maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת תפוחים על בסיס תפוח עץ

פאי תפוחים הוא קינוח מתוק, טעים ואהוב על ילדים רבים, אבל במקרים רבים מדובר בקינוח שהדגש בו עבר לבצק ולא למילוי עצמו. הרעיון המקורי במתכון הבא משתמש בבצק כ"מכסה" קטן שנותן מקום של כבוד למילוי האמיתי: תפוח שממולא באגוזים, גרידת פירות ודבש.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת תפוחים על בסיס תפוח עץ
רכיבים למילוי:
תפוחי עץ - 6 (חצויים, חלולים וללא ליבה)
תפוח עץ - 1 (גדול, שלם)
דבש - 3 כפות
קמח - 2 כפות
מלח - ½ כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית (טחון)
פלפל שחור - ¼ כפית
מיץ לימון - 2 כפות
גרידת לימון - 2 כפות
רכיבים לבצק שמרים:
קמח - ½ קג'
שמן זית - ¼ כוס
מים - ¼ ליטר (חמים)
ביצה - 1
מים - ½ כף
אופן הכנת המילוי:
  1. קחו את חצאי התפוחים ללא הליבה וטפטפו לתוך כל חצי כמה טיפות של מיץ לימון.
  2. קצצו לחתיכות גסות את התפוח הנוסף וערבבו אותו עם הדבש, 2 כפות הקמח, המלח, האגוזים וגרידות הפרי. preperation
אופן הכנת הבצק שמרים:
  1. הכניסו את הקמח, השמרים, שמן הזית והמים לקערה, ולושו אותם עד לכדי היווצרות בלילה.
  2. הניחו לבצק לתפוח כשעה.
  3. חממו תנור ל-180° מעלות.
  4. על משטח מקומח, רדדו את הבצק למלבן, וחיתכו באמצעות חותכן עוגיות, כוס או סכין שישה מעגלים בגדלים שיכסו את התפוחים. preperation
  5. חירצו בעזרת סכין 3-4 חריצים במרכז כל עיגול. preperation
  6. הכניסו אל חצאי התפוחים את המילוי וכסו אותם בעיגולי הבצק. אין צורך ללחוץ את הבצק על התפוחים.
  7. טירפו יחד את הביצה והמים והברישו את הבצק.
  8. אפו את התפוחים במשך 15-20 דקות או עד שהבצק מזהיב. preperation
  9. הוציאו מהתנור, צננו במשך כ-20 דקות והגישו.
מקור: שלומית ר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר