maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפאי תפוחים, שיבולת שועל ואגוזים

כולנו מכירים את טעמו הנפלא של פאי התפוחים המסורתי, וכעת תוכלו להוסיף לו שיבולת שועל ואגוזים שיעשירו את טעמו ואת יתרונותיו הבריאותיים, ויאפשרו לכם ליהנות מקינוח מנצח! 

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפאי תפוחים, שיבולת שועל ואגוזים
רכיבים לבסיס:
קמח - 1 כוס
מלח - ¼ כפית
חמאה - 55 גר'
גבינת שמנת - 60 גר'
שמן קנולה - 2 כפות
מי קרח - 3 כפות
רכיבים למילוי:
תפוחים - 6 (בינוניים, קלופים ופרוסים דק)
סוכר חום - ½ כוס
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
קינמון - ½ כפית (טחון)
קמח - 2 כפות
רכיבים לציפוי:
שיבולת שועל - ⅓ כוס
סוכר חום - ¼ כוס
קינמון - ½ כפית (טחון)
מלח - מעט (⅛ כפית)
חמאה - 2 כפות (לא מלוחה)
תרכיז מיץ תפוחים - 2 כפות (קפוא שהופשר)
אגוזי מלך - ¼ כוס (קצוצים גס)
אופן הכנת הבסיס:
  1. הכניסו לקערה כוס קמח רגיל, חצי כוס קמח מחיטה מלאה, רבע כפית מלח וערבבו היטב.
  2. הוסיפו חמאה וגבינת שמנת וערבבו באמצעות מזלג עד לקבלת תערובת מגוררת. לאחר מכן הוסיפו שמן קנולה וערבבו עד שייספג באופן שווה בתערובת.
  3. הוסיפו מים לתערובת וערבבו שוב.
  4. לושו את הבצק מספר פעמים בתוך הקערה. לאחר מכן צרו ממנו כדור, רדדו אותו מעט, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר בין חצי שעה ועד יומיים.
  5. רדדו את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול שקוטרו 35 ס"מ, הסירו את נייר האפייה העליון, הניחו את הבצק בתוך תבנית לא עמוקה שקוטרה 24 ס"מ, והסירו את נייר האפייה שנותר.
  6. הדקו את הבצק היטב לתחתית התבנית, ובאמצעות מזלג חוררו את הבצק בכמה נקודות. הניחו לו לעמוד במשך 15 דקות.
  7. חממו את התנור לחום של 190 מעלות, ולאחר מכן הניחו את תבנית הפאי במדף התחתון של התנור. אפו את הפאי במשך 15 דקות, ולאחר מכן הניחו לו להתקרר במשך כ-30 דקות.
אופן הכנת המילוי:
  1. הכניסו אל תוך קערה גדולה תפוחים, חצי כוס סוכר חום, מיץ לימון, חצי כפית קינמון וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הניחו את התערובת בצד למשך 10 דקות. לאחר מכן הוסיפו 2 כפות קמח רגיל על תערובת התפוחים, וערבבו היטב.
  3. צקו את תערובת התפוחים על גבי הבצק שהתקרר, והחזירו את הפאי לתנור למשך 30 דקות נוספות.
אופן הכנת הציפוי:
  1. ערבבו היטב בתוך קערה בינונית ½ כוס קמח מחיטה מלאה, שיבולת שועל, ¼ כוס סוכר חום, ½ כפית קינמון ו-⅛ כפית מלח. preperation
  2. הוסיפו חמאה אל תוך הקערה וערבבו על לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן הוסיפו תרכיז מיץ תפוזים ואגוזים וערבבו היטב.
  3. לאחר שהפאי נאפה בתנור במשך 30 דקות נוספות כפי שצוין קודם לכן, הוציאו אותו וצקו את תערובת התפוחים מעל המילוי.
  4. החזירו את הפאי לתנור ואפו אותו עד שהציפוי יזהיב והמילוי בקצוות יבעבע, 20 דקות לכל היותר. הניחו לפאי להתקרר במשך שעה לפחות והגישו.
טיפ השף:
הגישו לצד כדור גלידת וניל ומעט אבקת סוכר מעל הפאי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר