maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מפתיעים מן הצומח למנות מוכרות ואהובות

בדרך כלל כשאנו ממש אוהבים מנה מסוימת, אנחנו נוהגים לעקוב אחר אותו המתכון פעם אחר פעם בבישולים או להזמין את אותה המנה בדיוק בכל מסעדה שאליה נלך, בעוד שקיימות מגוון אפשרויות נוספות המציעות רכיבים שונים ודרכי הכנה אחרות. זו הסיבה שהגיעה העת להיחשף ל-6 מתכונים נפלאים שיכניסו חיים ועניין למנות האהובות והמוכרות, ויפתיעו את כל משפחתכם. זוהי דרך נהדרת לספק את רצונם של בני משפחה ששומרים על כשרות, טבעונים או כאלה בעלי רגישויות שונות, שיוכלו ליהנות מהטעם הנהדר של המנות שהם היו שמחים לאכול...

 

1. מרק ירקות מוקרם ללא שמנת

אין כמו טעמו של מרק ירקות חם ומנחם לאחר יום ארוך וקר, אך אין זה אומר שאי אפשר לשדרג אותו מעט... הכינו את מרק הירקות המוקרם הבא, העשוי ממוצרים מן הצומח בלבד, ותיהנו מטעם מפתיע למנה האהובה והמוכרת. 

מנות נהדרות מהצומח
 
רכיבים (10 מנות): 
  • כף שמן זית
  • בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום גדולות טחונות
  • 3-2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 גזרים קטנים קלופים וקצוצים
  • 6 כוסות גדושות פרחי ברוקולי
  • תפוח אדמה גדול קצוץ (320 גרם לערך)
  • דלורית קטנה קצוצה (275 גרם לערך)
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 5 כפות שמרים תזונתיים (ניתן לרכוש בחנויות הטבע)
  • ¼ כפית פלפל קאיין קצוץ (לא חובה)
  • ¼ כפית קינמון קצוץ (לא חובה)
  • כפית מלח
  • פלפל שחור
  • להגשה: פפריקה מעושנת, לחם קלוי או קרוטונים. 
מנות נהדרות מהצומח
 

הוראות הכנה: 

1. הניחו סיר גדול על להבה בינונית, הוסיפו שמן, בצל ושום, תבלו עם מעט פלפל ומלח וערבבו מעט. הוסיפו בהדרגה סלרי, גזרים, ברוקולי, תפוח אדמה ודלורית, וזכרו לערבב מידי פעם בכדי שהתערובת לא תידבק לתחתית הסיר. לאחר מכן כסו את הסיר ובשלו את הירקות במשך 5-4 דקות, והנמיכו את האש במידת הצורך. 

2. הסירו את המכסה והוסיפו את ציר הירקות. הביאו את המרק לנקודת רתיחה נמוכה, לאחר מכן הנמיכו את האש ללהבה נמוכה-בינונית, וכסו את הסיר בשנית. בשלו את המרק במשך 15-10 דקות, עד שתפוח האדמה והדלורית יתרככו. 

3. כבו את האש, הסירו את המכסה מהסיר והניחו למרק להתקרר במשך 20-10 דקות לפחות. לאחר מכן העבירו בזהירות את המרק אל תוך בלנדר, והוסיפו שמרים תזונתיים, פלפל קאיין וקינמון (במידה ובחרתם להשתמש בשני האחרונים). ערבבו בזהירות את המרק בתוך הבלנדר במהירות נמוכה, ולאחר מספר ערבובים הגבירו את המהירות עד לקבלת תערובת סמיכה. תבלו עם פלפל ומלח לפי רצונכם. (תצטרכו לחלק את המרק למספר חלקים ולערבב כל אחד מהם בנפרד).

4. העבירו את התערובת הסמיכה שהתקבלה חזרה אל תוך סיר המרק, ערבבו היטב והוסיפו פלפל ומלח לפי רצונכם. 

5. צקו את המרק לקערות, תבלו עם מעט פפריקה מעושנת והגישו עם לחם קלוי או קרוטונים. 

תוכלו לאחסן את המרק הנותר בתוך צנצנות במקרר למשך שבוע. 

2. פיצה מרגריטה עם גבינה מן הצומח

לאחר שתכינו את המתכון הבא תיווכחו לדעת שאפשר להכין פיצה נהדרת באמצעות רכיבים שונים ומגוונים, ועדיין ליהנות מהטעם המוכר ואהוב.

מנות נהדרות מהצומח
 
ראשית, נתחיל עם הבסיס לפיצה. במידה ואין ברשותכם בסיס טבעוני מוכן לפיצה, תוכלו להכין אחד בקלות בעצמכם:
 
רכיבים לבצק:
  • כוס מים חמים
  • ½2 כפות שמרים יבשים טריים
  • כף סוכר
  • 3 כוסות קמח לחם
  • כפית מלח ים
  • כף שמן זית (ועוד קצת כדי לשמן את הקערה)
     

הוראות הכנה לבצק הפיצה:

1. הכניסו אל תוך כוס מידה מים חמים (בין רותחים לפושרים). הוסיפו את השמרים והסוכר אל תוך המים וערבבו בעדינות עד שיתאחדו, כדקה לערך. הניחו לתערובת לעמוד במשך 5 דקות, עד ששכבה דקה של קצף תכסה את פני השטח. במידה והקצף לא יעלה, כנראה שהשמרים לא טריים, ויש להכין את התערובת עם חבילה חדשה. 

2. הכניסו אל תוך קערה גדולה קמח ומלח, וערבבו היטב. צרו פתח קטן באמצע התערובת, ושפכו לתוכו את תערובת השמרים והשמן. לאחר מכן, ערבבו היטב את הקמח באמצעות כף עץ; התחילו לערבב ממרכז הבצק והמשיכו לכיוון צדי הקערה, עד שתתקבל תערובת סמיכה ללא גושים. 

3. הניחו את הבצק על משטח מקומח, אבקו את ידיכם ולושו אותו בעדינות. המשיכו בפעולה זו עד לקבלת בצק גמיש, כ-10 דקות לערך. 

4. עצבו את הבצק לכדי צורה של כדור והניחו אותו בתוך קערה משומנת היטב. גלגלו את כדור הבצק בתוך הקערה עד שיספוג שמן בכל שטחו. עטפו את הקערה בניילון נצמד והניחו בצד במקום חמים, בכדי לאפשר לבצק לתפוח, במשך 2-1 שעות. לאחר מכן השתמשו באגרופכם ושטחו את הבצק בכדי להעלים את בועות האוויר. 

הכמות הזו תספיק לפיצה בגודל של 40 ס"מ, תוכלו להשתמש בכמות הבצק הרצויה לכם ולהקפיא את הכמות הנותרת בתוך שקית פלסטיק לתקופה של עד חודש ימים. טרם השימוש יש להניח לבצק להגיע לטמפרטורת החדר.

 
רכיבים לפיצה מרגריטה (8 חתיכות):
  • בסיס לפיצה (לפי המתכון שלמעלה)
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 4-3 עגבניות פרוסות דק
  • ⅓ כוס רצועות זיתים שחורים מגולענים 
  • ¾ כוס לבבות ארטישוק קצוצים
  • ½ כוס טופו מגורר
  • ¼ כוס עלי בזיליקום חתוך גס (אפשר להוסיף יותר)
  • פלפל שחור
מנות נהדרות מהצומח
 

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-260 מעלות, לפחות כחצי שעה לפני תחילת האפייה. 

2. הניחו את בצק הפיצה על משטח מקומח ואז רדדו אותו על גבי תבנית אפייה שטוחה, לפי הגודל הרצוי. לאחר מכן מירחו את רסק העגבניות והוסיפו עגבניות, זיתים, לבבות ארטישוק וטופו. 

3. אפו את הפיצה בתנור עד שתקבל מרקם חום זהוב, כ-15 דקות לערך. לבסוף, פזרו את הבזיליקום על הפיצה, תבלו באמצעות פלפל שחור לפי רצונכם והגישו. 

 
במידת הרצון תוכלו להחליף את הטופו בגבינה צהובה טבעונית, אותה ניתן להשיג כמעט בכל רשתות המזון. בנוסף, תוכלו להשתמש במתכון להכנת גבינת קשיו, המופיע במתכון הבא לסנדוויץ' פילידלפיה צ'יז סטייק. 
 
 

3. סנדוויץ' פילידלפיה צ'יז סטייק כשר

רוצים לפנק את בני משפחתכם במנה מפתיעה ולא שגרתית? הכינו את סנדוויץ' הפילי צ'יז בגרסה כשרה, שאף טעימה יותר מהמקור!

מנות נהדרות מהצומח
 
רכיבים (4 מנות): 
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל חתוך לרצועות דקות
  • פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
  • פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • 115 גרם פטריות שמפיניון פרוסות גס
  • 300 גרם סייטן חתוך דק
  • מלח ופלפל שחור בשביל התיבול
  • 4 לחמניות 
  • גבינת קשיו (לפי הטעם - מתכון בהמשך)

לפני שנתחיל עם הוראות ההכנה של המנה, לפניכם מתכון פשוט להכנת גבינת קשיו. מומלץ להשתמש בגבינה זו להכנת המנה, אך תוכלו גם לרכוש גבינה צהובה טבעונית ולהשתמש בה.

רכיבים לגבינת קשיו:
  • 2 כוסות אגוזי קשיו (יש להשרות אותם במים במשך 4-2 שעות, אך מומלץ למשך לילה שלם)
  • ¼ כוס מים מסוננים (ניתן יהיה להוסיף עוד מים, תלוי במרקם הרצוי)
  • ¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ כוס שמרים תזונתיים (ניתן לרכוש בחנויות הטבע)
  • 2-1 שיני שום טחונות (לא חובה – אם אתם אוהבים שום, הוסיפו עוד)
  • כפית מלח ים 
  • כף טחינה גולמית
  • כף פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

 

הוראות הכנה לגבינת קשיו: 

1. הכניסו אל תוך מעבד מזון קשיו, שמרים תזונתיים, חצי מכמות המים, חצי מכמות מיץ הלימון, שום, טחינה ומלח ים, וערבבו היטב עד שתתקבל תערובת סמיכה. 

2. הוסיפו בהדרגה את מיץ הלימון שנותר וערבבו מעט.

3. העבירו את התערובת לקערה, הוסיפו את הפטרוזיליה וערבבו מעט. במידה ואתם רוצים לקבל מרקם אוורירי יותר, הוסיפו עוד מים. אם אתם מעדיפים מרקם סמיך, השתמשו בכמות מינימלית של מים.  

 
מנות נהדרות מהצומח
 

הוראות הכנה לסנדוויץ':

1. חממו את התנור מראש לחום של 220 מעלות.

2. חממו כף שמן בתוך מחבת המונחת על להבה בינונית. הוסיפו בצל, פלפל ירוק ופלפל אדום, וערבבו היטב עד שהבצל יקבל גוון שקוף, בין 10-5 דקות לערך. הוסיפו פטריות והמשיכו לערבב עד שיתרככו, בין 10-5 דקות לערך. העבירו את תערובת הירקות אל תוך קערה.

3. שפכו את כמות השמן הנותרת אל תוך מחבת המונחת על להבה בינונית, הוסיפו את הסייטן, בשלו והפכו אותו עד שיקבל גוון חום בכל צדדיו, בין 10-5 דקות לערך. הוסיפו את תערובת הירקות אל המחבת וערבבו אותם היטב עם הסייטן. תבלו לפי הצורך בפלפל ומלח. 

4. מלאו את הלחמניות עם תערובת הסייטן והירקות, ופזרו גבינת קשיו / גבינה טבעונית אחרת על תערובת הסייטן. 

5. הכניסו את הלחמניות אל תוך התנור למשך 5 דקות, או עד שהגבינה תימס, והגישו. 

 
 

4. חביתת חומוס ללא ביצים

הזדמן לכם אי פעם לטעום חביתה טעימה שאינה עשויה כלל מביצים? נסו את המתכון הנפלא הבא, ותיהנו מטעם מיוחד וקטיפתי, שיכניס גיוון בארוחות הבוקר שלכם. לחצו כאן או על התמונה ותוכלו להתחיל בהכנות.

מנות נהדרות מהצומח
 

5. פסטה עם גבינה מפתיעה

נגמרה הגבינה בבית ומתחשק לילדיכם פסטה עם גבינה? אל דאגה! עם המתכון הפשוט הזה תוכלו להכין למשפחתכם את אותה המנה האהובה, רק הפעם עם רכיבים בריאים מן הצומח.

מנות נהדרות מהצומח
 
רכיבים (8 מנות):
  • 2 גזרים גדולים קצוצים 
  • בצל קצוץ
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קצוצים
  • 450 גרם פסטה (אפשר ללא גלוטן)
  • ¾ כוס קשיו חתוך גס
  • ¼ כוס שמרים תזונתיים (ניתן לרכוש בחנויות הטבע)
  • כף אבקת שום 
  • ½1 כפות אבקת בצל 
  • 2 כפות מיסו (ניתן לרכוש בחנויות מזון אורגני)
  • 2 כפות חרדל
  • ¼ כפית כורכום כתוש
  • 2 כפיות חומץ סיידר תפוחים
  • 2 כפיות מלח
  • פפריקה מעושנת (לקישוט)
מנות נהדרות מהצומח
 

הוראות הכנה:

1. חממו סיר על אש בינונית-גבוהה והכניסו את הגזרים, הבצל ותפוחי האדמה. הוסיפו 2 כוסות מים והביאו את המים שבסיר לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו מעט את האש והניחו לירקות להתבשל במשך 15 דקות ללא מכסה, עד שיתרככו. הסירו את הסיר מהאש והניחו לו להתקרר מעט. 

2. הכינו את הפסטה לפי ההוראות הנמצאות על גבי האריזה. (מלאו סיר עם מים, הוסיפו מעט מלח, הביאו את המים לרתיחה, הוסיפו את הפסטה ובשלו אותה עד שתהיה מוכנה). הניחו את הפסטה שהכנתם בצד. 

3. הכניסו את הירקות שבישלתם יחד עם נוזל הבישול שלהם אל תוך בלנדר. הוסיפו קשיו, שמרים תזונתיים, אבקת שום, אבקת בצל, מיסו, חרדל, כורכום, חומץ תפוחים ומלח וערבבו אותם על העוצמה הגבוהה ביותר, עד שרוטב הגבינה יקבל מרקם סמיך. לאחר מכן טעמו את הרוטב, ותבלו אותו מידת הצורך לפי רצונכם. 

4. צקו את הרוטב על הפסטה וערבבו היטב. הוסיפו מעט פפריקה מעושנת מעל לכל מנה, והגישו. 

 
 

6. ולסיום: מאפינס וניל מפתיע שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו

האורחים שלכם שומרים על כשרות ואתם מעוניינים להפתיע אותם עם קינוח טעים? הכינו את קאפקייקס הווניל האלה, ולא רק שהם ייהנו מטעם נהדר, החיוך על פניהם יישאר לאורך זמן.

מנות נהדרות מהצומח
 
רכיבים (24 יחידות):
 
קאפקייקס:
  • 300 גרם סוכר
  • 150 מ"ל שמן חמניות
  • כפית תמצית וניל
  • 500 גרם יוגורט סויה
  • 2 כפיות חומץ
  • כפית מלח ים
  • 350 גרם קמח
  • כפית סודה לשתייה
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
 
ציפוי:
  • 200 גרם ממרח סויה
  • 660 גרם אבקת סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
מנות נהדרות מהצומח
 

הוראות הכנה:

קאפקייקס:

1. חממו את התנור מראש ל-170 מעלות.

2. הכניסו לקערה גדולה סוכר, שמן ותמצית וניל וערבבו היטב עם מערבל חשמלי, עד שתתקבל תערובת סמיכה, כ-2-1 דקות לערך. ערבבו בקערה קטנה את היוגורט יחד עם החומץ, לאחר מכן העבירו את התערובת הנוכחית לתערובת הנמצאת בקערה הגדולה וערבבו אותן היטב עם המערבל החשמלי, במשך 2-1 דקות. 

3. הוסיפו לקערה את שאר הרכיבים של הקאפקייקס (לא כולל אלה של הציפוי) וכפית מלח ים, וערבבו היטב עד שתתקבל תערובת סמיכה. צקו את התערובת אל תוך תבניות הקאפקייקס (מנג'טים).

4. אפו את הקאפקייקס במשך 20 דקות. לאחר מכן הניחו להן להתקרר. (מומלץ להניח אותן על גבי רשת, כדי שישמרו על המרקם האוורירי שלהן).

 

ציפוי:

1. הקציפו את ממרח הסויה באמצעות מערבל חשמלי, במשך 2-1 דקות.

2. נפו את אבקת הסוכר אל תוך קערה גדולה, הוסיפו את ממרח הסויה בהדרגה וערבבו תוך כדי.

3. הוסיפו תמצית וניל ומעט מאוד מים, וערבבו היטב עד לקבלת מרקם סמיך. (במידה והתערבות סמיכה מדי, הוסיפו עוד מים). 

4. לאחר שהקאפקייקס יתקררו, מרחו מעליהן את הציפוי והגישו. 

 
 

 

מקור: עוז ו.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: