maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 קינוחים בריאים וטעימים שילדים אוהבים

 
גם ילדים שמוכנים לאכול מזון בריא בארוחות הצהריים או הערב ממתינים בקוצר רוח למנת הקינוח המתוקה שמגיעה בסופן. כיוון שכיום ילדינו ונכדינו צורכים סוכר ומזון תעשייתי לאורך חלק גדול מהיום, רובנו היינו שמחים להפוך לפחות את הקינוחים שהם צורכים בבית לבריאים יותר עבורם. עם זאת, ילדים רבים נעשים חשדנים כלפי הגשת מזון שהם לא מכירים או כלפי שינויים רבים מדי בקינוחים מוכרים ומסרבים לצרוך אותם. אז מה ניתן לעשות? המתכונים הבאים יעניקו לכם פתרון לבעיה באמצעות מנות ומוצרים שילדים מכירים, עם כמה שינויים שעוזרים להם להפוך לבריאים יותר, מבלי לפגוע בטעם. תוכלו לטעום גם בעצמכם ולהיווכח.
 
 
כדורי שוקולד
 
איזה ילד לא אוהב לגלגל כדורי שוקולד מתוקים עם הידיים ואחר כך לאכול אותם בתאבון? כדורי השוקולד שהתרגלנו לראות באירועי ילדים רבים הם טעימים וקלים להכנה, אולם בחלקם משתמשים בכמויות רבות של סוכר. שני המתכונים הבאים מציעים להחליף את הסוכר בסילאן, ולהוסיף שקדים, תמרים ועוד. אחד המתכונים מצריך שימוש במערבל מזון, ואת השני ניתן להכין גם בידיים. את שתי התערובת ניתן גם להכין מראש ולשמור מספר ימים במקרר או במקפיא. 
 
קינוחים בריאים לילדים
 
 
1. כדורי שקדים ופירורי עוגיות: 
 
רכיבים:
  • 2 כוסות פירורי עוגיות – לחילופין, ניתן לטחון את העוגיות לבד בבית באמצעות הכנסתן לשקית וכתישתן באמצעות מערוך
  • 2 כפות ממרח שקדים
  • 1 כף אבקת קקאו ללא סוכר
  • 3 כפות מים
  • 2 כפות סילאן (ניתן לשנות את הכמות לפי הטעם)
  • קוקוס טחון
תהליך ההכנה:
  • מערבבים את אבקת הקקאו, הסילאן, ממרח השקדים והמים בקערה.
  • מוסיפים לתערובת את פירורי העוגיות, ומערבבים עד לידי יצירת תערובת במרקם בצקי.
  • מכינים מהתערובת כדורים באמצעות כף או בעזרת הידיים.
  • מגלגלים כל כדור על תערובת הקוקוס הטחון.
  • מניחים בקופסה ומכניסים לקירור של מספר שעות במקפיא.
קינוחים בריאים לילדים
 
 
2. כדורי תמרים (להכנה עם מערבל מזון):
 
רכיבים:
  • 10 תמרים ללא גרעינים
  • כוס שקדים קלופים
  • 2 כפות סילאן (ניתן לשנות את הכמות לפי הטעם)
  • 1 כף אבקת קקאו ללא סוכר
  • קוקוס טחון
תהליך ההכנה:
  • מערבלים את התמרים, השקדים, הסילאן וכפות הקקאו, עד לכדי קבלת עיסה בעלת מרקם אחיד.
  • מכינים מהתערובת כדורים באמצעות כף או בעזרת הידיים.
  • מגלגלים כל כדור על תערובת הקוקוס הטחון.
  • מניחים בקופסה ומכניסים לקירור של מספר שעות במקפיא.
 
 
בראוניז טעימים עם תוספת מפתיעה
 
מתי בפעם האחרונה הגשתם קינוח עם שעועית שחורה וללא תוספת סוכר? הבראוניז הבאים הם טעימים ונימוחים, ואיש מהסועדים, כולל הצעירים והבררנים מביניהם, לא ינחש שהקינוח שחוסל במהירות הוא חלופה בריאה יותר לעוגה שהם מכירים.
 
קינוחים בריאים לילדים
 
 
רכיבים:
  • ½1 כוס שעועית שחורה 
  • ½ כפית שמן
  • 1 כף חלב
  • 2 ביצים 
  • ½ כוס קקאו
  •  סוכר קוקוס
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • ½ כפית אבקת קפה
  • ½ כפית אבקת סודה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח
  • 1 כוס שוקולד מריר מגורד דק
תהליך ההכנה:
  • מערבבים את כל המצרכים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות.
  • אופים כ-30 דקות, בודקים מדי פעם אם העוגה מוכנה באמצעות קיסם. 
  • לאחר שהעוגה מוכנה, מניחים לה להתקרר לפני החיתוך. 
 
 
 
ופל בלגי (להכנה עם טוסטר וופלים)

אחד הקינוחים האהובים על ילדים והוריהם הוא כמובן הוופל הבלגי, רצוי בציפוי מתוק במיוחד. החיסרון הנלווה לקינוח מסוג זה הוא הכמות הרבה של הסוכר, אבל אם יש לכם טוסטר וופלים בבית תוכלו לנסות את המתכון הבא שישדרג את הוופל שלכם ויהפוך אותו לבריא יותר באמצעות שקדים, דבש ותוספת של פירות. הניחוח הנפלא שיעלה מהמטבח, יביא אליכם את הטועמים הצעירים עוד לפני שתספיקו לקרוא להם!

קינוחים בריאים לילדים

 
רכיבים:
  • ¼ כוס שקדים מקולפים טחונים
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס שמן קוקוס
  • ½ כפית סטיביה
  • ¼ כפית קינמון
  • קמצוץ מלח
לציפוי:
  • דבש/ סירופ מייפל ללא סוכר 
  • פירות 
 
תהליך ההכנה:
  • מערבבים היטב את השקדים, הביצים, שמן הקוקוס, הסטיביה והקינמון, עד ליצירת תערובת אחידה.
  • מוזגים את התערובת אל תוך הטוסטר וממתינים מספר דקות.
  • מוציאים את הופל ומוסיפים מעליו דבש ופירות.
קינוחים בריאים לילדים
 

פאי תפוחים על תפוח

פאי תפוחים הוא קינוח מתוק, טעים ואהוב על ילדים רבים, אבל במקרים רבים מדובר בקינוח שהדגש בו עבר לבצק ולא למילוי עצמו. הרעיון המקורי במתכון הבא משתמש בבצק כ"מכסה" קטן שנותן מקום של כבוד למילוי האמיתי: תפוח שממולא באגוזים, גרידת פירות ודבש.

קינוחים בריאים לילדים
 
 
רכיבים למילוי:
  • 6 חצאי תפוחים חלולים- ללא ליבה 
  • 1 תפוח גדול שלם
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות קמח 
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית אגוז מוסקט טחון
  • ¼ כפית פלפל
  • 2 כפות מיץ וגרידת לימון
  • 2 כפות מיץ וגרידת קלמנטינה
רכיבים לבצק:
  • ½ קילו קמח לבן
  • ½ כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ ליטר מים חמים
  • 1 ביצה 
  • ½ כף מים
תהליך הכנת הבצק (לחילופין, ניתן גם לרכוש בצק מרודד למאפים):
  • מכניסים את הקמח, השמרים, שמן הזית והמים לקערה, ולשים אותם עד לכדי היווצרות בלילה. 
  • מאפשרים לבצק לתפוח כשעה.
 
תהליך הכנת הפאי:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • לוקחים את חצאי התפוחים ללא הליבה ובוזקים לתוך כל חצי כמה טיפות של מיץ לימון.
  • קוצצים לחתיכות גסות את התפוח הנוסף ומערבבים אותו עם הדבש, 2 כפות הקמח, המלח, האגוזים וגרידות הפרי. 

קינוחים בריאים לילדים

  • על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן, וחותכים ממנו באמצעות חותכן עוגיות או סכין שישה מעגלים בגדלים שיכסו את התפוחים.

קינוחים בריאים לילדים

  • חורצים בעזרת סכין 3-4 חריצים במרכז כל עיגול.

קינוחים בריאים לילדים

  • מכניסים אל חצאי התפוחים את המילוי ומכסים אותם בעיגולי הבצק. אין צורך ללחוץ את הבצק על התפוחים.
  • מקציפים יחד את הביצה והמים ומברישים את הבצק.
  • אופים את התפוחים במשך 15-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.

קינוחים בריאים לילדים

  • מוציאים מהתנור, מצננים במשך כ-20 דקות ומגישים.
 
שלגוני יוגורט ופרי
 
השלגונים הבאים מצליחים להיות מתוקים, צבעוניים וטעימים מבלי לכלול תוספת סוכר או צבעי מאכל מלאכותיים, והם גם מהווים פתרון מצוין להורים שמעוניינים להגדיל את צריכת מוצרי החלב של ילדיהם.
 
קינוחים בריאים לילדים
 
 
רכיבים להכנת השלגונים:
  • ¼ כוס חלב
  • 4 כפות תרכיז תפוחים 
  • 400 גרם יוגורט לבן
  • ¼ כוס שמנת
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית תמצית וניל 
  • תבנית הקפאה לקרחונים
  • מקלות קרטיב קטנים
 
תהליך ההכנה:
  • ערבבו את כל הרכיבים בקערה.
  • מזגו את העיסה אל תבנית ההקפאה.
  • נעצו מקל קרטיב בכל תא בתבנית.
  • הכניסו למקפיא למספר שעות.
ניתן להוסיף כמה סוגי תרכיזים לקבלת קרטיבים בצבעים וטעמים שונים.
 
 
פופקורן מייפל-פקאן
 
ילדים רבים צופים בטלוויזיה או משחקים במחשב בלווי חטיפים תעשייתיים. הפופקורן הבא, שניתן להכניס לשקית או לשים בקערה, יכול לשמש בקלות כאחד התחליפים הביתיים לחטיפים הללו. ניתן להכין ממנו כמות גדולה ולהגיש בעת אירוח, או לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך עד 3 ימים.
 
קינוחים בריאים לילדים
 
 
רכיבים להכנת הפופקורן:
  • 8 כוסות גרעיני פופקורן מפוצחים ללא תוספות
  • 1 כוס פקאן קלוי
  • 6 כפות חמאה ללא מלח
  • ½1 כוסות סירופ מייפל
  • קמצוץ מלח
  • ½ כפית תמצית מייפל
  • ½ כפית קינמון
  • מדחום סוכר (לא חובה, ניתן לרכישה בחנויות כלי בית או אפייה)
 
תהליך ההכנה:
  • רפדו תבנית בנייר אפייה, ושמנו אותו מעט.
  • ערבבו את הפופקורן והפקאן בקערה ושפכו אותם אל תוך תבנית האפייה.
  • המיסו את החמאה על אש בינונית והוסיפו סירופ מייפל וחצי כפית מלח.
  • הביאו לרתיחה וחברו מדחום סוכר אל צד הסיר.
  • הנמיכו את האש עד לרמה שתאפשר המשך רתיחה עדינה ובשלו ללא ערבוב עד שהמדחום יורה על 140 מעלות. היזהרו ומנעו חריכה של הסירופ.
  • הסירו את הסירופ מהאש. הוסיפו לו תמצית מייפל וקינמון ושפכו אותו מעל לתערובת הפופקורן.
  • אפשרו לתערובת כולה להתקרר לפני האכילה.
 
 
ג'לי מיץ פירות טבעי בצורות
 
ילדים אוהבים מאוד ג'לי, אבל במרבית סוגי הג'לי המוכן שאנו רוכשים בחנויות נעשה שימוש בצבעי מאכל ובכמות רבה של סוכר. המתכון הבא מציע פתרון לשני סוגי הרכיבים הבעייתיים באמצעות שילוב מיצים טבעיים.
 
קינוחים בריאים לילדים
 
 
רכיבים:
  • 5 מנות ג'לטין ללא טעם
  • 1 כוס מים
  • ¾ כוס מיץ טבעי: מיץ תפוזים, מיץ לימון או מחית פטל
  • 1 כפית אבקת סטיביה
 
תהליך ההכנה:
  • רפדו תבנית אינגליש קייק עם נייר כסף ושמנו אותה מעט.
  • שפכו את כוס המים לקערה, הוסיפו את הג'לטין ואפשרו לעיסה להתרכך במשך כ-5 דקות.
  • חממו את מיץ הסוכר והאבקת הסטיביה בסיר והוסיפו את הג'לטין. ערבבו עד שהג'לטין נמס.
  • צקו את התערובת לתבנית האינגליש קייק ואפשרו לה להתקשות בטמפרטורת החדר, או הכניסו אותה למקרר לשעה.
  • הפכו את התבנית על גבי משטח עבודה וחתכו ממנו צורות באמצעות סכין או בעזרת חותכני עוגיות.
 
קינוחים בריאים לילדים
 
 
עוגת גבינה מקמח מלא
 
עוגת הגבינה הבאה האהובה על רבים, כוללת קמח מלא וניתן להכין אותה ללא מרגרינה. את הסוכר המופיע במתכון אפשר להחליף בסטיביה, בהתאם לכמויות המצוינות.
 
קינוחים בריאים לילדים
 
 
רכיבים לבצק:
  • ½2 כוסות קמח מלא
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 ביצה
  • ½ כוס סוכר (או חצי כפית אבקת סטיביה)
  • ¾ כוס שמן
 
רכיבים למילוי:
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 כוס סוכר (או כפית אבקת סטיביה)
  • 4 חלמוני ביצה
  • ¾ כוס קמח תפו"א או קורנפלור
  • 1 גביע שמנת חמוצה 
  • 4 שקיות סוכר וניל
  • כף מיץ לימון וכף מגרידת קליפת לימון
  • 1 גביע שמנת מתוקה להקצפה 
תהליך הכנת הבצק:
  • מערבבים את החומרים בקערה ולשים אותם לכדי היווצרות בלילה.
  • מאפשרים לבצק לתפוח במשך שעה.
  • לאחר שהבצק תפח, משטיחים כ- ¾ ממנו על תבנית משומנת.
 
תהליך הכנת המילוי:
  • מקציפים החלמונים וחצי מכוס הסוכר או הסטיביה.
  • לאחר ההקצפה, מוסיפים רבע כוס נוספת של סוכר ואת יתר החומרים מלבד השמנת להקצפה. 
  • מערבבים בעדינות את הקצף עם החומרים ומשטיחים על גבי הבצק.
  • מקציפים שמנת יחד עם הרבע הנותר מכוס הסוכר, ויוצקים מעל תערובת הגבינה.
  • מוסיפים לבצק את רבע כוס הקמח המלא שנותר לנו, ויוצרים באמצעותו פירורים קטנים עם הידיים.
  • מפזרים את הפירורים על גבי העוגה.
  • אופים את העוגה בתנור בחום של 180 מעלות, עד להשחמתה.
 
 
קינוחים בריאים לילדים
מקור: שלומית ר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: