maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגיות לבבות גבינה במרקם קטיפה אדומה

אחת הדרכים המתוקות ביותר להביע אהבה כלפיי אנשים מיוחדים בחייכם היא באמצעות מאפים טעימים שהשקעתם בהם והכנתם אותם במו ידיכם, כמו עוגיות הלב האדמוניות במתכון שלפניכם שיכבשו את ליבו של האדם שאתם אוהבים שוב ושוב. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות לבבות גבינה במרקם קטיפה אדומה
רכיבים לעוגיות "קטיפה אדומה":
קמח - ¾3 כוסות
סוכר - ¾2 כוסות
אבקת קקאו - 3 כפות
מלח - 1 כפית
אבקת אפייה - ½ כפית
ביצים - 3 (גדולות)
שמן צמחי - 1 כוס
חלב - 4 כפות (מחולקות)
חומץ לבן - 2 כפיות
גבינת שמנת - 500 גר' (רכה - לשכבת הגבינה)
סוכר - ¾ כוס (לשכבת הגבינה)
ביצים - 2 (גדולות - לשכבת הגבינה)
תמצית וניל - 2 כפיות (לשכבת הגבינה)
אופן הכנת העוגיות "קטיפה אדומה":
  1. חממו תנור ל-180° מעלות ושמנו תבנית מלבנית.
  2. בקערה גדולה ערבבו: קמח, סוכר, אבקת קקאו, מלח ואבקת אפיה. הניחו בצד.
  3. בקערה בינונית ערבבו: ביצים, שמן, תמצית וניל, צבע מאכל אדום, חומץ לבן ורק 2 כפות חלב.
  4. ערבבו את החומרים היבשים בחומרים הרטובים, עד לקבלת תערובת אחידה (הבלילה תהיה במרקם סמיך וזה בסדר).
  5. הסירו ¾ כוס מהבלילה והניחו בקערה בינונית. הוסיפו אליה את 2 כפות החלב שנותרו. הניחו בצד.
  6. צקו את הבלילה האדומה לתבנית, ובעזרת מרית החליקו לכל הקצוות.
  7. עכשיו הכינו את שכבת הגבינה. במיקסר, ערבבו גבינת שמנת וסוכר, עד לקבלת מרקם אוורירי (כ-2 דקות).
  8. הוסיפו ביצים ותמצית וניל וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  9. צקו את תערובת הגבינה על הבלילה האדומה, ובעזרת מרית פזרו לכל הקצוות.
  10. הוסיפו מעל את ¾ הבלילה האדומה, ובעזרת סכין צרו מערבולת בין 2 השכבות.
  11. הכניסו לתנור ואפו כ-30 דקות, או עד שהמרכז כבר לא רועד.
  12. הניחו להתקרר לחלוטין. השתמשו בחותך עוגיות בצורת לב בינוני וצרו את הפינוקים המושלמים.
מקור: שילת כוכבי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: