header

מתכון טעים לפופקורן פקאן ומייפל

ילדים רבים צופים בטלוויזיה או משחקים במחשב בליווי חטיפים תעשייתיים. מתכון הפופקורן הבא, שניתן להכניס לשקית או לשים בקערה, יכול לשמש בקלות כאחד התחליפים הביתיים לחטיפים הללו. ניתן להכין ממנו כמות גדולה ולהגיש בעת אירוח, או לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך עד 3 ימים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון טעים לפופקורן פקאן ומייפל
רכיבים לפופקורן מתוק:
פופקורן - 8 כוסות (גרעינים מפוצחים ללא תוספות)
אגוזי פקאן - 1 כוס (קלוי)
חמאה - 6 כפות (ללא מלח)
סירופ מייפל - ½1 כוסות
מלח - ½ כפית
תמצית מייפל - ½ כפית
קינמון - ½ כפית
מדחום סוכר - 1 (לא חובה, ניתן לרכישה בחנויות כלי בית או אפייה)
אופן הכנת הפופקורן מתוק:
  1. רפדו תבנית בנייר אפייה, ושמנו אותו מעט.
  2. ערבבו את הפופקורן והפקאן בקערה ושפכו אותם אל תוך תבנית האפייה.
  3. המיסו את החמאה על אש בינונית והוסיפו סירופ מייפל ו-½ כפית מלח.
  4. הביאו לרתיחה וחברו מדחום סוכר אל צד הסיר.
  5. הנמיכו את האש עד לרמה שתאפשר המשך רתיחה עדינה ובשלו ללא ערבוב עד שהמדחום יורה על 140° מעלות. היזהרו ומנעו חריכה של הסירופ.
  6. הסירו את הסירופ מהאש. הוסיפו לו תמצית מייפל וקינמון ושפכו אותו מעל לתערובת הפופקורן.
  7. אפשרו לתערובת כולה להתקרר לפני האכילה.
מקור: שלומית ר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.