maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

חג האהבה - 4 קינוחים מכל הלב

אם אתם מהאנשים שצריכים סיבה מיוחדת כדי לחגוג אהבה, תשמחו לשמוע שהוולנטיינס נמצא בפתח. איך תפנקו את האהובים שלכם? הכינו להם קינוחים מתוקים מכל הלב...
 

קינוחים מתוקים ליום האהבהפשטידות אגס ופטל בצורת לב

להכנת הבצק:

  • 2 ו-1/2 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 100 גרם חמאה מרוככת, חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס + 2 כפות מי קרח
  • 400 גרם אגסים בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפיות מיץ לימון טרי
  • 1 ו-1/2 כפות חמאה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/3 כוס פטל טרי, קצוץ גס
  • לזיגוג: 1 חלמון ביצה גדולה טרופה, מעורבב עם 1 כף שמנת
  • אבקת סוכר

מה עושים?

להכנת הבצק, מנפים יחד קמח, מלח וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים חמאה ומערבבים עד לקבלת פירורים גסים.

יוצקים מי קרח על התערובת עד שהיא מתגבשת.

מניחים את הבצק על ניילון צמוד, עוטפים ומשטחים לצורת דיסק.

שומרים במקרר עד שמתקשה (כשעה לפחות).

להכנת המילוי, מערבבים בקערה קטנה אגסים במיץ לימון.

ממיסים חמאה במחבת בינונית על אש בינונית, מוסיפים את האגסים ומפזרים סוכר בהדרגה, עד שהאגסים מתחילים להתרכך (כ-5 דקות).

מוסיפים אגוז מוסקט ומעבירים לקערה. מוסיפים פטל ומערבבים.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשניים. על משטח מקומח, מרדדים כל חצי לעובי של 2 ס"מ ושומרים במקרר עד שמתקשה (כ-15 דקות).

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מסננים את מילוי האגס והפטל במסננת.

בעזרת חותך עוגיות, יוצרים כ-20 לבבות ומעבירים לתבנית אפיה משומנת.

ממלאים 10 לבבות בכפית גדושה מהמילוי.

סוגרים כל לב ממולא בלב ריק, ולוחצים בעדינות כדי לאטום את הצדדים.

מורחים על צמרת הלב מעט ביצה טרופה ומפזרים אבקת סוכר.

מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה כ-40 דקות.

בתאבון!

 

קינוחים מתוקים ליום האהבהעוגיות לב חמאת בוטנים

 

  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1 כוס חמאה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 כוסות קמח

מה עושים?

מערבבים חמאת בוטנים, חמאה וסוכר עד לקבלת קרם.

מוסיפים ביצה אחת בכל פעם ומערבבים. מוסיפים מעל תמצית וניל.

מנפים יחד אבקת אפיה וקמח ואז מוסיפים כוס אחת בכל פעם לבלילה הרטובה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח וחותכים לצורת הלב הרצויה בעזרת חותך עוגיות.

מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים כ-10-15 דקות, עד להזהבה בתחתית.

אופציה - להוסיף מילוי של חמאת בוטנים:

  • 1/2 כוס חמאת בוטנים
  • 3 כפות חמאה
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 3 כפות חלב

מערבבים חמאת בוטנים וחמאה ואז מוסיפים אבקת סוכר וחלב עד לקבלת קרם.

מורחים על מחצית מעוגיות הלב לפני האפיה וסוגרים עם מחצית הלבבות שנותרה.

אופים לפי ההוראות הנ"ל.

בתאבון!

 
קינוחים מתוקים ליום האהבה

לבבות גבינה במרקם קטיפה אדום

להכנת שכבת קטיפה אדומה:

  • 3 ו-1/4 כוסות קמח
  • 2 ו-1/4 כוסות סוכר
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס שמן צמחי
  • 4 כפות חלב, מחולקות
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף צבע מאכל אדום
  • 2 כפיות חומץ לבן

להכנת שכבת גבינה:

  • 500 גרם גבינת שמנת רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל

מה עושים?

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית.

בקערה גדולה מערבבים: קמח, סוכר, אבקת קקאו, מלח ואבקת אפיה. מניחים בצד.

בקערה בינונית מערבבים: ביצים, שמן, תמצית וניל, צבע מאכל אדום, חומץ לבן ורק 2 כפות חלב.

מערבבים את החומרים היבשים בחומרים הרטובים, עד לקבלת תערובת אחידה (הבלילה תהיה במרקם סמיך וזה בסדר).

מסירים 3/4 כוס מהבלילה ומניחים בקערה בינונית. מוסיפים אליה את 2 כפות החלב שנותרו. מניחים בצד.

יוצקים את הבלילה האדומה לתבנית, ובעזרת מרית מחליקים לכל הקצוות.

עכשיו מכינים את שכבת הגבינה. במיקסר, מערבבים גבינת שמנת וסוכר, עד לקבלת מרקם אוורירי (כ-2 דקות).

מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.

יוצקים את תערובת הגבינה על הבלילה האדומה, ובעזרת מרית מפזרים לכל הקצוות.

מוסיפים מעל את 3/4 הבלילה האדומה, ובעזרת סכין יוצרים מערבולת בין 2 השכבות.

מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, או עד שהמרכז כבר לא רועד.

מניחים להתקרר לחלוטין.

משתמשים בחותך עוגיות בצורת לב בינוני ויוצרים את הפינוקים המושלמים.

בתאבון!

 

קינוחים מתוקים ליום האהבהלבבות שוקולד מקסיקנים

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 2 כפות שקדים קלופים
  • 1/3 כוס אבקת קקאו
  • 1 מקל וניל
  • תבנית פלסטיק או סיליקון בצורת לב

מה עושים?

מתחילים בטחינת פרוסות השקדים במטחנת תבלינים או קפה.

פורסים מקל וניל ומוציאים את הזרעים.

מכניסים לבלנדר: אבקת קקאו, קינמון, שקדים טחונים וזרעי וניל.

טוחנים לתערובת גסה, אך אחידה.

ממיסים את השוקולד בקערה ויוצקים בזהירות על הבלילה הגרוסה. מערבבים היטב.

מפזרים את תערובת השוקולד בתבנית הלב ומאפשרים לבלילה להתקשות (אפשר להכניס למקפיא ל-5 דקות).

בתאבון!

 
מקור: שילת כוכבי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: