header

מתכון לעוגת תפוחים על בסיס תפוח עץ

פאי תפוחים הוא קינוח מתוק, טעים ואהוב על ילדים רבים, אבל בדרך כלל מדובר בקינוח שהדגש בו הוא על הבצק ולא המילוי עצמו. הרעיון המקורי במתכון הבא משתמש בבצק כ"מכסה" קטן שנותן מקום של כבוד למילוי, שהוא הכוכב האמיתי: תפוח שממולא באגוזים, גרידת פירות ודבש.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת תפוחים על בסיס תפוח עץ
רכיבים למילוי:
תפוחי עץ - 6 (חצויים, חלולים וללא ליבה)
מיץ לימון - 2 כפות
תפוח עץ - 1 (גדול, שלם)
דבש - 3 כפות
קמח - 2 כפות
מלח - ½ כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית (טחון)
פלפל שחור - ¼ כפית
גרידת לימון - 2 כפות
רכיבים לבצק שמרים:
קמח - ½ ק"ג
שמן זית - ¼ כוס
מים - ¼ ליטר (חמים)
ביצה - 1
מים - ½ כף
אופן הכנת המילוי:
  1. קחו את חצאי התפוחים ללא הליבה וטפטפו לתוך כל חצי כמה טיפות של מיץ לימון.
  2. קצצו לחתיכות גסות את התפוח הנוסף וערבבו אותו עם הדבש, 2 כפות הקמח, המלח, האגוזים, גרידות הפרי ומיץ הקלמנטינה. preperation
אופן הכנת הבצק שמרים:
  1. הכניסו את הקמח, השמרים, שמן הזית והמים לקערה, ולושו אותם עד לכדי היווצרות בלילה.
  2. הניחו לבצק לתפוח כשעה.
  3. חממו תנור ל-180° מעלות.
  4. על משטח מקומח, רדדו את הבצק למלבן, וחיתכו באמצעות חותכן עוגיות, כוס או סכין שישה מעגלים בגדלים שיכסו את התפוחים. preperation
  5. חירצו בעזרת סכין 3-4 חריצים במרכז כל עיגול. preperation
  6. הכניסו אל חצאי התפוחים את המילוי וכסו אותם בעיגולי הבצק. אין צורך ללחוץ את הבצק על התפוחים.
  7. טירפו יחד את הביצה והמים והברישו את הבצק.
  8. אפו את התפוחים במשך 15-20 דקות או עד שהבצק מזהיב. preperation
  9. הוציאו מהתנור, צננו במשך כ-20 דקות והגישו.
מקור: שלומית ר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.