הוציאו את הבצק מהמקרר, רדדו אותו על משטח מקומח, השטיחו אותו על תבנית פאי (קוטר התבנית המומלץ הינו 24 ס"מ) ואפו במשך 30-25 דקות, או עד שיזהיב בקצוות.
אופן הכנת הפודינג בננה והרכבת הפאי:
  1. ערבבו בקערה קטנה ג'לטין יחד עם חלב שקדים בטעם וניל או חלב רגיל בטעם וניל עד שתתקבל תערובת אחידה, והניחו בצד.
  2. הכניסו אל תוך מעבד מזון מחית בננה, וערבלו אותה עד לקבלת תערובת חלקה. הוסיפו את תערובת הג'לטין, מלח, תמצית וניל וקינמון וערבלו עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
  3. העבירו את התערובת למיכל עם מכסה, והניחו לו במשך שעה עד לקבלת מרקם סמיך.
  4. הכניסו אל תוך קערה גדולה את פודינג הבננה וממרח השוקולד על בסיס האגוזים, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. פזרו את הבננות על שכבת הבצק וצקו את תערובת הפודינג בשכבה אחידה על הבננות. preperation
  6. לאחר מכן מרחו את הקצפת בשכבה אחידה על הפודינג. קשטו עם בננות נוספות במידת הרצון, והגישו מיד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר